file Držák serv 3D tiskem

Více
31. led 2015 12:39 #14340 od Martin Beseda
Odpověděl Martin Beseda pro téma Držák serv 3D tiskem
Já dávám přednost držáku serv, kde není potřeba žádné další upínání destičkou. U serv pro montáž do křídla s packama z boku to jde. A proto jsem si zrovna nechal vyfrézovat to na fotce. Není to nic převratného, ale líbí se mi že je to ze dřeva. Mám ho tak nějak raději než plast. (nic proti těm držákům z 3D tiskárny, taky se mi moc líbí) Šroubuju je přiloženými vruty, nebo zespoda zapustím matičku M1,6 a ze zhora, to pak jde snadno opakovaně sundávat, bez strachu z poškození závitu, šroubkem M 1,6mm.
Jsou vysoké 4mm a servo se nachází asi 0,5mm nad plochou křídla. Teď budu ale dvě muset o toho 0,5mm obrousit, aby se mi snadno vešli serva do křídla F3K.

Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
31. led 2015 12:57 #14341 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Držák serv 3D tiskem
Problém je trochu v tom, že u takto řešeného dřevěného držáku vlastně v krutu drží servo jen na dvou pidišroubcích. Hrana KST pod patkou je jen cca 3.5mm a to taky není optimální. Sám jsem podobné držáky používal (koneckonců v mém primárním modelu z loňské sezóny byly podobné), ale úplně nadšen jsem nebyl, zažil jsem i vypadnutí serva a následné "rychlolepení" na ploše mezi finálovými lety atd.
Ty plastové se snažím řešit právě s ohledem na to, aby servo sedělo ze všech stran "až po okraj" a tím se víc stabilizovalo. Samozřejmě negarantuji, že nenarazím na nějaký problém, nicméně došel jsem k tomu z poměrně konkrétních důvodů. Za rok se uvidí.
Jinak už máme hotové i Futaby 3150, viz fotka. KST DS245H právě vzniká, tam mém na ty patky vymyšlené určité "vychytávky, jsem sám zvědavý, zda se povedou :-)
Přílohy:

Více
01. úno 2015 16:39 #14351 od Tomas Hruby
Ještě jedna vychytávka z jiné oblasti - krytky na XT60 k odlišení nabitých a použitých packů, odlišeno barvou a písmenem F(ull) E(mpty). Tohle není můj návrh, staženo hotové z internetu, ale zaujalo mne to a může se hodit.
Přílohy:

Více
01. úno 2015 22:16 #14353 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma Držák serv 3D tiskem
Ty krytky jsou hooodne dobre !

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
03. úno 2015 11:27 #14355 od Ivan Horejsi
Odpověděl Ivan Horejsi pro téma Držák serv 3D tiskem
Hlavne doporucuji vlepit do kridla ramecek s prosroubovanym servem, nebo alespoň se sroubky. Jinak vtece epoxid do tech der a to je pak docela problém. Vlastní zkušenost.
Preklizkova frezovana deska se mi nedavno "rozlaminovala". Snad to ridkej CA opravil.

Více
03. úno 2015 16:40 #14356 od Peter Maňka
Odpověděl Peter Maňka pro téma Držák serv 3D tiskem

Ivan Horejsi napsal: Hlavne doporucuji vlepit do kridla ramecek s prosroubovanym servem, nebo alespoň se sroubky. Jinak vtece epoxid do tech der a to je pak docela problém. Vlastní zkušenost.
Preklizkova frezovana deska se mi nedavno "rozlaminovala". Snad to ridkej CA opravil.

Ja som to pár krát riešil zakápnutím dierok odspodu voskom, pred lepením.

Kedysi dávno aj autá, potom všetko možné, potom F3F a teraz F5J

Více
03. úno 2015 20:05 #14357 od Tomas Hruby
Tak máme prototyp rámečku pro KST DS245H. Vyšlo to tak, že patka zajede do takové "šachtičky", kde se buď přišroubuje rovnou anebo se udělá třmen přes celé servo, kde do nad patky přesně zapadne kostka plastu. Snad to bude na fotkách vidět, tohle je fakt malé, navíc jsem pro ověřovací tisk měl zrovna nasazen černý plast, který se blbě fotí....
Zatím je prototyp, který se ještě lehce odladí, ale asi by takhle mohlo jít.
Přílohy:

Více
03. úno 2015 20:16 #14358 od Martin Beseda
Odpověděl Martin Beseda pro téma Držák serv 3D tiskem
Ty jo, nádhera... :)

Více
03. úno 2015 21:31 #14359 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma Držák serv 3D tiskem
kdo by to pred lety rekl,ze bude takova technologie :) supr no

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
07. úno 2015 17:02 #14375 od Tomas Hruby
Tak asi poslední příspěvek - mám hotovo, KST DS245H dopadlo viz fotka. Bude nutno projet díry vrtáčkem, to rozumně nevytisknu, ale to moc nevadí, jinak tvar i uzavírací třmen sedí perfektně.
Přílohy:

Vygenerováno za 0.481 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám