První výškoměry v Chomutově - RCEV 6-9-2014

Kategorie: RCEV Zveřejněno: čtvrtek 11. září 2014 6:40 Napsal Radek Novotny

Začlo mi to v pátek, dovezl jsem na letiště zesík, bedny a tiskárnu. Cestou jsem ještě nabral benzín do centrály, nakoupil 2,5kg Obamovo klobásy s chlebem, a materiál byl připraven.

Na letišti jsem pak ještě večer s Rendou nafixovali (bacha, né nafixlovali…) měřící pásma dle F5J/RCEV a bylo hotovo.

Počasí pak v sobotu už od rána bylo dle objednávky – naprosto fantastický, termiky snad i víc než potřeba :) Nakonec bylo 15 pilotů a na malou místní soutěž tohle nepamatuju dlouho ani z plechovek ani z káček. Shrnuto – RCEV se líbí, a lidi přijedou, takže dobrý.

V prvním kole nás chytla komplikace se zvukem z počítače, pořád se program kousal. Naštěstí si Vlasta Kocourek všimnul, že antivirák ESET se furt točí naprázdno a hledá síť, a to užralo pěkně z výkonu procesoru. Takže pomohlo vypnutí antiviráku, a od toho momentu bylo všechno OK.

Na začátku mě naprosto šokoval Pepa Petřík svýma třema tisícovkama – a to i s 2m MAGICem udělal z docela nízkých výšek!!! Dobře hned nasadil laťku i Honza Kubica, a i ostatní lítali moc fajn. Taky se to hned vytřídilo po 5 kolech na finále v pořadí:

Já 1000, J. Kubica 996b, M. Chalupník 994b, J. Váňa 992b, P. Dušek 980b a J. Petřík 979b... Výkony to byly pěkně vyrovnaný, rozdíly skóre jak z RCEK!

Během posledních kol základu ředitel Vlasta opekl a nasekal Obamovo klobásu, a pokračovalo se na 2 finále.

...a po 2 finálových kolech jsme nakonec dopadli:
1. R. Novotný - Tilia 25 (250cm), 2. J. Váňa - Tilia 25 (250cm), 3. M. Chalupník - Daidalos 250cm

Celou soutěž i lítání RCEV hodnotím jako super (hihi, zvlášť když si vezu 1.místo a 1030 do žebříku…) a už se těším na další výškoměry. Jak jsem psal v blogu, líbí se mi tahle kategorie, líbí... při lítání s měřenou počáteční výškou (třetí měřená veličina) mi to připomíná skoro rozdíly mezi 2D a 3D filmem... :)

A musím tady ještě jednou poděkovat za pomoc s organizací šéfřediteli a šéfgrilmajstrovi Vlastovi Kocourkovi, bez něj by jsme tam opékali klobásky ještě teď...

Úžasně to vyšlo i s benzínem v centrále. Po odlétání druhého finále došel benzín, takže soutěž klapla, akorát vyhlášení už bylo bez tiskárny, jen s noťasem v ruce! A jelikož to byla letos poslední soutěž, tak nám slespoň nezvětrá přes zimu v nádrži zbytek benzínu…

Hmm, a ještě jedno poučení na 2015, RCEK v Chomáči bude vyměněno za RCEV to už je “for šůr…”, je to fakt vetší sranda a i zážitky z taktiky i lítání. A navíc, chcem smažit moraváky, a to už se mi v RCEK asi fakt nepodaří ;)

Výsledky zde

Fotky zde

Zobrazeno: 5548

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám