file Osazení stopalcovky servy

Více
26. dub 2015 09:51 #14777 od Jiří Kotrba
Vlákno mi hodně pomohlo uvedu postupně :
- je málo místa , tak mám křídla F3K Thowt a Hot Shot 2 připojeny konektory Deans ( červený, černý od horejsi.cz )
- na ostatních ( Daidal 2,3, Elan atd .) krimpluji JR ( kleště Bell-Budínský ) a asi 3roky nepoužívám plastové krytky JR u kolík. pinů a
i když mi to p.Budínský ( Bell ) vysvětlova, hodně jsem kazil.
A teď přijde to hlavní a nikdo mi zatím neporadi, ani Igor Hnízdo ( Hnízdil ):
- v roce 2008 jsem viděl na Supře ( a jiných ) konektory MPX a několik párů nakoupil a moc se mi líbilo provedení a následně se
zděsil , že nejsou od sebe odtrhnout , pouze velkou silou a tak bych asi urval kabeláž.Tak poraďte jaký na to máte trik.!
P.S.Na závěr info po 38 letech u ČSA :
- sovětská letadlová technika , všechny zástrčky kabeláže TU- 134A, TU-157M, IL - 62M pouze pájení a na spoj barva proti oxydu.
-západní let.avionika pouze krimplování kabeláže u Airbus a Boeing, kombinované krimplovací kleště.
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
28. dub 2015 09:55 #14789 od Ivan Horejsi
No neni to uplne jednoduchy problem.
Nektere konektory MPX jsou na vnejsim konci trochu rozsirene, aby se daly snadno chytit. Ale mam dojem, ze jsou to ty cinske. Poznaji se udajne podle toho, ze na ne funguje redidlo.
Pro dvojdilne kridlo ala Perfection jsou asi lepsi MPX, s ti, ze obe casti jsou napevno v trupu a v kridech.
Kdyz neni misto (a musi se to casto rozebirat) tak rozhodne ty Deansy, nebo ty co radi Radek. Ale musi se pripojit opravdu poradne: Zasmrstit kazdy kabik individualne, pak rozhodne nevadi pres pajena mista trochu tavky a pres vsechno zasmrstit, radeji nadvakrat: jednou pres konce kabelu a nakonec jeste pres konektory. Pak je to konecne sichr.

Více
28. dub 2015 11:19 - 28. dub 2015 11:34 #14790 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Osazení stopalcovky servy
Popravdě jsem ještě nepotkal MPX (čínský ani "pravý"), kde bych měl s rozebíráním nějaký extra problém, ale stát se asi může ledacos...

Jinak napíšu ryze z praxe, co používám:

Pike Perfection má 2x MPX - pro každé křídlo svůj. Funguje perfektně, stejně nebylo co řešit, protože je to na tyto konektory řešeno rovnou ve formě (aby půlky křídla nacvakly na konektor).

Stork má střed vcelku, pro připojení je tam jediný MPX. Opět je na to křídlo přímo řešeno, takže změna moc neměla smysl, ale ani nebyl důvod.
Ucha připojuji normálními krimpovanými konektory Futaba, ve středu celkem napevno, v uchu víceméně volně, na "nacvakávání" jsem se tu vykašlal a není s tím problém. Jelikož se po prudším přistání ucho občas pohne (někdy i praskne lepicí páska), tak se obávám, že teoreticky lepší Deans v "samocvakací formě" by dost trpěl.
U Cirruse a Mandarina (křídlo napůl, ale šroubované, je pod ním díra) jsem použil 2x MPX. Deans 4pin by taky stačily, ale nebyly zrovna po ruce.
Ty Deans 4pin mám v RCEV Cumulusu a jsou také zcela v pohodě.
No a nakonec případ možná odstrašující, jenže objektivně s nejdelší praxí je Ambrosia 4 (ta, se kterou jsem teď v sobotu létal v Pace). Model spokojeně létá už sedmou sezónu v osazení, kdy prostě z křídla trčí 4 kablíky a strkají se přímo do přijímače. Klidně zvracejte, ovšem problém s tím není žádný, ale fakt žádný :woohoo:

Nechci to nějak zlehčovat, ale při slušné údržbě nakonec funguje opravdu všechno...
Poslední změna: 28. dub 2015 11:34 uživatelem Tomas Hruby.
Poděkovali: Jiří Kotrba

Více
28. dub 2015 21:07 #14793 od Jiří Kotrba
Dík za detailní informace ohledně spojů, následně to využiju u K3000-ovky od K.Svobody ( ale nechám to na podzim /zimu ). Křídlo má centroplán a uši - budou tam MPX , ale ne nacvakávací ( přistání / hodiny ). Konektory MPX jsem upravil na
těsně - suvně tak , že jsem do každé dutinky dal jeden konec manikýrových nůžek a trochu tím uvolnil pružinky.
P.S. omluva za " krimplování " - na místo krimpování - vybavují se mi slova jako krumplování a nebo krimplen.

Více
28. dub 2015 21:45 #14794 od Petr Dušek
Odpověděl Petr Dušek pro téma Osazení stopalcovky servy

Jiří Kotrba napsal: ...že jsem do každé dutinky dal jeden konec manikýrových nůžek a trochu tím uvolnil pružinky.

Mám obavu, že je to "dobrý" způsob jak zajistit nespolehlivost konektoru...
Nové konektory MPX (nebo taky žluté XT) jdou někdy trochu ztuha, ale po čase se uvolní. Často pomůže lehce namazat zasouvací část plastu nějakým nelepivým mazadlem, používám např. teflonový "suchý" olej na cyklo řetěz. Do kontaktů konektoru bych rozhodně nezasahoval, nebo naopak, při podezření na nespolehlivost konektoru (ale ve skutečnosti šlo o vadné servo) jsem také špičatými nůžkami mačkal pružinky konektoru k sobě, aby držely více ;) .

Více
30. dub 2015 20:19 #14803 od Mirek Kotula
Já mám raději, když jsou konektory tak zvaně na volno ať MPX tak Deans 4pin nebo jiné, to proto že při spojování cítím odpor při zásunu (nehledejte tu žádnou erotiku), takto lze zjistit opotřebení konektoru, kdežto při zbudovaných na pevno, tak jako u Perfektiona, opotřebení nepoznám, ale je to pohodlnější.

Více
03. úno 2016 13:59 #16077 od Rudolf Rada
Odpověděl Rudolf Rada pro téma Osazení stopalcovky servy
Trochu oživím tohle vlákno.
Před nedávnem nám dorazila tahle serva do našich klubových zbraní :ohmy:

Parametry papírově vynikající - na HK přímo úžasné, na Hyperflight UK přece jenom střízlivější:
www.hyperflight.co.uk/products.asp?code=...9-1mm-10-7g-2-4kg-cm

Chod je na MG servo příjemně jemný a tichý, vůle O.
Jako by z oka (nebo formy) vypadly Hyperionům DS09-AMD, tedy samozřejmě vyjma programování.
Dále budu informovat B)

"létat je tak snadné....ale padat je snažší"
Přílohy:

Více
06. úno 2016 12:02 #16090 od Mirek Kotula
Rudo, uvedená serva jsou vhodná pro ovládání klapek, pro KŘ, SOP a VOP jsou dost předimenzovaná, tam budou stačit o hmotnosti, tak 6 až 7 gramů.

Více
07. úno 2016 10:38 #16091 od Rudolf Rada
Odpověděl Rudolf Rada pro téma Osazení stopalcovky servy

Mirek Kotula napsal: Rudo, uvedená serva jsou vhodná pro ovládání klapek

Přesně k tomu je máme ;)

"létat je tak snadné....ale padat je snažší"

Více
08. úno 2016 12:46 - 08. úno 2016 12:47 #16097 od Mirek Kotula
A Rudo, jaká serva dáš do Kř, VOP a SOP? Ty Corony 843MG do klapek vypadají dobře.
Poslední změna: 08. úno 2016 12:47 uživatelem Mirek Kotula.

Vygenerováno za 0.483 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám