Aegea II

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3559 napsal Vladimír Čermák
Odpověď od Vladimír Čermák na téma Aegea II
Pokud někdo shání hadičky,spojky a vše kolem vákuové techniky, tak tady je odkaz na Otu Fejfara z Nové Paky. www.vakuumtechnik.cz/ seženete tam naprosto vše. ;) pro modeláře má slabost, podniká se svým bratrem a oba dva mají doma titul Mistra ČR v kat.F1H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 2 měsíce nazpět - 15 roky 2 měsíce nazpět #3571 napsal Vladimír Čermák
Odpověď od Vladimír Čermák na téma Aegea II

Petr Jeremiáš napsal: Pak zapínám každých 40 minut na dobu jedné minuty pomocí spínané zásuvky.

Jednoduchý regulátor podtlaku.
Z manometru se vydloubne víčko a na ručičku se přilepí neodymový magnet, pak víčko zaklapneme zpět.Na držák z oboustraného cuprextitu připájíme jazýčkové relé které usadíme co možno nejblíže k víčku manometru.
Manometr je vsuvně vložen do víčka od spreje, takže s ním jde otáčet ( nastavovat velikost podtlaku ). Když ručička přiveze magnet k jazýčkovému relé, tak relátko sepne a přes 12 V relátko se vypne kompresor. Hystereze mezi zapnutím a vypnutím je cca 3 kPa, což je zbytečně málo, ale při dobře utěsněném pytli mám 5 vteřin chodu kompresoru a dvě minuty přestávku.Hystereze by šla zvětšit přilepením magnetu blíže ke středu ručky.
Druhou možností je cca za 2000,- koupit od Oty Fejfara profi spínač. Ten má hysterezi asi 10 kPa.
Poslední úprava: 15 roky 2 měsíce nazpět

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3573 napsal Bedřich Koros
Odpověď od Bedřich Koros na téma Aegea II
To je Vladimíre dobrý nápad. Vidím, že jsem zbytečně sháněl dva podtlakové regulátory předstihu ze staré Škody 120.
Už vidím, že použiji ještě třetí možnost - tj. dva nezávisle pootočné (mastavitelné) jazýčkové kontakty kterými si nastavím tlakovou diferenci (horní a dolní mez) a dvě relé jako klopný obvod.

Díky za námět.

BK-HK

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3580 napsal Petr Semerák
Odpověď od Petr Semerák na téma Aegea II
No Vláďo, musím říct, že udělaný to máš moc pěkně. Ten tlumič výfuku mám pořešený dost podobně :)

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3882 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Aegea II
Tak konečne sa mi podaril dokončiť môj SPIRIT 2M.
Váha komplet naloženého eroplánu s 1100mAh bat Hyperion 496g, s 1600mAh 526g.
Ak zajtra bude pekne a nebude nejako moc fúkať tak prebehne zálet.

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3883 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Aegea II
hmm,vypada zajmavě.
tož doufam že se někdy potkáme tváří v tvář a poměříme výkony :)

Vygenerováno za 0.333 sekund