file RCEJ

Více
14. dub 2014 11:33 #12188 od Ivan Horejsi
RCEJ vytvořil uživatel Ivan Horejsi
Tady doslo k nedorozumneni. Nemohu rusit kategorii, na to nemam pravomoc a ani ji mit nechci. Nikdo nemá pravomoc rusit MCR 2014, je prece v kalendari.

Napad nechat RCEJ bezet a jen nevypisovat v budoucnu MCR pro RCEJ mel někdo ve Svitavách. Napad se tam setkal s vseobecnym souhlasem a tak jsem ho take formuloval.

Nejde mi o formality ani o ty dve tisícovky. Muj osobní pohled je takovy, ze po vitezstvi na takove soutezi, při ucasti soutěžících ze dvou klubu, bych se jako Mistr CR proste necitil. Ale to je asi muj problém.

Muzeme o tom diskutovat, budeme hlasovat. Akceptovat výsledky hlasovani mi absolutne nedela problém.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
22. dub 2014 08:10 #12268 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma RCEJ
Podle mého názoru se ve své době měla RCEJ změnit na outrunnery, podobně jako tomu bylo na Slovensku a vznik samostatné RCEK byl nesmyslem. V podstatě všichni propagátoři outrunnerů to takto předpokládali, že nakonec bylo vše jinak je jiná historie.

Na druhé straně ale když už tato situace nastala, tak celkem nevidím důvod "plechovky" rušit, pouze bych doporučoval zamyšlení nad zkrácením doby chodu motoru třeba až na 30s (případně spolu s mírným zkrácením maxima na pouze 8 minut), vlastní princip kategorie bych ale už nechal beze změny. Buď bude žít nadále nebo postupně "vyhasne", ale k nějakému "byrokratickému zásahu" důvod nevidím žádný.

Ad MČR - absenci MČR jsem navrhoval já, ale pozor - vůbec nešlo přímo o RCEJ!!! Domnívám se, že by u VŠECH kategorií měly být stanoveny zcela obecné podmínky, za jaké situace lze MČR vypsat - asi na základě počtu soutěžících v předchozím roce a následně bych se nebál stanovit ani minimální počet účastníků MČR nutných k tomu, aby bylo platné (a s nárokem na případnou dotaci).
Konkrétní podmínky a čísla jsou jistě na delší diskusi, ale podobně jako Ivan si myslím, že by MČR mělo mít jistou úroveň. A s plným vědomím, že se to někomu nebude líbit, zcela natvrdo napíšu, že MČR s 9ti účastníky (jako bylo loňské RCEJ) je z hlediska pojmu "Mistrovství ČR" až lehce fraškou a degradací tohoto pojmu :-(

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
22. dub 2014 08:29 #12272 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma RCEJ
Tome souhlasím s tebou na 100%. Proto jsem narážel na MČR RCEJ. Soutěž pro dva kluby a 10 lidí není ani regionální, natož MČR.

Omezení počtem soutěžích nebo počtem soutěží je super nápad.

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
22. dub 2014 09:51 #12274 od Jiří Veselovský
Odpověděl Jiří Veselovský pro téma RCEJ

Tomas Hruby napsal: Ad MČR - absenci MČR jsem navrhoval já, ale pozor - vůbec nešlo přímo o RCEJ!!! Domnívám se, že by u VŠECH kategorií měly být stanoveny zcela obecné podmínky, za jaké situace lze MČR vypsat - asi na základě počtu soutěžících v předchozím roce a následně bych se nebál stanovit ani minimální počet účastníků MČR nutných k tomu, aby bylo platné (a s nárokem na případnou dotaci).
Konkrétní podmínky a čísla jsou jistě na delší diskusi, ale podobně jako Ivan si myslím, že by MČR mělo mít jistou úroveň. A s plným vědomím, že se to někomu nebude líbit, zcela natvrdo napíšu, že MČR s 9ti účastníky (jako bylo loňské RCEJ) je z hlediska pojmu "Mistrovství ČR" až lehce fraškou a degradací tohoto pojmu :-(


Moje reakce nebude jenom na Toma, ale spíš obecně s povzdechem, že by bylo dobré se občas podívat do pravidel, resp. Sportovního řádu a také věnovat pozornost jednotlivým zápisům SMČR.

Teď ocituji část zápisu z loňského roku:

7/ vypsání MČR na r. 2014
p. Samek

Vypsání Mistrovství České republiky v leteckém modelářství na rok 2014.
Předsednictvo KLeMČR vyhlašuje pro rok 2014 Mistrovství České republiky v leteckém modelářství a vyzývá modelářské kluby SMČR, aby se přihlásily do konkursu na pořadatele.
Mistrovství ČR vkategoriích podle Sportovního řádu FAI se vyhlašuje v oficiálních i předběžný
ch kategoriích zejména v případě, kdy navazuje na mistrovství Světa, nebo mistrovství Evropy.
V kategoriích podle Sportovního řádu ČR se vyhlašuje pouze v oficiálních kategoriích.
Mistrovství ČR je vyhlašováno samostatně pro každou věkovou skupinu.
Není-li výslovně vyhlášena žádná věková skupina, je MČR hodnoceno společně pro všechny věkové kategorie.
Podmínkou pro vyhlášení titulu „Mistr České republiky“je účast nejméně 5 soutěžících , nebo 5 týmů ve výsledkové listině.
Abychom podpořili věkovou kategorii juniorů, je u ostatních kat. ( mimo kat. Mládeže) povoleno vyhlásit i juniorského mistra republiky. Podmínkou je, že soutěž musí být uskutečněna společně s věkovou kategorií seniorů.
Juniorského mistra republiky je možné vyhlásit pouze v případě, že se
soutěže zúčastní nejméně 5 juniorů (pro tento případ se do tohoto počtu započítávají i žáci a ve výsledkové listině se uvedou odděleně.

A ještě přidám můj dovětek, kterým rozhodně nechci negovat jednání naší komise. Přestaňme řešit podobné pseudoproblémy, které určitě nehejbou naší modelařinou a když už se o tom zmíníme, tak vezměme v potaz i to, že všechna vymyšlená "omezení" (např. pořádání MČR) by se musela aplikovat i do obecné části Sportovního řádu, abysme na tom byli všichni stejně.

Pokud jsem něco přehlídl, tak se omlouvám a za upozornění předem děkuji.

Časem ještě něco dopíšu. Zatím vás zdravím.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.264 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám