Mistrovství České republiky v kategorii RCEJ

Kategorie: Reportáže Zveřejněno: středa 24. srpen 2011 12:21 Napsal admin

Dne 20.8.2011 vyrazili modeláři z různých koutů republiky do Vsetína. Důvodem návštěvy bylo totiž mistrovství ČR v kategorii RCEJ pořádané na letišti ve Vsetíně. Dalším důvodem, proč se modeláři zde sešli, bylo překazit Radku Malčíkovi jeho sérii výher již trojnásobnou. Počasí mělo být dokonalé, mírné mráčky, bezvětří a bez deště. Předpověď se splnila a po příjezdu nás uvítalo opravdu dokonalé prostředí, občerstvení, zázemí a dalších 17 soutěžících (celkem tedy 19). Létalo se šest kol bez finále (to totiž v RCEJ není) a jedno se škrtalo. Termika byla, jak již bývá zvykem velmi valašská, a tak se poměrně často stávalo, že všichni spadli v 7. minutě. Našel se jeden až dva soutěžící, kteří vydrželi až do desáté, což bylo velmi devastující právě pro postižené piloty… Postupně se, ale probírali k vrcholu ti nejlepší, až se dostalo na řadu poslední kolo. Letným spočítáním výsledku bylo jasné, že o vítězi titulu mistr ČR se rozhodne v posledním kole, kde spolu letěli doposud na první pozici létající Aleš Krátký a druhý Radek Malčík. Pokud Aleš Krátký zalítá cokoliv jiného, než tisíc přenechá titul Radkovi Malčíkovi. Souboj to byl napínavý, ale Radek dokázal, že není trojnásobným šampionem jen tak pro nic za nic a ukončil celé snažení nekompromisním 10:00 a 100 za přistání. Tímto výsledkem se katapultoval na první místo a získal tak počtvrté za sebou titul Mistra ČR, druhý se umístil Aleš Krátký, třetím byl Lubomír Vaňura.

Drama se však neodehrávalo jenom na letišti, ale i mimo něj. O drama se postaral pilot s historicky-konstrukčním modelem. Tento model nabíjel v prostorách motoru svého auta. Z ničeho nic nebo nějakým nedopatřením se model vznitil. Všimli si toho ostatní, model byl odpojen od nabíjecích konektorů a tím se zabránilo ještě větší škodě, než bylo zničení modelu.

mcr

 

Samozřejmně patří velké díky také organizátorům ze vsetínského klubu. Zvládli vše na jedničku, vše odsejpalo, žádné problémy, luxusně připravená plocha, voňavá TOITOIka a krásné ceny společně s bezvadným počasím  DĚKUJEME !

 

Mistrem republiky v kategorii RCEJ je tedy Radek Malčík , vícemistrem Aleš Krátký, třetí místo patří tento rok výborně létajícímu Lubomíru Vaňurovi.


Fotky ZDE

Výsledky ZDE

Video z regionální televize beskyd ZDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno: 8361

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám