file Žebříčky počítající se čtyřmi nejlepšími soutěžemi

Více
20. lis 2009 20:41 #778 od Martin Falticko
Tak v evropském seriálu soutěží Contest Eurotour zavedli pro rok 2010 to, že se bude žebříček vyhodnocovat ze čtyř nejlepších soutěžních výsledků jednotlivých účastníků. Co myslíte, bylo by rozumné totéž zavést i u nás? Letos v kategorii RCEJ sice rozhodl nejvyšší počet vítězství, ale i tak - výsledky jsou docela těsné. Jaký je asi tak poměr lidí, kteří chtějí soutěžit pro to, aby se umístili do žebříčku, a těch, co soutěží pro radost?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
20. lis 2009 21:56 #780 od Jiří Veselovský

Martin Falticko napsal: Jaký je asi tak poměr lidí, kteří chtějí soutěžit pro to, aby se umístili do žebříčku, a těch, co soutěží pro radost?

Neodpovím přímo na váš dotaz, ale jen bych chtěl upřesnit kritéria pro zařazení do celostátního žebříčku (např. v RCEJ), která jsou ve Sportovním řádu ČR. Správně by do žebříčku měl být zařazen soutěžící, který se zúčastnil 3 soutěží a více. Je to už letitá praxe a myslím si, že s tím trenéři jednotlivých kategorií při sestavování žebříčků nemají problém (mimochodem vás to čeká taky jako trenéra).
Já jsem zavedl ještě to, že mám v pracovní verzi zařazeny všechny soutěžící (s jednou, dvěma ... soutěžemi) a to jen proto, že i tito kolegové udělali na letišti konkurenční prostředí a posílili tuto kategorii. Takže proč je nezveřejnit.
Ovšem do konečného pořadí v celostátním žebříčku jsem už striktně dodržel to, že jsem použil vždy 3 nejlepší výsledky z celé sezóny a rozdělil jsem žáky a juniory od seniorů tak, jak mi to ukládá Sportovní řád ČR.

Vaši otázku kolik lidí soutěží pro umístění do žebříčku a kolik jen pro zábavu, nedovedu zodpovědět. Vím jen, a dost mě to překvapilo už před několika roky, že si mnoho soutěžících nechává potvrdit své výkony a následně získávají výkonnostní body pro získání dalších ocenění. Viz opět Sportovní řád ČR.

Vámi navrhovaný model (započítat 4 nejlepší soutěže) by asi nic nezměnil, určitě ne principielně. Pokud jsem vás dobře pochopil. To je ale můj, subjektivní názor, který se může lišit od ostatních názorů.

A ještě poznámku. Letos v kategorii RCEJ tak úplně nerozhodl nejvyšší počet vítězství, započítané byly 3 nejlepší výsledky (jak už jsem se zmínil) a to nás bylo celkem 5, kteří jsme je měli stejné. O konečném pořadí rozhodovaly až další výsledky, tzv. "škrtací". Je to dobře vidět v pracovní verzi žebříčků.

Tak jen doufám, že jsem to napsal srozumitelně.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
22. lis 2009 21:12 #793 od Martin Falticko
Díky za odpověď. U RCEO vedu žebříček již od loňské sezóny (zatím tedy na webu). Program na stránkách je napsán docela obecně, aby se jím mohly zpracovávat výsledky i jiných kategorií a automaticky se vytvářely žebříčky. Takže to nebude problém. Taky si myslím, že by mohlo být trochu matoucí, když by se najednou změnil počet soutěží v žebříčku, ale za zkoušku nic nedáme, tak aspoň jako neoficiální pokus by to mohlo stát za to...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
22. lis 2009 22:46 #794 od Jiří Veselovský
OK, já jsem měl trochu obavu, abyste si nemyslel, že vám dávám školení. Vycházel jsem jen z toho, že mechanismus zpracování nemusí být všeobecně známý. Zdravím vás.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.319 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám