- Obdržená poděkování: 0
Stavba F5j větroně
- milan.macinga
- Začátečník
-
Méně
Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14327
napsal milan.macinga
Odpověď od milan.macinga na téma Stavba F5j větroně
Laminovane na XPS jadro
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
11 roky 4 měsíce nazpět - 11 roky 4 měsíce nazpět #14329
napsal draceq
Rozumíš tomu naprosto správně
Tohle jsou ideální hodnoty spočítané tak, aby se křídlo prohýbalo po celé své délce stejně. Budiž ti útěchou, že ani já jsem je přesně nedodržel a nosník je směrem ke koncům křídel silnější než praví čísla. Ty výpočty jsem dělal hlavně proto, abych se nedostal pod kritickou pevnost nosníku. Však v tom příspěvku na straně 5 byl i odkaz na ten výpočtový program, tak si to klidně můžeš zkusit spočítat pro sebe na míru.
Milane, to vypadá docela zajímavě
Že bych pořídil druhé křídla do větru?
Nebudeš se po večerech nudit? :whistle: :lol: (já totiž nemám ani řezačku, ani kompresor, ani pec..... na laminování křídel prostě nejsem zařízen
)
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Martin Beseda napsal:
Rozumím tomu dobře tak, že uprostřed křídla je nosník (0,4) široký 12mm a na koncích, na uších by měl mít jenom necelý milimetr, teda 0,16mm? A na koncích středního dílu cca 2-3mm?
Z tohohle jsem trochu mimo...
Rozumíš tomu naprosto správně
Milane, to vypadá docela zajímavě
Nebudeš se po večerech nudit? :whistle: :lol: (já totiž nemám ani řezačku, ani kompresor, ani pec..... na laminování křídel prostě nejsem zařízen
Poslední úprava: 11 roky 4 měsíce nazpět
- milan.macinga
- Začátečník
-
Méně
Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14334
napsal milan.macinga
Odpověď od milan.macinga na téma Stavba F5j větroně
Ahoj, z tychto kridel dokoncujem 3ti kus. Pockal by som na novy trup a letove testy. Dam vediet..
11 roky 4 měsíce nazpět #14335
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Stavba F5j větroně
Petře, ty pásky (0,3x30) na odtokovce máš asi taky ke koncím užší. Jsou ty 3 desetiny zapuštěné v žebrech? Hledám způsob jak udělat zapuštění do štíhlého žebra...
11 roky 4 měsíce nazpět #14336
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Je to zapuštěné a ještě ve finále přebrušované. To zapuštění jsem udělal tak, že jsem žebra stáhnul k sobě (vždycky celou sadu pro jeden díl křídla), označil na nich tužkou oblast zapuštění a párkrát přejel zámečnickým pilníkem s jemnými zuby. Podobně, jako se dělalo zapuštění pro pásnici hlavního nosníku. Ty tři desetinky se odbrousí poměrně snadno.
- martin horák
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14338
napsal martin horák
Odpověď od martin horák na téma Stavba F5j větroně
Petře Kolásko koupil jsem TARANISE s přijímačem a přijímač má koncovky antény které asi pravděpodobně nejdou sundat a zabudovat je do Daidala s vývodem ven mi připadá nesmyslné.Tak se chci zeptat jestli Ty nebo někdo jiný nemá s tímto přijímačem zkušenosti a neporadí.Díky Martin Horák
Vygenerováno za 0.439 sekund