Zase motory pro RCEK

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1451 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Zase motory pro RCEK
v pohode jirko,ja se tam urcite nepasuju :-D tam te tostanou jen vykony ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1455 napsal Jiří Veselovský
Doufám, že mě za to někdo nezabije, ale dávám sem jen jako info, jak stále probíhá diskuse u kolegů z SK, SLO, HU o specifikaci motorů pro malou kategorii. Připomínám, že je už březen a my jsme museli podat návrhy do konce září 2009. Věřím, že to všechno dopadne dobře a soutěžní provoz (už za měsíc!) bude v klidu.
[attachment=0:1ctrj9sm]<!-- ia0 -->Motory RCEK.doc<!-- ia0 -->[/attachment:1ctrj9sm]

Více
16 roky 2 měsíce nazpět #1543 napsal Jiří Veselovský
Od Petra D.
psal jsem pouze o RCEK, kde nevidím důvod nějak omezovat nebo předepisovat kv
To je OK, ale jsou jiní, kteří se tím zabývají a dle výsledku by se nás to mohlo týkat.
f5jfun.com/e107/e107_plugins/for ... #post_1753

Více
16 roky 2 měsíce nazpět #1544 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Zase motory pro RCEK
Dík za přenesení debaty do správného vlákna.
V té diskuzi na f5jfun se objevuje nepodložená domněnka, že motor s vyšším kv (konkrétně kv 2020) bude mít výrazně vyšší výkon, a bylo by tedy potřeba ho zakázat. Křivka nárustu výkonu na vrtuli, vzhledem k předepsanému průměru vrtule, ovšem může stoupat jen do určité hodnoty kv, potom půjde zase dolů.
Omlouvám se, pokud se budu opakovat. Dost lidí se tady ladění a měření pohonů zabývá (nebudu jmenovat), a zatím vychází nejlépe AXI s Kv 1820. Turnigy Kv 1900 vychází výkonově podobně, ale už je tam znatelný nárust proudu. Pokud se někdo pustí do vývoje speciální vrtule (menší stoupání a štíhlejší listy), možná dokáže vyšší kv využít, ale už dnes je omezení v rozměru statoru (omezení v uvozovkách, protože z pravidel vypadlo) a s tím spojené schopnosti motoru přežít start z hlediska oteplení.
Z toho co jsem napsal vyplývá můj závěr, který už jsem tady opakovaně uváděl. Vrátit do pravidel pro příští rok max. rozměry statoru po vzoru Slovinců, a vykašlat se na nějaké seznamy a případné omezování kv. Připouštím, že mohou být i názory odlišné.

Více
16 roky 2 měsíce nazpět #1545 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Zase motory pro RCEK
ja si take myslim,ze omezovat KV je hloupost , protoze uz ted je to na hrane,a riskovat se mi po 20 vterinach shori motor za 2 000 nemuze kazdy a porad. > takze se to casem omezi samo :)

Více
16 roky 2 měsíce nazpět #1546 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Zase motory pro RCEK
Zas to tak tragicky netreba vidieť, čo skúšame je už aj tak na hranici a tá hranica sa nedá donekonečna posúvať, a ako napísal Aleš "a riskovat se mi po 20 vterinach shori motor za 2 000 nemuze kazdy a porad".
Skúšal sa ten motor čo dal Jirka odkaz, ale chvíľka pravdy bude keď bude vonku aspoň 25 stupňov a vyšie.
Aby som vás upokojil Scorpion s ním stúpal do 9m/s , konkrétne mne vyšiel Turnigy a s tým je to veľmi podobné, na margo kamarát má model len s 1050ot motorom ale 540g a model mu stúpa 8m/s. Je sice pravda že aj pri 20s model ktorý stúpa o 1m viac má výšku o nejakých 20m vyšiu ale nie je to až tak tragické. Treba sa radšej učiť lietať :twisted:
Keby bol len jeden druh motora u všetkých rovnaký a rovnaký druh vrtule, ako som už niekde písal bol by pokoj z nahánaním výkonu.

Vygenerováno za 0.232 sekund