Aegea II

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3536 napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Aegea II
Pánové,rád bych se zeptal.Při výrobě takovým způsobem se mi stalo,že při vakuování se mi celkový profil ztenčil zhruba o 0,8% oproti originálu!Máte taky takové zkušenosti?Pokud ano,jakým způsobem to eliminujete?
Děkuji za odpovědi
Boban

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3537 napsal Petr Jeremiáš
Odpověď od Petr Jeremiáš na téma Aegea II
Jestli jsem to dobře pochopil, tak jsem si na zkoušku vytiskl profil AG46ct o hloubce 200 mm,"normální" o tl. 6,08% a pak snížený o 0,8%, tedy o tl. 5,28%. Rozdíl dělá asi tak 1,1 mm a to mi přijde už docela hodně. Já jsem svoje křídla nijak neměřil, ale záměrně kvůli deformaci udržuji hodnotu podtlaku při vakuování dost nízkou.
Schválně jsem si teď u křídel porovnal profil u kořene a sedí se šablonou. Takže jestli tam je nějaká deformace, tak určitě není v tebou udávané hodnotě.

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3538 napsal Bohumil Janák
Měřil jsem to!A opravdu to dělá skoro 1mm.Z originálu jsem si udělal speciál. :D
Vakuování nijak neřídím,jede to na plné pecky.Ale třeba to dělá použitý materiál na jádra.Já to jen zkoušel a použil jsem podlahový polystyrén.Teď si chci koupit XPS a udělat křídla z něho a uvidím,jestli se to zdeformuje a o kolik.
Navíc jsem udělal dost zásadních chyb,kterým se při dalším křídle chci vyhnout!
Ale,letové vlastnosti modelu jsou víc než dobré,tak je mi celkem jedno,že je profil úplně jiný! ;)
Jen mě to zajímalo,zda i vy ostatní máte takové deformace.
Letu zdar
Boban ;)

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3539 napsal Petr Jeremiáš
Odpověď od Petr Jeremiáš na téma Aegea II
Já používám na jádro zásadně XPS a u kompresoru mám talkovou nádobu jako "zásobník vakua". Díl dám do pytle a pustím kompresor jen na chvilku, až se pod igelitem vyrysuje obrys křídla. Vypnu kompresor, díl uložím do šablon po výřezech, na horní šablonu dám desku a zatížím (cca 15 kg). Pak pustím kompresor, nechám vyrýsovat detaily a vypnu. Pak zapínám každých 40 minut na dobu jedné minuty pomocí spínané zásuvky.

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3540 napsal Bohumil Janák
Ano,dělám to stejně a myslím,že i ostatní.Jen musím použít ten XPS materiál a zkusím nějak z redukovat ten kompresor. ;)
Boban

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3543 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Aegea II
Tak po dlhšom trápení s novou poupravovanou formou na trup je tu môj nový Spirit na sezónu 2011.
Jednou zmenou SPIRIT prešiel, že miesto Véčka som dal klasické chvostové plochy, skrátenie trupu a zmenšenie krídla rozpätie 2000mm .
Tento je sice pre môjho kamoša Jara ale už sa teším na zálet.
Jaro ho chcel aj vo farebnej úprave a to sa prejavilo troška na pridaní váhy , váha prázdneho draku 270g.
Po zvážení elektroniky 170g tak celková váha bez baterky by mala byť cca 440-450g.
Hmotnostný nárast farby cca 15-20g dosť :!:

Vygenerováno za 0.250 sekund