file Gondola na RCEJ/K od LS

Více
04. úno 2010 11:10 #1267 od Petr Dušek
Gondola na RCEJ/K od LS vytvořil uživatel Petr Dušek
Inspirován diskuzí v jiném vláknu jsem se chtěl pustit do výroby vlastní gondolky, ale nakonec lenost zvítězila nad očekávaným pocitem dobře vykonané práce a já jsem objednal gondolu z modelu Virus od Leoše Svobody http://www.lsmodel.wz.cz/virus.html . O těchto gondolách tady psal už JK zde http://www.stoupak.cz/viewtopic.php?f=4&t=69&start=10#p864 .
Balíček dnes dorazil a tak zde přidám stručné hodnocení. Zpracování gondoly je bez problému, hmotnost i s kabinkou 42 gr. Pevnost i tuhost naprosto vyhovující (lem kabiny a lože pro křídlo jsou vyztuženy uhlíkem. Přední průměr je udělaný na kužel 30mm (délka od náběžky 195mm), je možné samozřejmě část odříznout a dostat se tak až na průměr kuželu 36mm, tomu odpovídá zkrácení 15-20mm. Tvar přední části je kruhový. Prostor pod křídlem je dost nízký (40mm uprostřed lože pro křídlo), ale jelikož serva chci dát do motýla, nemám s tím problém. Před křídlem má gondola max. výšku 51mm a šířku 47mm.
Pokud někdo vybíráte gondolu pro nový model, tak tuhle klidně doporučím.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
18. úno 2010 22:07 #1302 od Bedřich Koros
Odpověděl Bedřich Koros pro téma Gondola na RCEJ/K od LS
Petře,
jelikož vím, že máš také Siestu a znám uvedenou gondolu sděl mi prosím zda ji hodláš používat pro uvedené letadlo nebo jeho křídlo. To má ale zcela jiný profil než štíhlé profily LS. Dost by mne to zajímalo, neboť jsem ji takto hodlal ke křídlu ze Siesty použít. Problém je v profilu a skutečnosti, že potom není náběžka skorem opřená. Ale možná máš jiné úmysly a potom na můj dotaz klidně zapomeň.

BK - HK

Více
19. úno 2010 15:00 #1303 od Petr Dušek
Odpověděl Petr Dušek pro téma Gondola na RCEJ/K od LS
Gondolu mám k jinému křídlu, na profil Siesty opravdu nepasuje. Virus má modifikovaný profil S4083, lože pro křídlo je asi 30mm od náběžky mírně klenuté, dále je to téměř rovná plocha. Délka lože je pouze 130mm. Pro svoje křídlo jsem si nakreslil CRD profil inspirovaný AG44 u kterého jsem mírně zvětšil prohnutí, čímž mi spodní strana vyšla zhruba od 1/5 do 2/3 téměř rovná, to znamená pěkně podle lože na gondolce.

Více
19. úno 2010 19:56 #1304 od Petr Flídr
Odpověděl Petr Flídr pro téma Gondola na RCEJ/K od LS
Taky umím uplácat pěknou gondolu. :-)
Je prostorná a má dlouhej čumec,akorát na stříďák a 2 pytlíky.
Celková délka aeroplánu pak je 1200mm aj víc.
Vyvážení je bez problému. Ověřeno!
Péťa Flídr

Vygenerováno za 0.370 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám