- Obdržená poděkování 0
Potah folií na balze - ELAN od Reicharda
- Radek Kaplan
-
Autor tématu
- Pokročilejší začátečník
-
prosím o radu, konečně jsem se dokopal k tomu abych začal stavět model na letošní sezonu ... je to model Elan od Reicharda ...
ale za zimu se mi na potahu udělaly vrásky ... ehm ... a dost mě to štve ...
je tam přiložený lístek že se to může stát a že se to má vyfénovat, případně použít horkovzdušnou pistoli případně přežehlit ...
takže jsem fénoval - potah se napnul ale za chvilku byl zase s vráskami ... to samé při o něco vyšší, ještě vyšší ... teplotě na horkovzdušné pistoli ...
tak jsem si říkal že to přežehlím ... bez teflonového "oblečku" na žehličce to dělalo stopy (otlaky) v balze tak jsem použil návlek a všechno vypadalo krásně ... jen se zase za chvilku vrásky udělaly znovu ...
docela mě to štve ... přiznám se že nemám zkušenosti s potahováním jinak než na žebra, tam nemívám problém, ale na takovouto velkou plochu, to mi nejde ... vrásky se vrací a vrací ...
díky všem za radu a pomoc ...
P.S. když jsem to koupil tak tam ty vrásky skoro nebyly, udělaly se přes zimu, za 2-3 měsíce co model byl zabalený v krabici při pokojové teplotě ...
P.S.2 co čtu forum RCmania, tak to u Reichardových modelů není nic tak neobvyklého - povolený potah, na druhou stranu mám od něj ProximuII a tam to prakticky není ... ufff ...
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Vladimír Čermák
-
- Expert
-
- Obdržená poděkování 3

- Boris Menšík
-
- Začátečník
-
- Obdržená poděkování 0
Na Filipovi se mi přes zimu objevil zvlněný potah taky. Řešil jsem to přižehlením potahové fólie normální žehličkou přes papír na pečení. Teplem se musí napnout fólie a aktivovat lepící vrstva na fólii, která znovu přilepí fólii k tuhému potahu křídla.
- Bohuslav Reichard
-
- Pokročilý
-
- Obdržená poděkování 5
- Radek Kaplan
-
Autor tématu
-
- Obdržená poděkování 0
předpokládám že buď to ve středu osobně dovezu, nebo hned zítra odešlu PPL
Letu zdar ... a ochotným výrobcům zvlášť ...
- Jiří Kotrba
-
- Pokročilý
-
- Obdržená poděkování 0
mám od Vás E-Trener-a (2varianty křídel) pak Surikatu ( folie perfekt drží), teď v zimě mám dodělaného
Elana ( zálet počká na duben) a tak jsem se teď díval do krabice ( prodloužil jsem ji, nebyla transportní jako u Surikaty) :
-vrásky jsou tu a tam hlavně na spodku křídla (červená) , u čiré folie na horním potahu je dost velmi úzkých vrásek na KŘ a KL - nechám je tam - třeba to poletí líp.Ostatní v počtu 4 až 5 půjde zažehlit.
Směrovka se mi zdála malá ( pro RCH) tak je větší - konsttrukční a je zvětšená pohyblivá část VOP.
Hlavně ať už ta zima jde někam.
- Radek Kaplan
-
Autor tématu
-
- Obdržená poděkování 0
omlouvám se za kvalitu, nebylo světlo tak jsem to bral s bleskem ...

Uploaded with [url=http://imageshack.us:h77y6cc3]ImageShack.us[/url]

- Jiří Kotrba
-
- Pokročilý
-
- Obdržená poděkování 0
pravého křídla , kde je už obtisk ELAN jsem to musel nechat - došlo by k seškvaření obtisku.Příště bychom
měli objednávat křídla bez potahu folie ( úspora váhy a problémů) - a tak jako u LS Model 2x bezbarvý
vyp. nitrolak a 2x po vyschnutí přebrušovat / přeleštit.Zdravím , J.K.
- Radek Kaplan
-
Autor tématu
-
- Obdržená poděkování 0
dneska mi volal pan Reichard starší... No upřímně musím přiznat že mi vyčinil za pokusy s napnutím folie ... ona je asi vyšší teplota a ještě o hodně moc vyšší teplota ... ehm ...
ale na druhou stranu, začínal jsem fénem - neúspěch ... atd ... až ... a přesto jsem neuspěl. A problém který byl na počátku jsem evidentně nezavinil ...
a právě když se zmiňuješ o tom laku, právě to mi nabídl že mi křídla namísto potažení nalakují ... folie stejně musí dolů ...
dostanu je zpět v provedení lak čirý, prý lehonce polomatný ( lak je to tuším zaponový v 6 vrstvách ) - na hmotnosti prý budu o něco lépe než s folií a především - budu mít možnost udělat si vlastní barevnou verzi křídla barvami ve spreji ...
tímto ještě jednou děkuji panu Reichardovi za ochotu ...
P.S. zmiňoval se mi o tom že chystá další RCEK speciál ... trupová gondola bude bez pylonu ... něco v duchu úprav MAXXe zde na foru ... a křídlo snad jednodílné ale prý půjde použít i křídlo dělené z MAXXe ...
- Radek Kaplan
-
Autor tématu
-
- Obdržená poděkování 0

Přihlášení
Poslední příspěvky
-
-
- MISTROVSTVÍ SVĚTA F5J Argentina (7 Příspěvky)
- GRATULACE !
- v Letecké kategorie / F5J
- od Pavel Svoboda
- 07. bře 2025 15:29
-
Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.