- Obdržená poděkování: 0
Aegea II
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4468
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Aegea II
Tak po roční pauze jsem se konečně dostal k pokračování stavby. Do Chomutova jsem to nestihl, ale doufám, že o víkendu už to poletí...
Na obrázku jsou hotové uši (dohromady 90g), středy jsou právě v pytli![:D :D]()
Chtěl jsem se s prázdným křídlem dostat na 200g při rozpětí 2100mm, ale asi to o pár gramů přeťápnu. Provedení je ovšem "full beton", do středů jsem dal mezi pásnice balzovou stojinu a křídlo se ani nehne. Barvu jsem stříkal na durofol, ještě jsem přidal trochu bílého pigmentu, ale nesmí se to přehnat, epoxid se tím zahušťuje a hůř se s ním pracuje.
[attachment=1:zxxteejw]<!-- ia1 -->DSC_0980.JPG<!-- ia1 -->[/attachment:zxxteejw]
[attachment=0:zxxteejw]<!-- ia0 -->DSC_0982.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:zxxteejw]
Na obrázku jsou hotové uši (dohromady 90g), středy jsou právě v pytli

Chtěl jsem se s prázdným křídlem dostat na 200g při rozpětí 2100mm, ale asi to o pár gramů přeťápnu. Provedení je ovšem "full beton", do středů jsem dal mezi pásnice balzovou stojinu a křídlo se ani nehne. Barvu jsem stříkal na durofol, ještě jsem přidal trochu bílého pigmentu, ale nesmí se to přehnat, epoxid se tím zahušťuje a hůř se s ním pracuje.
[attachment=1:zxxteejw]<!-- ia1 -->DSC_0980.JPG<!-- ia1 -->[/attachment:zxxteejw]
[attachment=0:zxxteejw]<!-- ia0 -->DSC_0982.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:zxxteejw]
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4491
napsal Petr Dušek
Přidám další info. Slepené křídlo (2100mm/32dm) mi vyšlo 215g, komplet osazené 260g. Vypadá to na letovku 540-550g, do větru dobré, ale příště (pokud nějaké bude) musím trochu šetřit
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5141
napsal Petr Dušek
Mám technický dotaz pro zkušenější "kompozitní" stavitele.
Pro nové větší křídlo jsem si vymyslel použít hybridní aramid-uhlíkovou tkaninu , najde se někdo, kdo by mi to z nějakého důvodu rozmluvil ??
Důvody pro tuto volbu podle mě:
- proti sklu samozřejmě vyšší pevnost ve všech směrech
- proti čistému kevlaru částečné zvýšení pevnosti, ale hlavně snížení průsvitnosti křídla a tím lepší viditelnost modelu proti obloze
- proti čistému uhlíku vyšší houževnatost a odolnost, navíc aramidová vlákna mohou (možná) zároveň sloužit jako závěs kormidel.
Pro nové větší křídlo jsem si vymyslel použít hybridní aramid-uhlíkovou tkaninu , najde se někdo, kdo by mi to z nějakého důvodu rozmluvil ??
Důvody pro tuto volbu podle mě:
- proti sklu samozřejmě vyšší pevnost ve všech směrech
- proti čistému kevlaru částečné zvýšení pevnosti, ale hlavně snížení průsvitnosti křídla a tím lepší viditelnost modelu proti obloze
- proti čistému uhlíku vyšší houževnatost a odolnost, navíc aramidová vlákna mohou (možná) zároveň sloužit jako závěs kormidel.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5144
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Aegea II
To bude Supra?
Jinak já se u této tkaniny setkal s tím, že byl výsledek trochu "hrbatý", prostě si ta uhlíková vlákna sedla jinak než kevlarová. U mě to byl trup, což nijak nevadilo, ale na křídle by to problém byl... Podle mě bude mít s tímto zkušenost Pavel Polonec, snad se tu ukáže.
Jinak já se u této tkaniny setkal s tím, že byl výsledek trochu "hrbatý", prostě si ta uhlíková vlákna sedla jinak než kevlarová. U mě to byl trup, což nijak nevadilo, ale na křídle by to problém byl... Podle mě bude mít s tímto zkušenost Pavel Polonec, snad se tu ukáže.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5145
napsal Petr Dušek
Inspirace Suprou, ale jenom pokud jde o křídlo, vzadu ještě váhám mezi motýlem a klasikou.
Ta nestejná síla uhlíkových a kevlarových vláken mě nenapadla, možné to je. Uvažoval jsem i o full-carbon verzi, ale nevím aby to nebylo křehké a taky úplně černé křídlo i na horní straně... aby mi slunce neroztavilo perutě. :lol:
Ta nestejná síla uhlíkových a kevlarových vláken mě nenapadla, možné to je. Uvažoval jsem i o full-carbon verzi, ale nevím aby to nebylo křehké a taky úplně černé křídlo i na horní straně... aby mi slunce neroztavilo perutě. :lol:
- Tomas Brodsky
- Pokročilý
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5149
napsal Tomas Brodsky
71g/m2
to ma byt RCEK nebo neco do vetru?
Odpověď od Tomas Brodsky na téma Aegea II
Petr Dušek napsal: najde se někdo, kdo by mi to z nějakého důvodu rozmluvil ??
71g/m2
to ma byt RCEK nebo neco do vetru?
Vygenerováno za 0.374 sekund