file KST serva DS245, předchůdce X08

Více
23. dub 2020 10:45 #22909 od Milan Chalupník
Martine, toto jsi psal v roce 2016:

Dnes dopoledne jsem byl lítat s F3K. Říkal jsem si, že doladím nějaké drobnosti a upravím naprogramování. Venku bylo -1,5°. Doma mám +23°. Rozhození serv KST DS245 vlivem rozdílu teploty je takové, až je mi zle. Téměř mi nestačí trimy na doladění do nuly křidélek. Model lítal slušně, dokonce jsem točil i slabou termiku, ale po přechodu do tepla se serva pohnula snad o 1mm. Je to vůbec možné??? :woohoo:
Táhla mám ocelové pr. 1mm. Páky sklotextit 1mm. Všechny serva v modelu mám KST DS 245.
Nedalo mi to a model jsem šoupnul na chvíli na balkon a zkoušel, kam se pohne křidélko v zimě, když v bytě bylo naprosto v nule. Podržte se, ujelo o 3mm. Taky jsem zjišťoval, jestli za to nemůže kroucení křídla vlivem tak velkého rozdílu teplot. Ne. Křídlo je rovné v mraze i v teple. To drží a nemění se.

Teď už ti z nich zle není? :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
23. dub 2020 11:21 #22910 od Martin Beseda
Bylo to tak. Bohužel jsem zjistil později i další věc. Nula ujíždějící v servech vlivem teploty a k tomu balzová konstrukce potažená fólii, nenalakovaná. Teplota a vlhko s tím dělala neuvěřitelné věci. Ale stačilo odstranit jednu z nich a vše bylo naprosto v toleranci. Takže jsem své letadla tenkrát "oškubal" a nalakoval. A až poté potahoval. Vůle se zlepšili natolik, že už jdou "utrimovat" a další várka serv už to nedělala vůbec. Tyhle první (ty nejhorší) jsem nedávno zrušil a koupil jim nové převody. S novými výstupními hřídelkami nemají téměř žádnou vůli, jak jsem psal někde výše.
Nejenom serva, ale i konstrukce bez laku je průser. Od té doby lakuji všechno, než nato dám folii. Roztrimování díky tomu zmizelo.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.276 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám