Stoupák v roce 2013

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: úterý 11. prosinec 2012 9:34 Napsal admin


ramecekstoupaknovinkyPokud čtete tento článek, zřejmně jste si již všimli, že je zde něco jinak. Po delší době jsem se rozhodl k migraci starého fóra a článků na nový redakční systém a jiné fórum. To by mělo zajistit lepší funkčnost a výhledově lépe udržovatelný stav. Co vás jako čtenáře bude zajímat asi nejvíce, je co jsem pro vás nachystal nového. 

Pominuli  design a interní fungování systému, tak je to především nový kalendář, dále odpočet dnů do začátku další soutěže nebo klasický seznam soutěží, online žebříčky včetně rychlého náhledu na TOP 3 piloty ve vybrané kategorii, registrace do soutěží přímo na Stoupáku, nové fórum s notifikátorem posledních příspěvků a hodnocením uživatelů nebo příspěvků, sdílení na sociálních sítích nebo sledování G+ stránky Stoupak.cz, přehled modelů pro nejoblíbenější kategorie a mnoho dalšího. Pokud vás tedy zajímají podrobnosti co a jak funguje, případně k čemu slouží pokračujte ve čtení dále ...

Velký kalendář

Na Stoupáku je nyní nový kalendář soutěží (http://stoupak.cz/souteze/velkykalendar). Obsahuje všechny mnou zjištěné akce v kategoriích RCEK, RCEJ, RCEO, RCEN, RCV2, RCEE, RCVS, F5J-100'' (SK), F5J (SK), F5J (CZ), F5J-100'' (Stopalcovky), F3K, Eurocup F5J a Eurocup F5J-RCEK (teda pokud budou).

novinky-kalendar

V kalendáři lze vyhledávat a to podle datumu od-do nebo názvu akce. Po kliknutí na vybranou akci se zobrazí podrobnosti o dané soutěži s případnou možnosti se na akci přihlásit / zobrazit seznam již přihlášených. Tato funkce bude pouze u soutěží, kde jejich organizátoři budou mít zájem o aktivaci (stačí napsat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .Odměnou jim bude snadný import soutěžících do programu SORG V4).

Přidat vlastní akci můžete pomocí tohoto odkazu : http://stoupak.cz/souteze/chcipridatsoutez

Registrace do soutěže neboli přihlášky

Doufám, že využívanou funkcí budou přihlášky do soutěže. Pokud bude mít vybraná soutěž povolené registrace (stačí napsat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), tak se v detailu soutěže zobrazí úplně dole možnost přihlásit se / zobrazit přihlášené.ukázka zde http://stoupak.cz/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=153&oid=809 a samotné přihlášení zde http://stoupak.cz/prihlaskadosouteze?id=32

novinky-defailsouteze

Stačí vyplňit základní údaje a jste přihlášen. Můžete samozřejmně provádět úpravy nebo se odhlásit. Po překročení limitu volných míst registrace není možná.

novinky-prihlaska

 

Seznam soutěží

Klasický výpis soutěží pořádaných v roce 2013 je seřazený dle data pořádání. Vypisuji se zde údaje jako zbývající počet dnů do začátku soutěže, počet přihlášených / volných míst a rozklik vede do velkého kalendáře, resp. přímo na vybranou akci. Je zde filtr dle kategorií. odkaz : http://stoupak.cz/souteze/seznam-soutezi

 

Modul "Další soutěže budou"

Jedná se o rychlý přehled pěti nejbližších akcí s jejich popisem, počtem přihlášených a volných míst + proklikem přímo do velkého kalendáře resp. detailu vybrané akce. Lze volit filtr dle kategorií.

novinky-dalsisoutezbudeza

Sociální sítě a podpořte Stoupak.cz

Další novinkou je možnost "lajkovat" Stoupák jako takový nebo i jednotlivé články a to na Facebooku nebo Google +. Pomůžete tak rozšířit řady návštěvníků na těchto stránkách.

Dále je zde možnost umístit na svůj web náš banner s proklikem na Stoupak.cz, odměnou bude vaše ikonka na Stoupak.cz.

Poslední možností je sledování Stoupak.cz kanálu na G+. Přidejte si nás k odběru :)

novinky-podportestoupak 

Žebříčky

Jako minulý rok budou všechny soutěže, které jsou provozovány na SORG V4, umožňovat odeslat výsledky do online-žebříčku. Odesláním bodů do online databáze se stane následující : 

  1. Výsledky dané akce se zobrazí zde na Stoupáku okamžitě a to jak bodové (neboli s body pro svaz - http://stoupak.cz/vysledky-soutezi/bodove-vysledky-soutezi), tak i klasické (ty které vidíte na letišti,včetně času letů a přistání ze všech kol - http://stoupak.cz/vysledky-soutezi/bezne-vysledovky). Samozřejmně se průběžně doplňuje i tabulka výsledků v sezóně ( http://stoupak.cz/vysledky-soutezi/bodove-vysledky-v-sezone).
  2. Okamžitě se aktualizuje pořadí v dané kategorii zde http://stoupak.cz/zebricky/poradi-v-zebricku. Aby jste byli vedeni je třeba být registrován (http://stoupak.cz/zebricky/registrace-do-zebricku) v seznamu registrovaných (http://stoupak.cz/zebricky/seznam-zaregistrovanych-do-zebricku)

Novinkou je modul TOP 3 ve vybraných kategoriích. 

novinky-zebricek

 Diskusní fórum

Na novém Stoupáku je nahrazeno fórum phpBB (které nebylo plně integrováno do Stoupáku a docela zlobilo) fórem s názvem Kunena (plně integrováno, lepší optimalizace a nové funkce).

Na toto fórum je napojen modul "Poslední příspěvky ve fóru", které zobrazuje naposledy komentované témata.Po najetí myší se zobrazí poslední příspěvek a možnost přejít na začátek daného tématu, nebo na poslední příspěvek.

novinky-posledniprispevky

Fórum jako takové je možná jiné než znáte, ale věřím, že si všichni návštěvníci časem zvyknou.

novinky-forum

Každý uživatel si může nastavit vlastního avatara (fotku), pohlaví, bydliště, datum narození, podpis a jiné náležitosti zde http://stoupak.cz/forum/profil/edit

Při psaní samotných příspěvků je možnost rychlé odpovědi (jen okýnko pro odeslání odpovědi bez stylovacích prvků). Klasická odpověd (se všemi prvky pro stylizaci textu atd.) nebo citaci, která navíc vkládá do těla i citovaný příspěvek.

Novinkou je "poděkování", kterým odměníte autora a vyjádříte mu tak díky za jeho cenný názor nebo dobrou radu. Sice si za to nic nekoupí,ale rozhodně to potěší.

Další neznámou je pro vás jistě "Karma". Řekněme, že plusy a mínusy označujete oblíbenost uživatele. Rozhodně doporučuji pouze pluskovat :)

Nesmím zapomenout na interní poštu, a další věci, které určitě objevíte. Pokud by nebylo cokoliv jasného nebo něco nefungovalo, pište zde http://stoupak.cz/forum/co-jinam-nepatri/8343-spoluprace-na-novem-stoupaku-beta-test

 

Mobilní zařízení

Stoupák podporuje v celém obsahu Tapatalk (tapatalk.com).

 

 

 

Zobrazeno: 5709

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám