- Obdržená poděkování: 1
Aegea II
14 roky 11 měsíce nazpět #4388
napsal sgames
hm to si nemyslim ... kridlo v celku drzi celou svou plochou potahu a samozrejmne vnitrni vyplni + pasnicema ktere jsou do i-profilu coz je idealni tvar.
ale to je asi jina diskuse
ale to je asi jina diskuse
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Oto Melter
- Začátečník
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
14 roky 11 měsíce nazpět #4389
napsal Oto Melter
Odpověď od Oto Melter na téma Aegea II
Nj, je pravda, že křídla, co jsem dělal na F3K drží, i když je střed jen přelaminován páskem osmdesátky
hlavně mi ale šlo o to, jestli se těma dvěma spojkama nepřidá moc hmostnosti (i když samozřejmě každá z nich bude lehčí než ta jedna středová)
A jak to máš s napájením vyřešené Aleši ty?
Díky
A jak to máš s napájením vyřešené Aleši ty?
Díky
- Petr Jeremiáš
- Autor
- Odborník
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4390
napsal Petr Jeremiáš
Nemám rád nějaké spojování konektorů a tak konektory pro serva křídelek zalepím napevno do středů i uší a pak stačí jen nasadit. A pokud nehoním každý gram, tak zalepím i konektor ve středu křídla a odpovídající protikus v trupu. Mám to tak třeba na 3,5 metrovém modelu už asi 6 let, několik set startů a v pohodě.
No a samozřejmě mám ve středech zalepenou spojku. Třeba u prvního modelu Aegea II jsem měl středy spojené uhlíkovou trubkou 8/6. Taky u třídílného křídla mi přijde mnohem snazší usazení a uchycení na trup.
Nejlepší je samozřejmě křídlo vcelku, ale to je při rozpětí přes 2m už docela problém.
Odpověď od Petr Jeremiáš na téma Aegea II
Ano, je to spíš moje oblíbené řešeníOto Melter napsal: Přijde mi, že čím míň spojek, tím líp...teoreticky by to mělo být lehčí a stačí přesně spasovat jeden spoj místo dvou...Vedla tě k tomu třídílnýmu křídlu nějaká praktická zkušenost nebo je to prostě tvoje oblíbené řešení?
No a samozřejmě mám ve středech zalepenou spojku. Třeba u prvního modelu Aegea II jsem měl středy spojené uhlíkovou trubkou 8/6. Taky u třídílného křídla mi přijde mnohem snazší usazení a uchycení na trup.
Nejlepší je samozřejmě křídlo vcelku, ale to je při rozpětí přes 2m už docela problém.
14 roky 11 měsíce nazpět #4391
napsal sgames
ja mam jen 5 serv digi, takze nic extra neresim.
Oto Melter napsal: A jak to máš s napájením vyřešené Aleši ty?
ja mam jen 5 serv digi, takze nic extra neresim.
- Oto Melter
- Začátečník
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4425
napsal Oto Melter
Oukej, díky za postřehy pouštím se do stavby
Rozpětí 2390mm, hloubka 190/80, spojka jedna veprostřed (ze dvou uhlíkových trubek 8/6, s letovou hmotností plánuju se vejít do 800g. A křídlo potřebuju mít vyvakuované do konce června, uvidíme,jak to půjde.
- Oto Melter
- Začátečník
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4433
napsal Oto Melter
Vygenerováno za 0.331 sekund