file F5J reprezentace - nominace

Více
23. pro 2014 23:55 #14202 od Aleš Krátký
Kategorie F5J
Nominováni budou první tří soutěžící a tři náhradníci podle nominačního žebříčku. Do žebříčku pro nominaci reprezentantů se započítávají tři nejlepší výsledky ze soutěží v ČR (viz. kalendář SMČR) a tři nejlepší výsledky z mezinárodních soutěží dle kalendáře FAI (viz příloha - export z www.fai.org/events/events-calendar-and-results ).
Výsledky ze soutěží v České republice, které jsou zařazeny do kalendáře FAI lze použít pro obě skupiny výsledků (tak jak je pro daného soutěžícího výhodnější), započteny budou však pouze jednou.
Výsledkovou listinu ze zahraničních soutěží si zajišťuje soutěžící a předkládá zpracovateli výsledků.

Systém hodnocení: procentuální body po základních kolech ve vztahu k vítězi základní části a bonifikace za umístění ve
finále: 1.místo 30 bodů
2.místo 20 bodů
3.místo 15 bodů
4.místo 10 bodů
5.místo 5 bodů

Aby byla soutěž započtena do nominačního žebříčku, musí být odlétána nejméně 3 celá kola a soutěž musí mít nejméně 10 účastníků. Bonifikace za finálové lety bude udělena pouze v případě, že se soutěže zúčastnilo minimálně 20 soutěžících.



Zdůvodnění návrhu
Mezinárodní charakter kategorie F5J nezbytně vyžaduje v nominačních kritériích započítat i výsledky ze zahraničních akcí, proto byla v principu převzata již schválení kritéria reprezentace F3J. S ohledem na poněkud odlišné bodování jsou v kategorii F5J ve výsledcích obvykle znatelně větší bodové rozdíly, proto byla zvýšena bonifikace za finálové umístění (hodnoty používané F3J reprezentací by v kategorii F5J byly u absolutní většiny soutěží zcela nepodstatné). Limit počtu účastníků byl zařazen proto, že se v kategorii F5J pořádají soutěže i vyloženě “místního charakteru”, na kterých v některých případech létá skutečně jen minimum soutěžících. Limit 20 soutěžících pro započtení finále vyplývá z pravidel F5J - při menším počtu není finále zcela v souladu s pravidly (počty a procenta účastníků).

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?
Poděkovali: Alois Hrabáček

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
16. bře 2015 17:48 #14491 od Tomas Hruby
Dvě poznámky k tomuto (dotazy se objevily průběžně v jiných fórech, tak sem jen shrnutí).

Zaprvé potvrzuji, že pokud bude v roce 2016 už nějaká oficiální soutěž F5J s potřebou repre, tak se tato kritéria uplatní. Mám i nějakou zpětnou vazbu ze strany zkušených F3J matadorů a je vesměs pozitivní, tak fakt není co měnit (myslím na tuto sezónu, doladění pro další roky je reálné). Situace, kdy by nastaly nějaké vyložené divočiny, které by vedly k úvaze o zásahu do klíče výběru, spadají spíše do velmi hypotetických konstrukcí, tak to ani nebudu komentovat a raději předpokládám, že vše bude platit :-)

Zadruhé s potěšením konstatuji, že se vyjasnil zmatek kolem soutěže Eurotour v Oberpullendorfu, která ještě nedávno nebyla ve FAI kalendáři - byl to omyl, už tam je, takže i v tomto směru je vše jasné. Za soutěže FAI se počítá tedy to, co si vylistujete na www.fai.org/events/events-calendar-and-results (zadat Aeromodelling - F5 - F5J), teď už to podle mně sedí, takže vše v pořádku.

V tomto směru tedy zprávy uspokojivé, jestli bude repre už v roce 2016 potřeba nikdo neví, ale každopádně jsme připraveni a neměly by nastat žádné zbytečné spory.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.231 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám