× Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

file Úvodní stránka stoupak.cz - články

Anketa: úvod ?

Ano chodím tam a líbi se mi, že se tam dočtu výsledky soutěží ale i jiné informace
12 100%
Ne nečtu, chodím jen na fórum
Žádné hlasy 0%
Neznám, ale teď koukám a je to zajmavé ....
Žádné hlasy 0%
Neznám, a ni znát nechci. Nezajmá mne to
Žádné hlasy 0%
Celkový počet hlasujících: 11 ( Pavel Kovařík, Vladislav Plichta, Pavel Krpata, Petr Slezák, Vojtěch Valenta ) Zobrazit více
Této ankety se mohou zůčastnit pouze registrovaní uživatelé
Více
30. dub 2014 09:56 #12343 od Aleš Krátký
co chcete, když to autor psal ve vlaku z Olomouce do Ostravy :)
zpětně uznávám...

jinak díky za "pochvalu"

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
30. dub 2014 10:41 #12344 od Tomas Hruby
Jojo, můj výpočet je dost podobný s Radkem. Model o něco levnější, navíc serva taky levněji (ani ne že bych bral nějaký noname, spíš jsem měl štěstí, že vše, co jsem potřeboval, bylo zrovna za fakt slušné peníze), takže spíš 35k. Ale prostě za 35-40k se dá pořídit model, který nelze brát za kompromis, ale opravdu plnohodnotný, ceny nad 50k už nezbytné nejsou.

Přirozeně když někdo chce tři modely a každý laděný do jiného počasí, tak to naskáče, ale to už je jiná otázka :-)

Více
30. dub 2014 11:49 #12345 od Aleš Krátký
Tak jako tak, článek je tady v podobě v jaké byl na RCR.
btw. dneska mi přišlo nové RCR a jsou tam další dva mé články (sice mutace co bylo na stoupaku, ale co už)

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
30. dub 2014 20:00 - 30. dub 2014 20:01 #12346 od Mirek Kotula
Ceny jsou takové, jak je kdo cítí. V druhé polovině osmdesátých let minulého století pořádali ve Zvolenu mistroství ČSSR v kategorii F3B a modeláři ze Slovenska měli k dispozici kompozitové modely a formy na tento model získali z NSR, typ modelu, který rok nebo dva roky nazpět vyhrál v F3B MS a nám nabízeli, že stejný model nám vyrobí za 10.000 Kč, což je eqvivalent cca 80.000 Kč? A že se, už vyskýtují serva pro modely kat. F5J i za 5.000 Kč, tak se ceny modelů F5J, můžou šplhat hódně vysoko.
Poslední změna: 30. dub 2014 20:01 uživatelem Mirek Kotula.

Více
01. kvě 2014 19:12 #12349 od Jan Kubica

Mirek Kotula napsal: Ceny jsou takové, jak je kdo cítí.

Přesně tak. Mně osobně přijde absolutně nepřijatelné "vyhodit" takové peníze za hobby (a není to tím, že bych si to nemohl dovolit). Ale tím spíše chovám obdiv k lidem, kteří toho schopni jsou.

Na RCGroups byla diskuse o tom, že někteří lidé si koupí polomaketu větroně za 6000 dolarů (třeba tady - www.soaringusa.com/ASH-31-7M-SP-L-276.html ). Diskutující se shodli, že pokud na to někdo má (asi dost peněz i na USA ;-)), jsou pocity z lety odpovídající ceně. A tak je to se vším.

Mimochodem, z toho co jsem mohl vidět, tak Maxa létá o dost lépe než třeba Supra. Za sebe mohu říci, že kdybych se někdy odhodlal jít do nového "velkého" modelu, bylo by mi už jedno, jestli za něj dám 40, 50 nebo 60 000. Protože za takové peníze už to musí zájemce myslet setsakramentsky vážně. Takže bych řekl, že Aleš má v článku pravdu, pokud si chce někdo F5J jen vyzkoušet, stačí mu i Easy Star nebo třeba Gracia :-). Navíc, jak zmínil Tomáš, jeden model = žádný model.

Nemyslím si ale, že je to špatně.

Ještě jednu poznámku z RCGroups, kde se diskutovalo používání "levných" komponent. Jeden pán napsal, že ho účast na soutěži přijde průměrně na 500 USD, takže nebude kvůli ušetřeným 20 dolarům na čínském regulátoru riskovat, že pojede domů předčasně. Náklady na cestu jsou v Evropě menší, ale určitě je potřeba ceny F5J modelů posuzovat i v kontextu celkových výdajů na soutěžení, nejen českých platů :-).

H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Vygenerováno za 0.318 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám