file Už se vám někdy roztočil naopak??

Více
28. čen 2012 05:17 - 28. čen 2012 11:03 #7470 od Tomáš Hlavinka
Ahoj, včera se mi stala dost neuvěřitelná věc, asi po 150. startu a 3. měsíci lítání s tímto érem a pohonem se mi najednou z ničeho nic rozočil motor naopak!! Důležité je říct, že ten den to byl asi 4. start, při kterých bylo vše bez problému. V regulátoru jsem nic 2 měsíce neměnil ani jej neměl k počítači připojený, baterie pořád stejný vrtule taky, prostě řádná změna.

....přistál jsem, neměnil baterky, rádio nevypínal, za chvíli odhodil éro k dalšímu letu a najednou nechápu proč to "couve". Než jsem se stačil zpamatovat a motor vypnout jeden list chytl o zem takže se přelomil, dále ohnutá kleština kuželu a co nejhorší tak trochu nakřapnutý trup. Věřte není to lahoda, když se člověk rozhoduje co první a jestli raději nelehnout k zemi aby mu vrtulka nezastřihla ofinu!! Celé to trvala tak max vteřinu. :o
Po pár minutách jsem zkusil cvaknout po plynu a motor se točil opět naopak. Tak jsem rozpojil pohoné, znovu zapojil a už se točil normálně. Večer jsem pro kontrolu připojil Castle k PC a žádná změna v nastavní pochopitelně nebyla.

Pike Perfect ET, pohon: Roton 300W, Castle ICE 50A, uhlíková vrtule 13x6,5, NanoTech 3S 1300mAh 45-90C

Může někdo trochu vysvětlit co se stalo??
Poslední změna: 28. čen 2012 11:03 uživatelem Tomáš Hlavinka.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
28. čen 2012 06:02 #7471 od Jaroslav Nezhyba
Jaké máš časování ? Zvýšil bych o 3-5 °.

Více
28. čen 2012 11:02 #7474 od Tomáš Hlavinka
Časování mám nastaveno na střední hodnotu 5. Od začátku to takto provozuju a nikdy se nic podobného nestalo. Další možnost časování je až 10 - bojím se, že se to pak bude už moc hřát. Už teď je to tak na hraně

Více
28. čen 2012 11:53 #7475 od Tomas Hruby
Kdesi jsem zachytil informaci, že Castle občas může zmagořit a přeprogramovat se... Tedy přesněji jde spíš o zblbnutí programu, ne přeprogramování, to by pak točil opačně i po resetu.
Mě se to sice ještě nestalo, ale reálné to asi bude, byť naštestí velmi výjimečné. Ověřil bych verzi firmware a případně upgradoval, jinak ale asi moc řešení není, bohužel :( Na druhé straně je velká šance, že se to hned tak opakovat nebude, možná už vůbec...

Více
28. čen 2012 12:24 #7477 od Petr Dušek
Roton je klasická oběžka (i když zapouzdřená), doporučený předstih je 20-23°. Na zahřívání motoru by neměl mít předstih tak výrazný vliv.

Více
28. čen 2012 13:55 #7479 od Tomas Hruby
Castle má mimochodem v menu přímo volbu "režim pro oběžky"...

Více
28. čen 2012 15:16 #7480 od Tomáš Hlavinka
Jak dorazím domů tak to ještě připojím a napíšu, takhle po paměti přesně nevím. Tuším, že je to 5 (doporučenné tovární nastavení), když má motor plynulý chod a rozběh, tak ten parametr neměním. Asi je to chyba.

Více
29. čen 2012 05:54 - 29. čen 2012 06:59 #7484 od Tomáš Hlavinka

Tomas Hruby napsal: Castle má mimochodem v menu přímo volbu "režim pro oběžky"...

to je pravda, ale režim pro oběžky je u volby řídící frekvence - to jsem měl nastaveno, ale né v časování.

Moje nastavení bylo tedy:
PWM - oběžky
časování 5

Zkusil jsem tedy dát předstih 20 /výrobce doporučuje až 23, ale to Castle ani neumí. Rozběh je úplně stejný jako s hodnotou 5. Tak se mi zdá, že jsem zase na začátku laborování. Za 14 dní jsou Hořice a z toho jsem týden na služební cestě!! Zkusím nějaké menší vrtule a porovnat logy s posledním nastavením. Zde vše až na jeden start chodilo krásně a bez problémů.

Tomáš
Poslední změna: 29. čen 2012 06:59 uživatelem Tomáš Hlavinka.

Více
29. čen 2012 06:50 #7485 od Tomas Hruby
Hele jak jsem psal - podle mě tohle není nastavením, tohle je fakt selhání (zblbnutí) reglu. Nějaké drby se o tom na RCG i jinde šířily, určitě to naštěstí není běžný stav, mě se to třeba nestalo vůbec nikdy, ač mám CC reglů více.
Asi s tím nic neuděláš, opravdu bych jen ověřil fw, ale laborování s nastavením spíše nepomůže. Spíš bych si dáal nějakou dobu pozor, pro případ, že by v reglu bylo něco "načatého" a dělo se to častěji, nejspíš se to ale hned tak znovu nestane.

Více
29. čen 2012 07:06 #7486 od Tomáš Hlavinka
Snad jo, budu tomu věřit, i raketoplán se může prý pokazit.........
Všichni chytráci co nelítají soutěžně říkají, že přistáváme na bod jako prasata a první poškození éra mám "kvůli" reglu a né zrovna nějakýmu.....

Vygenerováno za 0.463 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám