Pozvánka na F5J Bořetice

Kategorie: Pozvánky Zveřejněno: pondělí 27. únor 2017 15:31 Napsal Aleš Krátký

Tak, už se těšíte, jak se budete grilovat v Bořeticích ? My desně a proto již v chladném únorovém dni otevíráme přihlášky na tuto prvotřídní akci. Neváhejte a pokračujte odkazem níže pro včasnou registraci. Sice neušetříte, ale alespoň vás bude hřát pocit, že nebudete chybět :)

Případné propozice zde Czech Republic Germany United Kingdom

http://registrace.stoupak.cz/soutez/9

QR mini





Pozvánka na F5J Lanškroun

Kategorie: Pozvánky Zveřejněno: středa 22. únor 2017 13:25 Napsal Aleš Krátký

Ve dnech 27. a 28. května 2017 proběhne díky Leteckomodelářskému klubu Česká Třebová soutěž F5J Lanškroun, která je zařazená v EuroTour, InterTour FAI F5J , Reprezentaci ČR a World CUP F5J FAI. Nejen proto by jistě neměla uniknout žádnemu soutěžícímu a ti by se měli neprodleně hlásit zde :)

Kdyby někdo toužil po propozicích, najde je v adrese výše, včetně možnosti přihlášení a seznamu přihlášených. Konkurence bude jistě hustá...

Případné propozice zde Czech Republic Germany United Kingdom

http://registrace.stoupak.cz/soutez/637

QR mini





Návrh pravidel RCE100 / Stopalcovek

Kategorie: Pozvánky Zveřejněno: středa 22. květen 2013 18:59 Napsal admin

 

rce100Máme za sebou první "Stopalcovou" soutěž, a tak možná nastava správná chvíle, aby se předvedl první návrh pravidel. Dále můžeme diskutovat, rozvíjet a hodnotit. Neberte to jako dogma, ale jako výchozí stav pro další rozvoj.

Pravidla jsou v tomto PDF (v 1.3) souboru a diskuse může probíhat ZDE

 





100" výškové spínače - pojďme to rozjet přátelé

Kategorie: Pozvánky Zveřejněno: čtvrtek 6. prosinec 2012 20:58 Napsal admin


100palcu

Tak dříve či později to muselo přijít... Po bouřlivé diskusi o skluzu ČR - SK pravidel a jejich odlišností jsem se rozhodl, sepsat tuto prosbu a zamyšlení v jednom.

Většina z vás, co zde chodí, si určitě všimla diskuse o tom, že v zahraničí je směr vývoje termického létání poměrně jasný a jednoznačně směřující k jakékoliv formě výškových spínáčů. Jakožto nejspravedlivější možná forma, jak prověřit skutečné dovednosti pilotů. U nás se zatím prosadila jen hrstka FAI-F5J soutěží, které vymetá další hrstka soutěžících. Je to sice fajn, ale troufnu si říci, že většina z nás prostě nechce vynaložit (a nebo nemá) peníze na stroj a jeho výbavu v řádech desítek tisíc. Moudré hlavy si sedly dohromady a daly tak vznik tzv. "malým výškoměrům" v různých formách. V USA je to ALES (Altitude Limited Electric Soaring), na Slovensku třeba právě F-5J400-Alti nebo F-5J-Lite a u nás byly a jsou různé místní skupiny prosazující tento styl soutěžení.

Já osobně si myslím, že dozrál čas i v našich krajích alespoň k nějaké podpoře přijatelné formy výškových spínačů, která by se mohla stát velmi populární mezi piloty z řad RCE-K,O,N,V2,VS,F3K,F3J,F5J a jiných. Zkrátka si jen tak s "malým" letadlem poměřit dovednosti pilotovat model z /nějaké/ výšky.

Záměrně zde nepíšu: budeme létat F5J jen s malým letadlem, nebo budeme létat striktně z 200 metru, budeme měnit maximální čas podle počasí a jiné varianty. To nechám na případné diskusi, nicméně by jsme měli být schopni se rozumně... EDIT : anketa zde http://stoupak.cz/stopalcova-anketa

Číst dál: 100" výškové spínače - pojďme to rozjet přátelé





Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám