- Obdržená poděkování: 1
Stopalcovka
13 roky 5 měsíce nazpět #8804
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Stopalcovka
dobra
tedy prvni bod mame jasny
mereni od ucha k uchu spojnicí
tedy prvni bod mame jasny
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
13 roky 5 měsíce nazpět - 13 roky 5 měsíce nazpět #8805
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Stopalcovka
Vážněji - ty argumenty o měření po povrchu jsou jasné, ale má to své problémy - třeba přikládání měřidla k nějakému ohnutému křídlu, posouzení nějakých divočejších zakončení křídla (v extrému winglety) atd. Mimochodem reálný příklad ze života velké kategorie - ucha Storka 4 po povrchu v podstatě nelze změřit, protože konec je výrazně za kořenovým profilem a fakt netuším, jak bych to v polních podmínkách měřil, naopak "od špičky ke špičce" je to v pohodě. V reálu je proto asi jistější "vzdušná čára", ono to navýšení rozpětí při aspoň trochu normální konstrukci bude v praxi mizivé, asi ani ne 260cm, tedy o cca 5cm.
Pokud někdo dokáže rozchodit "třímetrovku" se vzepětím jako pěkně ilustruje Vláďa, tak to fakt chci vidět
Pokud někdo dokáže rozchodit "třímetrovku" se vzepětím jako pěkně ilustruje Vláďa, tak to fakt chci vidět
Poslední úprava: 13 roky 5 měsíce nazpět
13 roky 5 měsíce nazpět #8806
napsal sgames
máš recht
13 roky 5 měsíce nazpět #8870
napsal sgames
v navaznosti na "strikni kopie FAI" bude narozdil od originalu rozhodne povolen restart motoru !
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8871
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Stopalcovka
Prosil bych ale formulaci v podobném stylu, o které jsem uvažoval jako o návrhu povolené odchylky pro F5J (nakonec nepodaném).
Tedy zhruba takto:
"Soutěžící může opakovaně zapnout motor, například pro záchranu modelu, let se v tom případě hodnotí nulou. Tuto možnost může využít soutěžící pouze v případě použití takového výškoměru, který při opakovaném zapnutí motoru jednoznačně indikuje chybu a nezaznamenání výšky.".
Tohle je dost podstatné, třeba Altis V3 s FW2.1(2.2) se v tomto ohledu chová naprosto perfektně, u jiných zařízení to ale není úplná samozřejmost, ostatně se i na loňských soutěžích "s tolerovaným restartem" objevily v tomto směru jisté spory. A koneckonců i Altis s jiným firmware a zapojení s Y-kabelem se nebude chovat korektně. Prostě restart podle mě minimálně v "malé kategorii" ano, ale musí se napsat i do specifikace výškoměru, aby v tom byl pořádek.
Tedy zhruba takto:
"Soutěžící může opakovaně zapnout motor, například pro záchranu modelu, let se v tom případě hodnotí nulou. Tuto možnost může využít soutěžící pouze v případě použití takového výškoměru, který při opakovaném zapnutí motoru jednoznačně indikuje chybu a nezaznamenání výšky.".
Tohle je dost podstatné, třeba Altis V3 s FW2.1(2.2) se v tomto ohledu chová naprosto perfektně, u jiných zařízení to ale není úplná samozřejmost, ostatně se i na loňských soutěžích "s tolerovaným restartem" objevily v tomto směru jisté spory. A koneckonců i Altis s jiným firmware a zapojení s Y-kabelem se nebude chovat korektně. Prostě restart podle mě minimálně v "malé kategorii" ano, ale musí se napsat i do specifikace výškoměru, aby v tom byl pořádek.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 5 měsíce nazpět - 13 roky 5 měsíce nazpět #8872
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: Stopalcovka
Pro Aleše:
Sorry, ale kde bereš tu jistotu? Podle mě je nesmysl učit se létat v malé kategorii jinak než jak to platí ve velké. Já hlasoval pro kopii F5J, ne pro "kopii"...
Sorry, ale kde bereš tu jistotu? Podle mě je nesmysl učit se létat v malé kategorii jinak než jak to platí ve velké. Já hlasoval pro kopii F5J, ne pro "kopii"...
Poslední úprava: 13 roky 5 měsíce nazpět
Vygenerováno za 0.271 sekund