Magic

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4413 napsal Vladimír Čermák
Odpověď od Vladimír Čermák na téma Magic

Radek Novotny napsal: ...si to otocil, ne? Kdyz prudce vybere a houpne, tak teziste je moc v zadu, tedy lehky na predek...

Neotočil, funguje to jak píšu,vyzkoušej si to. ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4414 napsal Milan Chalupník

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4415 napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Magic

Radek Novotny napsal: ...si to otocil, ne? Kdyz prudce vybere a houpne, tak teziste je moc v zadu, tedy lehky na predek...

Jsou 3 dny do EC a tak provokuje a dělá si prdelky.
Když mi bylo asi 7 let, tak jsem měl éro bez těžiště. Hledal jsem ho všude možně, nahoře, dole, na hlavici (byla to Čížkova Vosa) a těžiště nikde. Je ale fakt, že tenkrát v padesátých letech těch těžišť ještě moc nebylo. Rozděloval je Svazarm. :lol:

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4416 napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Magic
Tak ještě něco dodám, ale už vážně. ;)

Kdysi, cca před 15 lety, měl v RC modelech příspěvek Standa "Pérák" Perkovič z Chomutova, kde vysvětloval zalétávání házedla(???), to si už nepamatuji. Na celém jeho povídání bylo zajímavé to, že už tehdy uváděl "dive test" obráceně. Vrtalo mi to hlavou a protože se se Standou znám přes 40 let a občas se vídáme, tak jsem to s ním konzultoval. Potvrdil mi to, co napsal.

Dobře. Říkal jsem si, že je to asi nějaká zvláštní "komotau strasse" a dál jsme s kolegy vyhodnocovali D-T podle "našeho" způsobu. Tzn. vybírá to rychle, šup těžiště dozadu, až se dosáhlo vybírání pozvolného. To ovšem za předpokladu, že jsou v pořádku jak úhel náběhu, tak úhel seřízení (třeba za pomoci malých korekcí).

Je fakt, že v dnešní době není nic jisté, ani třeba diferenciace, což jsme např. zjistili při lítání svahového kombatu (samokřídla). Stále jsme to štelovali a pak najednou přišel David Kyjovský s tím, že lítá obrácenou diferenciaci na elevonech a fakt, bylo to ono.

Takže pokud existují ještě další teorie, sem s nimi (povídání od Michala Vágnera znám zpaměti, moje bible). Je okurková sezóna (mimo důchodovou a zdravotní reformu), tak ať řeč nestojí.

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4417 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Magic
Přesně to jsem si myslel, Jirka tyto články zná zpaměti, ostatní je nyní buď ještě čtou, nebo vyrazili na letiště, aby to těžiště ještě do EC stihli najít, blíží se studená fronta, času moc není. A několik jedinců, kteří to již našli, se baví, nebo mystifikují konkurenci.

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4418 napsal jan kadlec
Odpověď od jan kadlec na téma Magic

Jiří Veselovský napsal: Když mi bylo asi 7 let, tak jsem měl éro bez těžiště. Hledal jsem ho všude možně, nahoře, dole, na hlavici (byla to čížkova Vosa) a těžiště nikde. Je ale fakt, že tenkrát v padesátých letech těch těžišť ještě moc nebylo. Roděloval je Svazarm. :lol:

Jirko, je nová doba !!! Dnes je to jen o finančních možnostech, kolik si jich ( těžišť - to je divné slovo ) pořídíš ;)
Opět jsi mě výborně pobavil.

Vygenerováno za 0.207 sekund