file Vakuování-technický dotaz

Více
26. srp 2016 12:19 - 26. srp 2016 12:33 #17227 od Miroslav Kopecký
Po několikaměsíčním otálení jsem se konečně dostal k tomu, že se pustím do stavby vakuovaného křídla. Mám řízlé jádro, nákupní seznam k Havlovi a kolegu, zkušeného laminovače, který mi pomůže. Taky jsem nastudoval, co se dalo, včetně vlákna ke stavbě větroně Aegea tady na Stoupáku, takže jsem teoreticky vyzbrojený (snad).

Jednu otázku bych ale měl-jak se zajistí, aby náběžka byla hezky kulatá? Opravdu jí ve vakuu ten durofol tak dokonale obemkne, aby se všechno spojilo a nebyly tam mezery nebo naopak ostré "špice"? A vlastně ještě jeden dotaz - plachty durofolu a prosycené tkaniny mají rozměr přesně podle rozměru jádra nebo je tam nějaký přesah?

Jinak bude to křídlo na F5J (původně jsem chtěl na 100palcovku, ale mám Tilii a teď jsem si pořídil Oriona od ArtHobby, takže třetí model netřeba), profily a půdorys ala Drelova Supra, jen s trochu nataženým rozpětím. Trup z Cirruse se zvětšenou směrovkou (ve stylu Bubble dancera také od Drely) a tou novější gondolou. Křídlo bude trojdílné, balsový nosník + uhlíkové pásnice, na náběžku dám skelnou pásku, do odtokovky asi uhlíkový roving. Klapky a křidélka budou zavěšená na strhávačce. Laminovat budu ze dvou vrstev skla 50 g/dm2 střed, 50 a 25 g/dm2 uši. Otázka jsou zatím spojky. Líbily se mi spojky které má R. Vybíral u EOSu - polyš olaminovaný uhlím-krásně lehké ale to ještě uvidím.
Poslední změna: 26. srp 2016 12:33 uživatelem Miroslav Kopecký.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
27. srp 2016 17:04 #17229 od Miroslav Mrklovský
U náběžky se nevyhneš broušení. Durofol buď končí několik milimetrů před náběžkou (tkaniny potahu taky) nebo naopak durofoly náběžku přesahují. V obou případech budeš muset brousit. Mě se víc líbilo na broušení, když durofoly přesahují náběžku. Když durofoly stříkáš barvou, tak barva začíná tam, kde durofoly. U techniky s přesahem přes náběžku je barva téměř od náběžky. Nenabarvený je jen proužek přímo na hraně. Když durofoly končí před náběžkou, je bez barvy větší část náběžky. Koukni sem: www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=118&t=774...Stavba+vakuovky+RCEV . Jsou to moje první pokusy, kde jsem se snažil všehno popsat. Tady na stoupáku jsem se bohužel odpovědi na svoje otázky nedočkal, přestože je tu spousta zkušených stavičů. Na dotazy je rcmania určitě lepší.
Poděkovali: Pavel Svoboda

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
29. srp 2016 05:34 #17232 od Tomáš Hlavinka
Mám formu na spojky 5,5 a 7st. rozměr stejný jako u spojek na Storka. plné uhlíkové mají cca 14g. Vylehčené s 2x 2mm herexem cca 6g

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
29. srp 2016 12:40 #17235 od Miroslav Kopecký

Tomáš Hlavinka napsal: Mám formu na spojky 5,5 a 7st. rozměr stejný jako u spojek na Storka. plné uhlíkové mají cca 14g. Vylehčené s 2x 2mm herexem cca 6g


Pokud to dobře chápu, jsou kruhové s průměrem 5.5 mm? A jaká by byla případně cena? Klidně na mail mkope(zavinac)post.cz

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.346 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám