Ahoj Aleši, díky za článek. Tentokrát sem Uničov vynechal, tak sem si rád početl, jak to probíhalo. No a když už píšu, dovolím si některé tvoje dojmy a zážitky zneužít a vyjádřit se k nim.
-
vypínací výška, 175m je opravdu moc a mnoho nevěřících se o tom přes všelijaké návody nejednou přesvědčilo. Záleží samozřejmě na modelu, ale já mám nastaveno 168m a přepálil sem to tuším jen asi dvakrát, za těch cca 5 let.
-
RCEP je těžší než RCEV, to si nemyslím, já bych spíš řekl jiná, a to je dobře. Vytvářet další kategorii, která je téměř stejná jako ty co už máme by bylo zvláštní.
-
přepočty, za mě určitě ne. Né kvůli počítači, ale představ si, že tě pořadatel píchne do skupiny třeba ke Šnyrdovi. Dostaneš 5x výtěr a někdo, kdo bude lítat hůř jak ty ale ve slabší skupině, nakonec skončí před tebou. Takže další krok by bylo losování do skupin, ale to už tu máme, viz odrážka výše. V RCEP se prostě lítá proti počasí, respektive podmínkám, nikoliv proti soupeři. Kdo se s tím popere nejlíp, vyhrává. A jak sis správně všiml, vzájemné umístění soutěžících se na každé soutěži zpravidla moc nemění, takže spravedlivé je to asi dostatečně.
Ještě jednou díky a doufám, že přes počáteční zklamání, že si tuto primitivní kategorii plnou důchodců automaticky nevyhrál na nás nezanevřeš a začneš pilně trénovat.