RCEK Branná, 25.9.2011

Kategorie: RCEK Zveřejněno: úterý 27. září 2011 19:00 Napsal Radek Novotný

hornibrannazariSoutěž v Branné v Krkonoších, krásné počasí, vítr 1-3m/s, co víc si můžem přát... Snad jen aby to od nás z Chomáče nebylo tak daleko... Na soutěž se přihlásilo úctyhodných 29 pilotů, včetně fajn návštěvy 3 pilotů z Moravy. Jelikož je tato soutěž letošní předposlední, šlo i o konečné umístění v žebříčku RCEK, kde o konečné 1. místo přijel sportovně zabojovat Radek Malčík. Počasí bylo plné termiky, jediný zádrhel mohl být sem-tam v přistávání do lehounkého svahu, kdy terén stahoval dolů, a kdo podcenil, tak se plácnul daleko od bodu.

Soutěž začala prvním kolem pro Radka Malčíka i Luďka Novotného hezky vyhecovaně, kdy oba přistáli "V TÓNU" !!! Druhé kolo se pak nepovedlo Radkovi Malčíkovi, a tak boj o čelo žebříčku byl už rozhodnutý. Na 8-mi členné finále bylo mnohem více kandidátů než bylo míst. A jelikož termika byla, ale ne všude, tak se do finále dostali J. Váňa a Luděk Novotný s 1000b, L. Bednář, R. Novotný, J. Mlejnek, A. Krátký, J. Veselovský a VL. Čermák . Postup si poslední finalista zajistil výsledkem 994 bodů!!!

Soutěž byla "zpestřena" startem majitele letiště s jeho ultralajtem přímo mezi piloty a pomocníky během závodu, bez jakéhokoliv upozornění. Všichni museli uskakovat v průběhu soutěžního letu z dráhy letounu. Nevím (nebo spíš vím...) co má ten pilot ultralajtu hnědého v hlavě, ale takovéto úmyslné ohrožování lidí na startovní dráze by měla být otázka nejspíše pro leteckou inspekci...

Finále se létalo pouze jednokolově, a tak se šlo naostro hned od začátku. Nejkratší motor pod 20s dal Luděk N., k tomu se přidalo i pár ostatních, a tak se boj očekával při přistávání.

Luděk nakonec máznul čas 14:40 a přistání za 100b, já sám jsem s časem 14:38 pos... přistání z mírného kopce za 90b, stejně jako i několik ostatních, že jo Jirko Váňo a Láďo Bednáři... :-) a tak se medaile rozdělili mezi:

1. Luděk Novotný 1030b, 2. Aleš Krátký 1015b, 3. Honza Mlejnek 1005b do žebříčku.

Bodový rozdíl mezi 2. Alešem Krátkým a 7. Vláďou Čermákem byl pouhých 5 bodů,... Prostě nádhernej masakr...

Pár fotek najdete zde

Výsledky zde

 

 

Zobrazeno: 5307

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám