Otázky ohledně F5J stroje a jeho výbavy
- Petr Jeremiáš
-
- Pokročilejší začátečník
-
Méně
Více
08. lis 2012 19:30 #8491
od Petr Jeremiáš
Odpověděl Petr Jeremiáš pro téma Otázky ohledně F5J stroje a jeho výbavy
Honzo, dík za vyčerpávající
odpověď, nejprve jsem uvažoval o variantě motoru s nižším kV a baterií 3s (čili tvoje varianta 1), nakonec to ale asi dopadne motor řady 2814 s vyšším kV a 2s.
A nízká hmotnost mě po zkušenostech s RCEK nadobro pustila
. Bude to něco jako Orion od AH
, jen místo dýhy bude potah balsa+folie.

A nízká hmotnost mě po zkušenostech s RCEK nadobro pustila

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Tomáš Hlavinka
-
- Pokročilý
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 16
08. lis 2012 21:19 #8492
od Tomáš Hlavinka
Odpověděl Tomáš Hlavinka pro téma Otázky ohledně F5J stroje a jeho výbavy
Já bych doporučil Turnigy (červenomodrý) 2836 kv 1000, v reálu je to víc cca kv1250. K tomu 3S 850 - 1000mAh, Nanotech nebo Lipolice. Vrtule 10x6 - nejlépe uhlíková Josef Michna. Toto bere na zemi asi 33A. Používal jsem regl Align 35A a Jeti Advance 40.
Pohon je příjemně rychlý- pro F5J důležité (podle mě) a stoupavost pro F5J100" až moc velká. Hmotnost komplet (motor+aku+regl) cca 200g
Osobně jsem tento pohon měl v 2,5m Spiritu od Karola Chybu a 3,0m éru Dogma-e vlastní konstrukce a výroby.
Spirit hmotnost cca 700g, Dogma cca 950g.
Nová růžovka natažená na 3,3metru bude mít opět stejný pohon. Není vůbec o čem přemýšlet.
Odolnost, trvanlivost a hlavně cena tohoto motoru nemá konkurenci..... Za tyto peníze není problém mít v kufru náhradní motor a regl. Možná budou někteří mudrovat, že čínské motory a regulátory nestojí za nic a do pořádných ér patří pořádné vybavení. To je asi pravda, taky jsme si to myslel, ale letos jsem s Pikem Perfectem vybaveným těma nej nej komponentama praštil, protože se mi motor (ROTON) z ničeho nic roztočil naopak. Mohl za to regl Castle. V Holíči v jednom kole zapsal NULA, protože uvnitř v tom stejném reglu CastleIce 50A upadl kablík a já ani neodstartoval......
Doporučuju externí BEC (jeti, Castle) přímo z pohonné. Bylo by škoda éra, kvůli odpálenému reglu - cesta k bankovkám je trnitá....
Tomáš
Pohon je příjemně rychlý- pro F5J důležité (podle mě) a stoupavost pro F5J100" až moc velká. Hmotnost komplet (motor+aku+regl) cca 200g
Osobně jsem tento pohon měl v 2,5m Spiritu od Karola Chybu a 3,0m éru Dogma-e vlastní konstrukce a výroby.
Spirit hmotnost cca 700g, Dogma cca 950g.
Nová růžovka natažená na 3,3metru bude mít opět stejný pohon. Není vůbec o čem přemýšlet.
Odolnost, trvanlivost a hlavně cena tohoto motoru nemá konkurenci..... Za tyto peníze není problém mít v kufru náhradní motor a regl. Možná budou někteří mudrovat, že čínské motory a regulátory nestojí za nic a do pořádných ér patří pořádné vybavení. To je asi pravda, taky jsme si to myslel, ale letos jsem s Pikem Perfectem vybaveným těma nej nej komponentama praštil, protože se mi motor (ROTON) z ničeho nic roztočil naopak. Mohl za to regl Castle. V Holíči v jednom kole zapsal NULA, protože uvnitř v tom stejném reglu CastleIce 50A upadl kablík a já ani neodstartoval......
Doporučuju externí BEC (jeti, Castle) přímo z pohonné. Bylo by škoda éra, kvůli odpálenému reglu - cesta k bankovkám je trnitá....
Tomáš
- Petr Jeremiáš
-
- Pokročilejší začátečník
-
21. led 2013 17:41 #8910
od Petr Jeremiáš
Odpověděl Petr Jeremiáš pro téma Re: Otázky ohledně F5J stroje a jeho výbavy
- Martin Beseda
-
- Expert
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 4
01. srp 2014 14:02 #12952
od Martin Beseda
Odpověděl Martin Beseda pro téma Otázky ohledně F5J stroje a jeho výbavy
Je možné ten motor napájet třemi Life články?Tomáš Hlavinka napsal: Já bych doporučil Turnigy (červenomodrý) 2836 kv 1000, v reálu je to víc cca kv1250. K tomu 3S 850 - 1000mAh,
Vygenerováno za 0.352 sekund
Přihlášení
Poslední příspěvky
-
-
- GPS SportClass Josefov Bastion CUP JAROMĚŘ 2025 (1 Příspěvky)
- Zveme příznivce GPS létání od 9 do 11 května na třetí ročník v kategorii SportClass ve...
- v Soutěže / Soutěže v roce 2025
- od Pavel Svoboda
- Včera 12:18
-
-
-
- Kalendář - smazané registrace - pozor !! (1 Příspěvky)
- Pozor pozor, mezi 22.4.2025 a 24.4.2025 se vyskytl problém s mizejícími přihlášenými...
- v Vážná témata / Důležité
- od Aleš Krátký
- 24. dub 2025 20:09
-
-
-
- F5L 1. World Cup a Eurotour Podhořany 2025 (1 Příspěvky)
- Ahoj kolegové, v neděli ve 20:00 hod. se uzavírají přihlášky na první mezinárodní F5Lka. A...
- od Miloš Minařík
- 24. dub 2025 14:03
-
-
-
- První Packá Véčka již tuto sobotu (1 Příspěvky)
- Ahoj modeláři, zveme vás na naši tradiční soutěž v sobotu 26.4.2025. Dosud přihlášené...
- od Petr Semerák
- 23. dub 2025 13:21
-
-
-
- RCEP Prostějov 1 (2 Příspěvky)
- Přikládám výsledkovou listinu. Petr L.
- od Petr Loutocký
- 22. dub 2025 18:48
-
-
-
- RCEV Hořice 19.4.2025 (2 Příspěvky)
- Výsledky soutěže jsou zde :woohoo:
- od Petr Dušek
- 20. dub 2025 07:22
-
Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.