- Obdržená poděkování: 0
Magic
- Tomas Brodsky
- Pokročilý
-
muzes prosim detailneji vyfotit gondolku s metrem polozenym pobliz?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Tomas Brodsky napsal: Ahoj Tomasi,
muzes prosim detailneji vyfotit gondolku s metrem polozenym pobliz?
[attachment=1:bcgxok1c]<!-- ia1 -->Magic1.jpg<!-- ia1 -->[/attachment:bcgxok1c]
[attachment=1:bcgxok1c]<!-- ia1 -->Magic2.jpg<!-- ia1 -->[/attachment:bcgxok1c]
Nějak se mi ta první fotka ukazuje dvakrát, nevím proč
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Se nevytahuj, už mám taky objednáno, křídla origo ve fólii, tak jsem zvědav na porovnání s tvým papíremTomas Hruby napsal: Tak mám Magic doma - ...
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Radek Novotny napsal:
Se nevytahuj, už mám taky objednáno, křídla origo ve fólii, tak jsem zvědav na porovnání s tvým papíremTomas Hruby napsal: Tak mám Magic doma - ...
Určitě - tohle bude velmi zajímavé srovnání. Určité zkušenosti jsou od modelů LS Model - fóliový lépe proniká, chce letět na vyšší rychlosti, na druhé straně ale bývá horší v kroužení na minimálce u bublin nízko nad zemí. Tak uvidíme, jestli tohle bude platit i zde...
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Tomas Hruby napsal: Určitě - tohle bude velmi zajímavé srovnání. Určité zkušenosti jsou od modelů LS Model - fóliový lépe proniká, chce letět na vyšší rychlosti, na druhé straně ale bývá horší v kroužení na minimálce u bublin nízko nad zemí. Tak uvidíme, jestli tohle bude platit i zde...
Zavěštím si - fóliový bude lepší. Drelovy profily jsou laminární, ale mají nízký vztlak. Drsný povrch papíru nebo dýhy funguje jako turbulátor, který ovšem ten profil nepotřebuje, takže jediným výsledkem je vyšší odpor při vyšších rychlostech. Při pomalých rychlostech (nad součinitelem vztlaku nějakých 0.7) profil tak jako tak neletí. Takže sázím na fólii, alespoň v tomto případě - já se držím dřeva ( www.rcex.cz/?page_id=3239 )