RCEK motory v chine ?

Více
14 roky 1 týden nazpět #7394 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCEK motory v chine ?
Tak jsem tak trochu z legrace vzal na testy Megu F5J 2499 ot/min. No síla - z nových baterek Dualsky 1200 45C to začalo na proudu 51A a asi 346W příkon. Otáčkoměrové čidlo se nějak rozhodlo nefungovat, nicméně bude to dost, jestliže "normální" Mega F5J jde spolehlive k 9000ot/min, i více, tak tady to bude subjektivně minimálně 9400. Ovšem teplota stoupá VELMI rychle... Nicméně motor zatím snahu hořet neměl.

Budu muset poskládat nějakou serióznější sestavu na měření, fakt ale je, že minimálně na českých soutěžích, kde je legální podchlazení, by to asi 20s motorový let přežilo a stoupavost by asi byla zajímavá. Fakt je, že mám s "normálním motorem" stoupavost v průměru 12m/s, to je za 25s 300 metrů. Kdybych se dostal na 16-18m/s, tak jsem stejně vysoko za nějakých 17-19s -je to 6-7 bodů k dobru, navíc se zkracuje i ta doba, kterou to musí přežít, to není marné.
Otázkou ovšem spíš je, jestli se mi s tím chce párat a riskovat problém a popravdě je odpověď se spíš silně kloní k ne :(

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 1 týden nazpět #7395 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma RCEK motory v chine ?
A já myslel, že mých 46A dlouho nikdo nepřekoná ;)

Více
14 roky 1 týden nazpět #7398 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEK motory v chine ?
Jak říká kolega : na jednu soutěž jeden motor :) to by si takové experimenty hned všichni rozmysleli.

Více
14 roky 1 týden nazpět #7401 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCEK motory v chine ?
Ono to zas tak vyhrocené nebude, pokud motor přímo neshoří při startu, tak mu to zahřátí tolik nevadí, tohle je docela rozdíl proti plechovkám, kde hořel komutátor a teplem ztrácely sílu feritové magnety. U BLDC s neodymy to není tak zlé.

Spíš jde o to, že reálný přínos je opravdu podle počasí v řádu 3-7s zkrácení motoru, což mi nepřijde jako až tak velký důvod k panice, zajména v situaci, kdy se při vysloveně špatném počasí s potřebou letět vysoko či opakovaně dostanou "supermotory" do problémů. Mě skutečně i tato diskuse přijde jako další potvrzení názoru, že by se asi nic nestalo při úpravě pravidel "pouze rozměry"...

Vygenerováno za 0.271 sekund