file rcek v praxi

Více
23. čen 2010 18:07 #1980 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma rcek v praxi
alešware by se na to musel přizpusobit,ale ten zmakne všechno :)
k tematu : no v americe muzou litat co chcou,otazkou je,co se lita u nas v bezprostredni blizkosti nasi zeme

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
23. čen 2010 18:22 #1981 od Jan Kubica
Odpověděl Jan Kubica pro téma rcek v praxi
No jo, jsme i líní přemýšlet, nejlíp převzít to, co k nám odněkud přijde (z východu :lol: ).

Já Káčka nelítám, takže (už) nekritizuju, jen pozoruju. V Americe to měli pro výškové spínače a za přistání max. 50 bodů.

Podle mě dává přepočet pouze letu smysl, protože ten přepočet je ochranou před změnami počasí mezi jednotlivými rundami. S tím nemá přistání co dělat. Si myslím :) H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Více
23. čen 2010 20:02 #1982 od Aleš Krátký
do jiste miry... přistání je nedilnou součásti letu,to nemůžeš popřít

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
24. čen 2010 08:09 #1983 od Radim Barč
Odpověděl Radim Barč pro téma rcek v praxi
Honzo, opět budu mlít jako kolovrátek. Zkusme nechat pravidla bez zásadních změn alespoň dva roky. Časoměřiči, kterým tímto opět děkuji za ochotu přijít, nám budou vděčni. A myslím, že nejen oni. Taky by možná stálo za debatu navrácení škrtacího letu při čtyřech odlétaných kolech. Pro mě je to pouze prodloužení soutěže, argument, že při pěti startech si zalétám jako hrom a při čtyřech si nezalétám neberu. Můj soukromý pohled je ten, že soutěž na kterou odjíždím v šest ráno a vracím se v osm večer a nejedu přitom více než sto km daleko je soutěž příliš dlouhá. Pokud by se konala jedna za měsíc, tak neřeknu ani slovo, ale každý týden je na výběr z několika možností.
Já nejsem pravý soutěžák, takže je možná můj názor zcestný, ale tak to vidím. Ahoj

Více
24. čen 2010 09:08 #1984 od Aleš Krátký
mas pravdu radimku, na toto tema pada spousta dotazu a nikdo si nejak zavcasu nevsiml,ze pri 4 kolech se narozdil od RCEJ v RCEK neskrta, to bylo prekvapeni :)
a je to fakt na prd,kdyz mas paralelne vedle sebe dve souteze, tak v jedne neskrtas a druhe ano,a to neni fer,kdyz je oboji defacto uplne stejne co se letu a casu tyce.

Více
24. čen 2010 10:06 #1985 od Petr Dušek
Odpověděl Petr Dušek pro téma rcek v praxi
Souhlasím s Radimem, že pravidla by se "zbytečně" po půl roce měnit neměla, ale zároveň je třeba říct, že to co Honza navrhuje by pořadatele nijak nezatížilo, je to pouze jiný výpočet v programu. Ani časoměřič, ani ten kdo výsledek zadává do PC by nic nepoznal, pouze by se změnila čísla, která z programu vypadnou.

Ke škrtacímu letu - už když se zavádělo přepočítávání do RCEJ, tak jsem navrhoval neškrtat žádný výsledek. Škrtání zvýhodní toho kdo víc riskuje, a jednou mu to nevyjde. Pokud by se neškrtalo nic, zohledním tím vyrovnanější piloty.
Po zkušenosti z naší minulé soutěže poletíme 31.7. v Hořicích 4 kola bez škrtání a 2 kola finále.

Více
24. čen 2010 12:50 #1986 od Radim Barč
To je věc k diskusi, jestli je lépe riskovat, nebo preferovat lety na jistotu. Je jisté, že bez škrtání je vypnout nízko hazard a velkou slávu nikomu nepřinese. Taky když z nějakého důvodu (tech. závada a pod.) pokazím první let, bez škrtacího letu si už "neškrtnu". Já neobhajuji škrtání, je mi to jedno a přizpůsobím se nastaveným pravidlům, jen bych rád rozpoutal diskusi k tomuto tématu v době, kdy je čas na případnou změnu.

Více
24. čen 2010 14:49 #1987 od Aleš Krátký
pokud nebudou škrtaci lety, povede to neodvratně k prodlouženi motorovani,a to je to,čemu se většina chtěla vyhnout

Více
24. čen 2010 15:39 #1988 od Jiří Veselovský
Odpověděl Jiří Veselovský pro téma rcek v praxi
Jak jistě víte, tak zavedení stříďáků u nás nebyl žádný domácí nápad, protože venku se létaly už daleko dřív, viz diksuse na http://f5jfun.com/e107/news.php - archív. Na to konto se naše pravidla šila tak, aby byla kompatibilní s Evropou (s tím, co už existovalo), což v současnosti jsou, viz http://f5jfun.com/pravidla/euro2010_308.pdf .
Můžeme samozřejmě aplikovat oblíbenou českou specialitu a udělat opět výjimku s tím, že se jen u nás bude škrtat po čtyřech odlétaných kolech.

V prodloužení soutěže nevidím až takový problém, jen se nedá létat na třech startovištích. Zkušenosti např. z Paky (10 startovišť a samoměření) říkají, že se čas soutěže dá zkrátit velmi efektivně a úsporu použít na větší počet finálových kol (minimálně 2) a finalistů (třeba 10). Současná praxe s jedním finálovým kolem je hra vabank. Finalisté by měli mít možnost předvedený výkon zopakovat - potvrdit. Např. praxe na Slovensku.

Ještě zmíněné prodloužené motorování na "jistotu". Možná jsem nepochopil základní smysl této kategorie, ale tady jde snad o zdravé riskování v první řadě, ne? Na jistotu létám já, protože neumím termiku a taky podle toho vypadají moje výsledky.

Více
24. čen 2010 16:27 #1989 od Radim Barč
Záleží na tom, jak si každý z nás představuje běžnou soutěž. Já a několik mých kamarádů upřednostňujeme pětihodinovou soutěž a tradá domů. Zalétat si můžu kdykoliv, někdo preferuje soutěžit od úsvitu do soumraku, já to nikomu neberu. Nemůžeme mít na vše stejný pohled, deset startovišť je fajn, ale k nám, do Vsetína a snad ani do Hranic se jich více než pět nevejde. S měřením rád pomůžu, ale že bych byl odvařený z toho, když hned po letu běžím měřit a pak zase hurá na start, tak to teda nejsem. Mám rád klid a třeba i trošku poklábosit, pozabíjet se můžem na mistrácích. Jen nakonec upřesním, že jsem si ohledně škrtání nebo neškrtání na soutěži nikdy nestěžoval a ani by mne nenapadlo kritizovat pořadatele za systém který on určí, bohužel naopak to neplatí.

Vygenerováno za 0.496 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám