file Lokálne vákuovanie

Více
05. dub 2015 08:56 #14585 od Bohumil Belan
Lokálne vákuovanie vytvořil uživatel Bohumil Belan
Pri zalietavaní stopalcového Daidala som neodhadol rozpočet na pristátie a narazil som pravým krídlom do môjho predkolenia. Aj to bolelo, aj som poškodil krídlo. Časť horného poťahu vrátane pásnice na dĺžke asi 2 cm sa odlepila od jadra. Pri telefonáte s výrobcom mi p. Martin Bílek doporučil natlačiť injekčnou striekačkou živicu pod poťah a zaťažiť. Najlepšie by bolo vložiť krídlo do vákuového vreca, ale nemám kompresor aby som mohol použiť technológiu ktorá sa používa pri výrobe krídiel. Použil som preto vak ktorý sa predáva na skladovanie šatstva a podtlak sa vytvára vysávačom. Na opravované miesto som priložil pás tenkej fólie 0,25mm z obalu z nejakej elektroniky ktorý som podlepil hnedou izolepou ktorá slúži ako separátor. Okolo opravovaného miesta som priložil kuchynské papierové obrúsky (dočítal som sa že je to potrebné pre lepšie odsávanie vzduchu). Vysávač vytvorí dostatočný podtlak na to aby sa priložená fólia pritlačila k povrchu krídla. Vak príliš netesní, počas tuhnutia živice som približne každých 30 min na chvíľu zapol vysávač aby sa podtlak obnovil. Vak už bol používaný a viackrát prekladaný, preto sa na ňom vrásky. Pri vákuovaní malej plochy to ale nevadí, vždy sa dá nájsť miesto kde je pokrčenie vaku malé a pokiaľ sa tvorí záhyb dá sa počas odsávania vyhladiť prstom.
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
05. dub 2015 16:18 #14589 od Miroslav Mrklovský
Dobrý nápad s tím vysavačem. Velmi mě ale zaujala věta o telefonování s výrobcem. Po několikatýdenních marných pokusech se s ním spojit jsem rezignoval na snahu Daidalose objednat.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
06. dub 2015 09:02 #14591 od Bohumil Belan
Odpověděl Bohumil Belan pro téma Lokálne vákuovanie
Pre administrátora - prosím o presunutie tohoto vlákna do sekcie Technika.

S p.Martinom Bílkom som telefonoval niekoľko krát, nikdy som nemal problém. Je možné že reagoval na telefónne číslo zo zahraničia.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.226 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám