RCEK motory v chine ?

Více
14 roky 1 měsíc nazpět #7063 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCEK motory v chine ?
Moc tedy nechápu, co to dělá v threadu RCEK, když je to už podle označení o poznání větší...
A když už je to nesoutěžní, tak celkem není důvod nepoužít tříčlánek, jen bude pro 3s zkrátka vrtule třeba jen 9x6 a podstatně narostou otáčky - běžný postup ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 1 měsíc nazpět #7067 napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma RCEK motory v chine ?
Chápu,že to sem nepatří.Jen jsem se chtěl podělit o to,že vrtule 10/8"Gr. a 3čl. spolu s tím motorem nekamarádí. ;)
Boban ;)

Více
14 roky 1 týden nazpět #7376 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma RCEK motory v chine ?
Jen pro zajímavost, dnes jsem si koupil na vyzkoušení motor KEDA 2320kV, cena něco přes 10 liber.
Aku jsem použil Outrage 1350, který má svá nejlepší léta za sebou.
Proud po spuštění- úctyhodných 46A, postupně samozřejmě klesá, ale i ve 20sec byl 31A
Otáčky- v 10sec asi 8800ot/min, ve 20sec- pořád nad 8000
A ve 21sekundě bílý dým.
Teplota vinutí- 107°C , pláště 90°C
Po vychladnutí funguje normálně, ale k dalšímu měření jsem se už neodhodlal a tak jsou hodnoty pouze orientační.
Vím, za letu by se odlehčil, ale 20sec mi na standu soutěžní motor vydržet musí.
RB

Více
14 roky 1 týden nazpět #7381 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma RCEK motory v chine ?
Díky za průkopnické sbírání informací, taky jsem měl tenhle KEDA v plánu jednou proubnout.

Vzhledem k tomu, že se tento motor s odběrem 45A už i sem tam na Moravě používá (viz. např. Ondřej Matula a jeho článek...), má fakt cenu omezovat nějak motory jinak, než geometrickými rozměry...?

Stakovými motory ta věta o obchodní síti už i v tomto případě myslím ztrácí smysl, a modifikace pak taky... z 2209 statoru nekonečno nevyždímáš. S vrtkou 10*6 je tu už technologická stopka... Nevěřím, že se tu budou různé motory u stropu lišit o víc než jendotky procent. To už pak bude určitě větší roli hrát v rozdílných pohonech baterka. A Miho? Možná že pár jednotek procent přidá, a co...?

Mnohem větší roli než pár procent na pohonu bude mít stejně taktika a umění lítání. A to píšu proto, že tam u sebe cítím hóódně velké rezervy, a ne u toho pohonu...

Více
14 roky 1 týden nazpět #7382 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCEK motory v chine ?

Radek Novotny napsal: Mnohem větší roli než pár procent na pohonu bude mít stejně taktika a umění lítání. A to píšu proto, že tam u sebe cítím hóódně velké rezervy, a ne u toho pohonu...

Vyprávěj mi o tom... Já teď docela trénuju se Scorpionem a to letadlo má opravdu obrovský potenciál, ale pořád si ještě nevěřím tolik, abych s ním létal více než s Ambrosií či Magicem, na to by to chtělo daleko víc času. A takhle je to se vším :(

Více
14 roky 1 týden nazpět #7393 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma RCEK motory v chine ?
Tak jsem včera kouřící motor podrobil ještě jednomu měření. Motor lehce zapáchá, ale jinak se chová korektně, "načatý" ale asi je.
Tentokrát vše proběhlo přesně podle mojí metodiky.
Překvapení je regl Spin 33, ustál to bez zaváhání. Aku- dva roky starý NRG Outtrage 1350. Vrtule RFM na trámci 42mm.
Otáčky po zapnutí -těžko přesně změřit, něco kolem 9200ot/min
V desáté sekundě 8480ot/min
Poté byl zase cítit, tak jsem ho dále netrápil.
Teplota vinutí 64°C, pláště 46°C
S nějakou ,malou baterkou to asi půjde, s dnešní špičkovou bych to neriskoval.
Zítra to možná prověřím v praxi.

Vygenerováno za 0.314 sekund