Aegea II

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3457 napsal Bedřich Koros
Odpověď od Bedřich Koros na téma Aegea II
Páska od Havla je "Skelná páska s barevným proužkem č.119840200; šíře 20mm; gramáž 110g/m2"-jedná se o tkanou pásku s pevnými okraji takže se netřepí.
Použil jsem na náběžku a vyztužení otkovky zespodu na klapkách a křidélkách s nažehlením jak jsem uvedl.
Myslím, že to plní funkci a je s tím mnohem snažší práce než s uhlíkem, přičemž pevnostně v daných případech je to stejné nebo lépe.
Faktem je, že vzhledově asi černé orámování vypadá lépe.
Vadila mi někdy ta modrá nit uprostřed tak jsem ji prostě vytáhl.

Přeji pěknou práci a zdravím
BK-HK

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3458 napsal Vladimír Čermák
Odpověď od Vladimír Čermák na téma Aegea II
Bedřichu, takže podle čísla je to ta z odkazu ( www.havel-composites.com/shop/51 ... html?pls=0). Jenom jsem se nedozvěděl :roll: jak má orientovaná vlákna ( má je na 45° ? tj jde vytvarovat na koncovém oblouku ??) Děkuji za odpověď.

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3463 napsal Bedřich Koros
Odpověď od Bedřich Koros na téma Aegea II
Vladimíre doplňuji, že vlákna jsou orientována klasicky po délce a kolmo. Na foto které jsem poslal na Tvoji privát.adresu vidíš u křídla ouška s radiusem cca.80mm. Na to jsem právě proto použil jen poloviční šířku (pásku jsem rořízl po délce) abych neměl problém s přižehlením na rádius - šlo to dobře ale nevím kde je hranice.
Nejprve přižehlím vprostřed na hranu a potom přižehlim do plochy nahoře a dole.

BK-HK

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3465 napsal Vladimír Čermák
Odpověď od Vladimír Čermák na téma Aegea II
O.K. děkuji, nevšimnul jsem si zprávy na emailu. :P

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3528 napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Aegea II
Tak už jsem ve fázi zalítávání.Vyrobit to křídlo pěkné,není nikterak jednoduché!!!Sice ho mám funkční a pevné,ale estetika je pryč!Je to můj první kus,snad to páté bude i hezké!
Váha komplet je 540g
boban.websnadno.cz/Zajimavosti.h ... ka=15#foto
Boban

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3533 napsal Oto Melter
Odpověď od Oto Melter na téma Aegea II
Ještě k tý náběžce, já to dělám tak, že tkaninu ze spodní strany přehnu přes náběžku nahoru a je to, žádné lepení pásku apod...používám většinou dvě (někdy víc) vrstev tkaniny 25g nebo 17g na metr čtvereční, tam je to v pohodě, tkanina krásně kopíruje profil, ale nevím, jestli by to šlo použít i s nějakou 45-50g takninou

Vygenerováno za 0.202 sekund