file 100'' Daidalos od Ypsi.cz

Více
01. čec 2013 19:22 #9999 od Petr Koláska
Jojo, už se množej :) Jen se s ním ještě musím naučit pořádně lítat - s tím Alešovým už mi to jde :D :D

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
02. čec 2013 18:47 #10010 od Petr Koláska
Pár rychlých výcvaků onoho druhého stopalcového Dinodaidala z dnešního podvečerního ladění :)

Přílohy:

Více
03. čec 2013 18:22 - 04. čec 2013 08:53 #10011 od Petr Koláska
No a vypadá to, že se ladění ubírá tím správným směrem :)

No a aby jste neřekli, tak přidám i pár technických dat :) :

Osazení:
Křidélka Dymond D47, klapky D60, výškovka Savox 0350, směrovka MEX-12
Motor Dualsky 2826-EA9, regulátor Dualsky XC-45L, baterie 1600mAh
FOXY UBEC 3A (5A špička), výškoměr Altis V4

S+V uhlíková táhla 1mm

Letová hmotnost: 620g (vč. baterií 85g a výškoměru 8g)
Hmotnost jedné poloviny křídla vč. serv: 139g

Lomení křídla je výraznější než u Alešova žehlícího prkna, takže je letadlo citlivější na boční podfouknutí a taky o něco méně ochotně (asi o půl vteřiny později) přechází z ustáleného rovného letu do zatáčky. Nicméně ustředení ve stoupáku a ploché zatáčky jsou mnohem snadnější a stabilnější. Obě řešení mají něco do sebe, tak uvidíme, jak si tahle varianta povede v boji s Alešem ;)

S čím mám zatím ale trochu problém, jsou bílé konce křídel na spodní straně - za slunečného dne na modré obloze se prosvítí a téměř ztratí i v 200 metrech, červená barva na horní straně to moc nezachrání, takže dobře jsou vidět jen ty 4 klasické černé pruhy naspod... jenže ty mají značně menší rozpětí - odhadem tak okolo 160-180cm... Takže to vidím, že ještě ty konce křídel zesdpoda něčím černě přibarvím.... Otázka je čím.... nějaké tipy, aby to drželo, a přitom nesežralo XPS jádro pod sklem? Uvažuju o plotrové folii, ale tam je trochu nevýhodou hmotnost.
Přílohy:
Poslední změna: 04. čec 2013 08:53 uživatelem Petr Koláska.

Více
04. čec 2013 18:44 #10017 od Petr Koláska
Tak konce křídel vyřešeny potahovou folií s nízkou teplotou aplikace - velmi opatrně přižehlená přes mokrou aplikaci a zafoukaná fénem. Poučení pro příště - objednat u Martina černé konce ;)

Původní stav:

"Začerněné" konce:

Přílohy:

Více
04. čec 2013 19:11 #10018 od Aleš Krátký
Ty být mimořádně šikovná :-D

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
08. čec 2013 19:06 #10028 od Petr Koláska
Nuže, tak jsme v ostrém a krutě soutěžním provozu porovnali 3 lehce odlišné varianty 100" Daidala - ploché křídlo s házedlovou směrovkou (Krátký), lomené křídlo s házedlovou směrovkou (Kurjan) a lomené křídlo s klasickou (byť zvětšenou) směrovkou (Koláska)... po jednom, i když intenzivně létaném odpoledni je asi předčasné dělat nějaké definitivní závěry, ale všechny tři varianty létají velmi vyrovnaně a díky bohu velmi dobře :) Takže teď to je na pilotech a jejich termickém "čuchu" :) Vzhůru do boje :evil:

Více
08. čec 2013 20:21 #10029 od Petr Kurjan
Lítá hezky, je to úplně jiný model, než stará dvoumetrovka! Dnes večer se mi povedlo (snad dobře) nastavit i letové režimy a trochu doladit mixy. Na křidélka už reaguje jak má a přistání s ním jde skoro samo! K večeru už nefoukalo, tak jsem nastavil alespoň diference křidélek. Ale jsem sežraný od komárů - nedalo se soustředit a musel jsem nakonec vyklidit pole - přece jen jsou tam ty potvory doma... :D Takže zítra po práci bude pokračování.

Vygenerováno za 0.579 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám