Magic

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4035 napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Magic
Jaký byl vítr na záletu? Tento týden jsem byl s Elanem prakticky každý den na letišti od 9.00 -14.00hod. a
bylo to v rozsahu 2,5 až 3,8 m/s,(Jsem v penzi - mohu kdykoliv).Nemohu totiž pochopit , že někdo lítá
s Magic-em (hmotnost cca 500g) ve větru 8m/s ! Profil Kř. s max. prohnutím cca 5-6 % pro termiku
ve větru 4,5m/s --proti větru téměř stojí a proti větru 8m/s prakticky couvá.
Mám dotaz ohledně vzepětí:
U Q11 je vzepětí na nákresu modelu.Ví někdo jaké je vzepětí Kř. u Magic-a a Daidala v porovnání s Q11?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4036 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Magic
jak to tady tak ctu,tak to skoro vypada ze se s magicama roztrhl pytel ... jich nakonecb bude vice nez daidalu ne ? :-D

chapu,je to nove ero,vazi malo ale nejake brutalnejsi srovnani daidalos, q11, magic nebylo a tak nevim zde je toto "nadseni" ma miste ne ? :-D

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4037 napsal pavol polonec
Odpověď od pavol polonec na téma Magic
reagujem na profil Magiča

neviem odkial ste zobrali ze ma prehnutie strednej krivky 5-6%
taketo profily sa pouzivaju na volnych modeloch ,moj odhad je cca 2%

minuly vikend sa odlietala sutaz v Šuranoch za vetra 8-10m/s na zemi a nerobilo to evidentne 500g eram vyrazny problem

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4038 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Magic
Podobně jako Pavel taky moc nechápu, kde se bere názor, že má Magic nějak tlustý a klenutý profil - v reálu je to křídlo naopak dost tenké (na technologii PS/balsa je to tenké opravdu hodně!). Profil má ostatně tloušťku jen cca 6%, tedy značně méně, než třeba zde zmíněný Elan!

Pro Aleše - hele, létal jsem toho docela dost, takže ber jako fakt, že když řeknu, že Magic létá dobře, tak asi vím, co tvrdím ;) Nějaké exaktní srovnání stejně neuděláš, na této úrovni už rozhoduje pilot, ne model a pochybuji, že bys něco prokazatelného zjistil. Pomalu bude důležitější, jak komu které letadlo sedne...
Když to srovnám s mou starou Ambrosií (ušatá 2,2m), tak Magic jasně vede ve stoupavosti (hmotnost), je nepatrně horší v opadání v klidu, naopak ale o dost lépe krouží (ušatá Ambrosie je až moc stabilní a tak v zatáčce tolik nesedí). Zatím bych ale byl s Ambrosií lepší a jistější na přistání, Magic je prozatím na brzdách dost neklidný - možná to půjde doladit, možná ne, uvidíme.

Prostě je to všechno jen sportovní nářadí a záleží na tom, jak se kdo dokáže srovnat se soutěžním režimem. Momentálně jsou podle mě z komerčně dostupných modelů na "vrcholové úrovni" tyto: Ambrosie, Daidalos, Magic a Taser (elektro Fireworks XL) určitě, Q11 asi taky (s ní je zatím méně zkušeností). Při souboji těchto letadel by opravdu měl ve většině případů rozhodnout pilot a jeho "strategicko-taktická vyspělost".
Magic ovšem každopádně vede v jedné "maličkosti" - v ceně...

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4043 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Magic
Tomáši, u Maxxe jsem přidal na butterfly křidýlka o trošku víc nahoru, a dobře se celý zpomalil, a ovladatelný je směrově taky dobře. Jen se to nesmí přehnat, ale to ty víš... ;)

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4044 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Magic

Radek Novotny napsal: Tomáši, u Maxxe jsem přidal na butterfly křidýlka o trošku víc nahoru, a dobře se celý zpomalil, a ovladatelný je směrově taky dobře. Jen se to nesmí přehnat, ale to ty víš... ;)

Zatím jsem v první fázi ladění - křidélka nahoru mám dost, spíš dost ztrácí na ovladatelnost, ale to se dá řešit úpravou mixu. Jinak klapky dostanu dolů skoro na 90%, s tím se taky dá laborovat.
Dobré proti Ambrosii naopak je, že se lépe chová při "odbrždění" - Ambrosie má při uzavření buterfly tendenci k dost velkému prosednutí, Magic tohle snáší lépe.

Ale já už si s přistáním většinou nějak poradím, ono se to prostě na bod vždycky nějak dostane :lol: :lol:

Vygenerováno za 0.412 sekund