Už poměrně dlouho jsem řešil otázku jednoduchého a tichého zdroje pro nabíječku. Doma mám 40A zdroj, což je škatule ani ne velká, ale těžká (není spínaný) jak prase. Na chalupě mám upravený zdroj z PC, ale ten mě rozčiluje, protože každou chvilku spíná větrák. Asi jsem tehdy při úpravě něco zablbal a teď se mi už do toho nechtělo lézt.
Pak jsem náhodou uviděl inzerát na Modelbazaru, že nějaký člověk prodává 5A zdroj za cca 300,-Kč i s DPH. Neváhal jsem, zavolal a ve velmi krátké době mi ho přivezl až domů. Mých 300 chechtáků se přesunulo k němu a já měl zdroj. Co mě zarazilo, byla přívodní síťová šňůra, přes kterou by se dalo napájet malé mestečko a další věc, že to mělo na výstupu "jacka". Říkal jsem si, že nebude problém s výměnou za jinou konfiguraci, ale ouha. Čínská slečna, asi v dobrém rozmaru, tam naplácala tolik pojiva na slepení obou půlek krabičky, že teď to může pracovat snad i pod vodou. Prostě jsem to od sebe nedostal a tak jsem to vzdal a vymyslel řešení, které je na fotkách. Hezké to moc není, ale účel to plní. Je to malé, laciné, tiché a když to odejde, tak žádná škoda. Prostě na nabíjení našich dvoučlánků (i 3 článků) to stačí ažaž.
Destičky jsou ze sklolaminátu, nastříkané černou matovkou a ideální by bylo, kdyby mi mezi ně nespadnul třeba šroubovák. Zatím jsem neměl odvahu vyzkoušet, jestli to má nějakou pojistku (doufám, že má, tepelnou!).
Tu Hormannovou nálepku jsem tam dal já, aby to vypadalo světově.
Nějaký kolega mi říkal, že něco podobného viděl prodávat v hypersuper s tím, že by to měl být zdroj třeba pro autoledničku. Za kolik nevím, ale při čínské láci se to určitě přežije.
[attachment=5:1savocs0]<!-- ia5 -->1..JPG<!-- ia5 -->[/attachment:1savocs0]
[attachment=4:1savocs0]<!-- ia4 -->2..JPG<!-- ia4 -->[/attachment:1savocs0]
[attachment=3:1savocs0]<!-- ia3 -->3..JPG<!-- ia3 -->[/attachment:1savocs0]
[attachment=2:1savocs0]<!-- ia2 -->4..JPG<!-- ia2 -->[/attachment:1savocs0]
[attachment=1:1savocs0]<!-- ia1 -->5..JPG<!-- ia1 -->[/attachment:1savocs0]
[attachment=0:1savocs0]<!-- ia0 -->6..JPG<!-- ia0 -->[/attachment:1savocs0]