MČR RCEJ 3.9.2016

Kategorie: Ostatní kategorie Zveřejněno: čtvrtek 8. září 2016 9:50 Napsal Michal Jirásko

V sobotu 3. září se několik nadšených nostalgiků dostavilo na Brdské letiště ve Staré Pace. Konalo se zde MČR kategorie RCEJ a i když bylo definitivně poslední této kategorie, pro mě jako ředitele soutěže to byla letos asi nejlepší soutěž.

Pravda každý bude hned namítat, že je to soutěž o padání ze 300 metrů a ještě v 5 soutěžících... ale! bylo nás 11 a o tom jak je tato kategorie (ne)férová nikomu nešlo. Počasí nám přálo a tak jsme si všichni dobře zalítali.

Hned ráno jsme zjistili, že po 11 letech vývoje stále létáme podle pravidel, která mají jistou mezeru.
Ale jak poslední roky bývalo zvykem, nikdo situaci nehrotil a všichni jsme v pohodě začali létat. Vše se dařilo bez problémů a to i s tzv. SAMOMĚŘENÍM, které někdo stále nemůže pochopit. Po prvním kole bylo jisté, že bude lepší do toho moc "nehrabat,"protože až na vyjímky stoupáků moc nebylo a když už se nějaký utrhl, tak to bylo v 9. minutě. Bez zveřejňování výsledků nikdo netušil jak si vede, a tak jsme bojovali až do konce. Po pěti kolech v boji o medaile rozhodla až samotná přistání, kterých může litovat Martin Pavlíček z Horní Branné. Konečně se mi tak podařilo ho porazit a stát se tak zřejmě posledním Mistrem České republiky RCEJ. Martin tak skončil druhý a třetí místo obsadil Jarda Lhota.

Rád bych všem, co dorazili, poděkoval za účast. :)

Spousta z nás na této kategorii vyrostla a "malá jéčka" nás naučila soutěžně létat elektrovětroně . Za to děkujeme a budeme na RCEJ vzpomínat jen v dobrém.

Za LMK Nová Paka, Michal Jirásko.

Zobrazeno: 14125

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám