file Thermal Scout

Více
16. dub 2010 17:40 #1682 od Jan Kubica
Thermal Scout vytvořil uživatel Jan Kubica
Tak na toto jsem dlouho čekal - Thermal Scout. Malá krabička, která se zapojí mezi přijímač a servo a když nalétnete stoupák, začne mávat připojeným kormidlem. Jiným kanálem se zapíná a vypíná.
Linky:
diskuse na RCG: http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... &t=1226645
výrobce: http://wingedshadow.com/index.html

Pouhých 49 USD + 2 poštovné kamkoliv na světě :-)

A tak by mě zajímalo, jestli je to podle pravidel nebo ne. Asi ne, co? H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
16. dub 2010 19:57 #1683 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma Thermal Scout
jak to pozna ze jsi ve stoupaku ?

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
16. dub 2010 20:13 #1684 od Petr Kurjan
Odpověděl Petr Kurjan pro téma Thermal Scout
Řekl bych, že funguje asi stejně, jako výškoměr - podle změny tlaku.

Více
16. dub 2010 20:18 #1685 od Aleš Krátký
nj,ale to muze byt i vitr treba ne ? :)
a nevim jestli ve stoupaku je extremne jiny tlak ? netusim vubec... pro me je dulezite ze to funguje

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
16. dub 2010 22:31 #1686 od Petr Dušek
Odpověděl Petr Dušek pro téma Thermal Scout
Dobrý den, jmenuji se Petr Dušek, od té doby co společně užívám Kosmodisk a Thermal Scout mě vůbec ani náhodou nebolejí záda, ale navíc vždy poznám, kdy mám svoje ztuhlé údy nastavit blahodárnému thermickému proudění, a proto se v takových krásných chvílích, kdy relaxuji na King Gymu, zaposlouchám do uklidňujících tónů písně "Vysoký Japonec..." z kolekce Čecho Decho od Maxim Turbulenc.... :lol:
Přátelé odpusťte, právě jsem se vrátil z hospůdky (taktická porada před zítřejší, sorry vlastně už dnešní RCEJ) a trochu jsem se nechal unést zdejší debatou... A přitom situace je tak vážná, neboť cestou na kole ...sopečný prach sedl mi do očí, ... A když zavoláte do deseti minut, druhý Thermal Scout dostanete zdarma a k němu ještě 5m kompozitové ASW jako bonus! Proto neváhejte, a volejte..

Více
17. dub 2010 05:52 #1687 od Jan Kubica
Odpověděl Jan Kubica pro téma Thermal Scout

Petr Dušek napsal: Dobrý den, jmenuji se Petr Dušek, od té doby co společně užívám Kosmodisk a Thermal Scout mě vůbec ani náhodou nebolejí záda, ale navíc vždy poznám, kdy mám svoje ztuhlé údy nastavit blahodárnému thermickému proudění, a proto se v takových krásných chvílích, kdy relaxuji na King Gymu, zaposlouchám do uklidňujících tónů písně "Vysoký Japonec..." z kolekce Čecho Decho od Maxim Turbulenc.... :lol:
Přátelé odpusťte, právě jsem se vrátil z hospůdky (taktická porada před zítřejší, sorry vlastně už dnešní RCEJ) a trochu jsem se nechal unést zdejší debatou... A přitom situace je tak vážná, neboť cestou na kole ...sopečný prach sedl mi do očí, ... A když zavoláte do deseti minut, druhý Thermal Scout dostanete zdarma a k němu ještě 5m kompozitové ASW jako bonus! Proto neváhejte, a volejte..

Tady někdo neví, že když se vrátí v noci z tahu, už nemá sedat k počítači :lol: :lol: :lol:

Je to opravdu výškoměr či variometr. Měří tlak a v případě, že zjistí, že tlak klesá, vyhodnotí to jako stoupání a začne mávat kormidlem. Proto musí být při motorovém letu vypnutý :) .

Na RCG jsou popsané první zkušenosti. Opravdu je to tak, že se po nastoupání přístroj zapne a letí se rovně, když se model začne "mlít" (kormidlo přejíždí s periodou 2 sekundy ze strany na stranu), je třeba přístroj vypnout a začít kroužit. Pokud si chcete ověřit, že tam stoupák ještě je, stačí ho na chvilku zapnout.

Samozřejmě že nějaký závan větru vyhodnotí také jako stoupání, ale určitě tam bude mít nějakou podmínku, že stoupání musí být větší než něco a trvat déle než několik sekund. Tedy, je to normální výškoměr/vario s výstupem na servo, žádný zázrak.

Jak jsme se tu bavili o tom, jak poznat stoupák, tak toto by to mělo umět. Otázkou je, jak se k tomu postavit při soutěží? H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"

Více
17. dub 2010 17:17 #1688 od Petr Dušek

Jan Kubica napsal: Tady někdo neví, že když se vrátí v noci z tahu, už nemá sedat k počítači :lol: :lol: :lol:

Já už to víckrát neudělám... ;)

Zpět k tématu, je zakázán přenos informací z modelu k pilotovi (nebo pomocníkovi), nevím jestli zamávání kormidlem je přenos informací - možná ano, ale otázkou taky je, jestli to zamávání na 300m vůbec uvidím...
Pokud by to mělo fungovat pro naučení hledání termiky, tak to je potom lepší vário s nějakým výstupem na vysílači, pokud by to mělo být použito na soutěži, tak to vidím dost problematicky z hlediska pravidel a regulérnosti. Tolik asi můj názor.

Více
17. dub 2010 18:30 #1689 od Jan Kubica
Odpověděl Jan Kubica pro téma Thermal Scout
No jo, technika předbíhá pravidla. Jinak podle mého názoru je Thermal Scout sice diskutabilní, ale povolený, protože jak jinak než podle nějakého "vrtění" se stoupák na modelu pozná? Kdyby byl zakázán i tento "přenos informací", tak by se vůbec nedalo létat. Ale doporučuji doplnit do pravidel nějakou větu, protože to určitě "košer" není (resp. nebude, pokud si to někdo pořídí).

Jak jste létali? My naprosto báječně - viz http://www.rcex.cz . A poslední informace OT - dle SMS od Ivana H. shodili F5J ze stolu, prý kvůli procedurální záležitosti. H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"

Více
17. dub 2010 20:50 #1692 od Petr Dušek
V Pace jsme létali krásně, počasí super, stoupáků dost ale i rozpadů, takže létání za stoupáky po celé obloze. Ovšem po několika měsících létání se stříďákem přesedlat zpátky na plechovku, to je hrůza. To je jako jet autem se zataženou ruční brzdou...

Více
17. dub 2010 20:55 #1693 od Aleš Krátký
nicmene se ti to vyplatilo ne ? :)
ale ty klesaky ve vsetine,masakr

Vygenerováno za 0.336 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám