file GPS vs Výškoměr

Více
19. zář 2013 11:47 - 19. zář 2013 11:47 #10864 od Aleš Krátký
GPS vs Výškoměr vytvořil uživatel Aleš Krátký
Pro tý, kteří nečtou F5J.sk :
Obecně se tvrdí, že GPSkou se výška nedá měřit dost přesně (ani pro naše modelářské účely). Autonavigace vás fixují na silnici a když občas netrefí tak vidíte toleranci cca +- 3-5 metrů rozptylu. U výšky to taky nemá být žádná přesnost.

Pochybnosti ale rozptýlil Palo Lishak, který se pustil do testu GPS vs Výškoměr.

O presnosti merania výšky podľa GPS prijímačov kolujú rôzne legendy. V porovnaní s meraním výšky pomocou barometrických čidiel vychádzajú vraj merania s GPS ako veľmi nepresné, a teda nespoľahlivé...
Osadil som preto GPS prijímač a barometrický výškomer do modelu vetroňa a urobil som dva lety v trvaní viac ako 50 minút... Záznam hovorí jasnou rečou - pokiaľ použijete osvedčené prístroje určené pre lietajúce modely, nemali by byť výšky z baro-výškomera a výšky z GPS príliš rozdielne.



Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?
Přílohy:
Poslední změna: 19. zář 2013 11:47 uživatelem Aleš Krátký.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
19. zář 2013 12:06 #10865 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Re: GPS vs Výškoměr
Ehm, ono je podstatné to "příliš rozdílné"... Mohu demonstrovat na onscreen displeji u copteru, kde mohu zobrazovat výšku jak z GPS, tak z baročidla a zas tak moc to nesedí, GPS výška kolísá tak plus minus 5 metrů. Výjimečně i více.
Není to žádná velká tragédie, ale třeba požadavky FAI na přesnost F5J výškoměru GPS nesplní ani náhodou a trvat zde na baročidlu je docela důvodné.

Ten graf od Pala vypadá hezky, ale odhaduji, že to bude za optimálních podmínek, tedy relativně pomalý let atd. Mimochodem měření polohy je na tom lépe než výška, tam se dá dostat cca na plusminus 2 metry (opět ověřeno v praxi při automatickém přístání).

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
19. zář 2013 13:22 #10871 od Ivan Horejsi
Odpověděl Ivan Horejsi pro téma Re: GPS vs Výškoměr
Souhlas. S kopterem jsem podle GPS často trochu pod zemi.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
20. zář 2013 06:32 #10881 od Jaroslav Kuba
Odpověděl Jaroslav Kuba pro téma Re: GPS vs Výškoměr
Ten graf je opravdu velmi přesný, mé zkušenosti s měřením výšky dle GPS nejsou tak dobré. Byl jsem s GPS na mnoha kopcích a horách u kterých jsem znal výšku a nebyl problém se netrefit o 20m!

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.318 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám