- Obdržená poděkování: 0
Zase motory pro RCEK
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Bez komentáře.Jiří Veselovský napsal: Dnes v 11:37 ...O nelegálnosti motorů TGY jsem nikdy nemluvil (výjimka by se týkala soutěžení venku, u nás je v pohodě, bez výstupku - tak jako AXI - měří těch cca 25 mm)...
Včera v 17:42... Přitom všichni víme, že motory TGY např. kv 1900 mají plechy 10 mm a celková délka motoru je 27,7 mm. Nechci nikoho napadat, ale to je takový problém vzít do ruky šupléru a změřit si to? Dle mého názoru by se zmíněná řada motorů neměla objevit v žádném dodatku schválených/doporučených motorů...
Já jsem už od loňska rozhodnutý, že problém motorů TGY pro letošní sezónu (jen pro 2010!) v ČR budu řešit tak, že budou povolené i přesto, že jsou mimo dohodnuté rozměry (rozměry v našich pravidlech)...
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
Radim Barč napsal: Jsem zvědavý, kolik bude používáno konfigurací, ať na "házedla" nebo scorpiony. Mám oboje a kupodivu i na tak rozdílných érech je pohon prakticky totožný.
skorpik a hazedlo neni tak velky rozdil radime
ja myslel obecne nejake chlupate letadla (kde je idealni nejaky "klacek" na 1200kv motoru, nebo nejaky vetracek na 1900kv motoru a laminatu.
a nerikej ze to neni pravda
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Ano pane kolego, zvítězil jsi na celé čáře, tak si to vychutnej.Petr Dušek napsal: Bez komentáře.
Omluvou mi je jen to, že u toho zbytečného plkání musím taky pracovat. Jinak to na situaci samozřejmě nic nemění, protože v našich pravidlech není o magnetech a plechách ani slovo, ostatní rozměry viz výše. Tudíž pro tento rok mohou být u nás TGY ve startovním poli.
Tak a to je z mé strany k tomuto "tématu" všechno. Můj čas je sice jen přiměřeně drahý, ale i tak si nemohu dovolit ho ztrácet.
P.S.
Samozřejmě poslední slovo bude mít Fanda Kašpárek, který už je jako trenér RCEK schválený.
- Juraj Bačiak
- Začátečník
-
Nechcem obhajovať Turnigy, je to za cenu kvality aká je.
Samozrejme som 1900 premeral hneď ako sa mi dostal do rúk, a dokonca spočítal počet plechov 25ks, a je to také iste ako u 1350.
Keď to meriam, stále je to okolo 9mm ....
Ak má niekto 10mm, tak má zase iba nejaký šialený výsledok Turnigy mixu. Ak ho niekto má má byl to zverejniť aby sme sa mohli vyvarovať ďalších problémov.
Prikladám obrázky: značený 8 = 1900ot, 12 = 1350ot.
Sedí to s označením ako napísal Karol.
Axi má 22ks plechov a teda v pohode je pod 9mm.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Já nechci nad nikým vítězit, já jen už od prosince čekám na jasnou odpověď, jestli délka motoru podle pravidel RCEK se měří bez výstupku (tak jako mají na obrázku okótováno kolegové na Slovensku), nebo s výstupkem. Snad nám tu odpověď dá nově jmenovaný trenér. Předem děkuji.Jiří Veselovský napsal: Ano pane kolego, zvítězil jsi na celé čáře, tak si to vychutnej...
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
- Obdržená poděkování: 2
Aleši, kamaráde, já prostě tvrdím, že na každé éro RCEK trošku normálních rozměrů je dnes nejvýhodnější nejmenší povolená vrtule a co nejvyšší otáčky. Příkladů máš spoustu, ať malé eroplány Radka Sohra, nebo super autobus Jardy. Nedovedu si představit lepší eroplán pro velkou vrtuli, než zrovna tu Jardovu 2,5 metrovku a víš sám moc dobře jaký pohon používá.Aleš Krátký napsal:
Radim Barč napsal: Jsem zvědavý, kolik bude používáno konfigurací, ať na "házedla" nebo scorpiony. Mám oboje a kupodivu i na tak rozdílných érech je pohon prakticky totožný.
skorpik a hazedlo neni tak velky rozdil radime
ja myslel obecne nejake chlupate letadla (kde je idealni nejaky "klacek" na 1200kv motoru, nebo nejaky vetracek na 1900kv motoru a laminatu.
a nerikej ze to neni pravda
Ale kazíme tady solidní vlákno plky, které sem nepatří. Probereme to později na letišti. Jo a testnu tu graupnerku na trámci 34mm, pak ti pošeptám výsledek. Ahoj