Stopalcovka

Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8804 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Stopalcovka
dobra
tedy prvni bod mame jasny :) mereni od ucha k uchu spojnicí

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 5 měsíce nazpět - 13 roky 5 měsíce nazpět #8805 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Stopalcovka
Vážněji - ty argumenty o měření po povrchu jsou jasné, ale má to své problémy - třeba přikládání měřidla k nějakému ohnutému křídlu, posouzení nějakých divočejších zakončení křídla (v extrému winglety) atd. Mimochodem reálný příklad ze života velké kategorie - ucha Storka 4 po povrchu v podstatě nelze změřit, protože konec je výrazně za kořenovým profilem a fakt netuším, jak bych to v polních podmínkách měřil, naopak "od špičky ke špičce" je to v pohodě. V reálu je proto asi jistější "vzdušná čára", ono to navýšení rozpětí při aspoň trochu normální konstrukci bude v praxi mizivé, asi ani ne 260cm, tedy o cca 5cm.
Pokud někdo dokáže rozchodit "třímetrovku" se vzepětím jako pěkně ilustruje Vláďa, tak to fakt chci vidět :-)
Poslední úprava: 13 roky 5 měsíce nazpět

Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8806 napsal sgames
máš recht

Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8870 napsal sgames
v navaznosti na "strikni kopie FAI" bude narozdil od originalu rozhodne povolen restart motoru !

Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8871 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Stopalcovka
Prosil bych ale formulaci v podobném stylu, o které jsem uvažoval jako o návrhu povolené odchylky pro F5J (nakonec nepodaném).
Tedy zhruba takto:
"Soutěžící může opakovaně zapnout motor, například pro záchranu modelu, let se v tom případě hodnotí nulou. Tuto možnost může využít soutěžící pouze v případě použití takového výškoměru, který při opakovaném zapnutí motoru jednoznačně indikuje chybu a nezaznamenání výšky.".

Tohle je dost podstatné, třeba Altis V3 s FW2.1(2.2) se v tomto ohledu chová naprosto perfektně, u jiných zařízení to ale není úplná samozřejmost, ostatně se i na loňských soutěžích "s tolerovaným restartem" objevily v tomto směru jisté spory. A koneckonců i Altis s jiným firmware a zapojení s Y-kabelem se nebude chovat korektně. Prostě restart podle mě minimálně v "malé kategorii" ano, ale musí se napsat i do specifikace výškoměru, aby v tom byl pořádek.

Více
13 roky 5 měsíce nazpět - 13 roky 5 měsíce nazpět #8872 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: Stopalcovka
Pro Aleše:
Sorry, ale kde bereš tu jistotu? Podle mě je nesmysl učit se létat v malé kategorii jinak než jak to platí ve velké. Já hlasoval pro kopii F5J, ne pro "kopii"...
Poslední úprava: 13 roky 5 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.271 sekund