Chomutov - O mistra RCEV 2016!

Kategorie: RCEV Zveřejněno: pondělí 13. červen 2016 8:09 Napsal Radek Novotny

O víkendu nám proběhla asi nejnáročnější RCEV akce letošního roku. Jelikož v naší kategorii svaz nevyhlásil mistrák, a my jsme ho chtěli, tak jsme se v našem klubu rozhodli už koncem loňského roku uspořádat pro všechny české fanoušky RCEV akci, která by takový mistrák zastoupila.
Plánovali jsme klasickou dvoudenku na 10 letů, ale vzhledem k divokým přepovědím počasí a k možnosti lítat jen na 3 rundy jsme vsadili na lítání jen v sobotu, a to na 8 kol. I tak to bylo huuustě náročný.


Sešlo se nás nakonec 17, včetně 2 žáků Rendy a Štěpána. Ti se tahali naprosto úžasně o svoůj juniorský mistrovský pohár až do posledního kola, do kterého vedl po celou soutěž Štěpán před Rendou, a Renda nakonec Štěpu posledním kolem v celkovém pořadí předběhnul. Oba kluci si zaslouží extra pochvalu za své super výkony a soutěžního ducha!
Od pátku na ploše kempilo 6 pajlotů, zbytek dorazil v sobotu ráno. Kupodivu vše bylo připravené, zvuk, počítač i bufet v provozu, akorát nás trošku zdržoval deštík, a chvílema i pěknej déšť.
Nakonec jsme to fakt stihli odlítat, akorát při 3 rundách a 5 minutách mezi rundami to bylo dost na hlavu i na fyzičku. Sám jsem se chvíli zapoměl při kontrolování Rendovo éra, a už z toho byl můj start 20 vteřin po signálu. Napříště tam střihneme určitě přípravnou 7 minutovku, a nebo stačí říct alespoň ředitelovi Kocourovi, aby ten připravovací zvuk na chvíli pauzoval.
Podmínky byly pro někoho termicky jedovatý, ale dalo se to zalítat. Luděk byl se samýma 1000 nechutnej (myšleno samozřejmě pozitivně:-) ) a dál jsme se tam mydlili o bednu ještě já, Milan Chalupník a Petr Dušek. Až do sedmýho kola jsem se držel na druhým fleku těsně před třetím Milanem a čtvrtým Petrem, kdy prvního už jsme ztratili z dohledu. Na sedmý let jsem zvolil už slavnou "Aleš-taktiku", a proti Luďkovi jsem si chtěl zablbnout. No vždyť už zbývaly jen 2 kola, a já mohl jedno případně ještě škrtnout. Hmmm, 1000 jsem nedal, šel jsem si pro éro do pole. V klidu s jednou nulou, a teď už na průběžném 3. místě jsem si v posledním 8-mém letu šel jen pohlídat tu krááásnou skleněnou plaketu (na kterou už jsem měl připravený i místo na poličce...) a ejhle, mě to spláchlo v poslední minutě a nedoletěl jsem o 20 sekund!!! Kromě Luďka a Milana mě teda ještě převálcoval i naprosto perfektně a disciplinovaně létající Petr Dušek. Všichni 3 borci si ty skleněný mistrovský plakety RCEV 2016 naprosto zasloužili.
Všichni ostatní pajloti nebyli vedle medailistů vůbec jen do počtu, ale dokázali taky v kolech pěkně "zatopit", v čele s Mirkem Kotulou, Martinem Pavlíčkem i Martinem Horákem.
Po celou soutěž byl jen jeden karambol, kdy Rudovo éro přišlo při startovní kolizi o komletní ocas, a tím pak zbytek soutěže absolvoval jen se stopkama.
Doufám, že se všem líbilo, organizace klapala, a pozitivně ocenili Nápravníkovic buffé a precizní vedení soutěže ředitelem Vlastou Kocourkem. Po finálním překontrolování VŠECH výsledků před vyhlášením jsme nenašli aní jednu chybku.
Takže jen na závěr: Vivat Mistr RCEV 2016 - Luděk Novotný, a Milan Chalupník a Petr Dušek na dalších 2 medailových postech!!!
Nejvíc mě na soutěži asi nadchnul soutěživý a sportovní výkon obou kluků, kteří oba ukazovali někdy až dokonalé kroužení ve slabé termice i v pár metrech nad zemí. Doufám, že nám to budou takhle ukazovat častěji, a snad k nim taky někdo konečně do party přibude :)
Jo a ještě jedna nechuťárna - Luděk to odlítal s osmi tisícovkama!!!
Příští rok by už by mělo být v RCEV mistrovství ofiko vyhlášené svazem, tak budu urrčitě motivovat někoho ve středu republiky (že ano Petře...), aby se zhostil případné organizace. K nám to mají véčkaři z Moravy dost daleko (snad dokonce dál, než my k nim...) a tak doufám, že se ke kratší cestě do středu vlasti už třeba aj odhodlají.

Zobrazeno: 3153

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám