Aegea II

• Petr Bořil
  • Návštěvník
  • Návštěvník
14 roky 2 měsíce nazpět #6663 napsal Petr Bořil
Odpověď od Petr Bořil na téma Aegea II

Karol Chyba napsal: Do epoxidu dávam biely pigment , to ostatné striekam, až sú krídla hotové sprejom . Chcelo by to pištolou ale bohužial nemám kde tak to riešim takto. Chcel by som skúsiť ešte aj iný pikment napríkal zo spodu červený a z vrchu biely a potom ešte niečo pokombinovať. Akurát ak dáš pigment epexid zostane za asi cca 20 minút mnej tekutý riešim to tak že ho priebežne zohrievam fénom aby sa s ním lepšie robilo.

Chci se zeptat jaké spreje používáte aby nedošlo k případnému narušení polystyrenu.Jaké barvy používáte na nástřik na durofol? Dík.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 2 měsíce nazpět #6664 napsal Bedřich Koros
Odpověď od Bedřich Koros na téma Aegea II
Petře zkoušel jsem různé typy barvy.
Pokud chci stříkat na hotový laminát používám modelářské spreje na polystyrén - ty nic nenaruší.
Na durofol jsem již používal následující - spreje na polystyrén jak uvádím výše - rád používám reflexní spreje např.BELTON atd. - klasické autolaky ty tvoří krásně lesklý povrch - zatím jsem neměl žádný problém. Durofol nejprve hadříkem natřu separačním základním voskem od Havel composites, nechám zaschnout vyleštím a potom 2x křížem stříkám-nechám zaschnout a laminuji.
PVA separátor se mi neosvědčil, neboť se i s barvou z folie snadno loupe - je to choulostivé. Separace voskem má také výhodu, že lze folii při opakovaném použití snadno od případného zbytku barvy očistit acetonem.

Přeji hodně úspěchů.
BK-HK

Více
14 roky 2 měsíce nazpět #6665 napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Aegea II
Autolaky ve sreji jsem taky zkusil,ale problém je v tom,že při čištění povrchu lihem jde i barva.Nejlepší je stříkat pistolí a barvy na auta.
Ale jde to i sprejem.

Více
14 roky 2 měsíce nazpět #6668 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Aegea II
Ano zo Sperjmi je problém ako píše Bohuš a hlavne nedá sa spraviť jemný nástrek, používal som spreje DUPLO tie boli asi zo všetkých iných najlepšie , treraz už ale striekam striekacou pištolkou a používam dvojzložkovú farbu DUPONT ale poviem ti to je presadnúť ako s Trabanta do Mercedesu. Striekam nie na hotové krídlo ale na Durofol /teda ja nepoužívam durofol ale obdobnú 0,3mm fóliu pre reklamu/.

Více
14 roky 2 měsíce nazpět #6669 napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Aegea II
Karle, šel by prozradit dodavatel té fólie? Nebo výrobce? Už jsi to někde slíbil, ale nevím jestli mě to uniklo.

Více
14 roky 2 měsíce nazpět #6676 napsal Michal Cink
Odpověď od Michal Cink na téma Aegea II
No já jsem naopak odešel od stříkací pistole ke sprejům. Dvojsložkové barvy jsou citlivější na skladování (hlavně asi tužidla) a taky mi stříkání barevnými spreji přijde jednodušší. Hlavně mě nebaví roztahovat kompresor a čistit pistoli kvůli tak malým plochám.
Dvojsložky jsou určitě kvalitnější, ale ve výsledku to, podle mě, není skoro poznat. M.

Vygenerováno za 0.428 sekund