- Obdržená poděkování: 0
Zase motory pro RCEK
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1432
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Zase motory pro RCEK
Honzo tou válcovou částí se rozumí jen "plášť magnetů" (pro informaci u TGY TR2826/1900 je to 13mm) nebo i válcová část čela rotoru?Jan Kubica napsal: ... Mně se líbí průměr a délka válcové části rotoru...
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1433
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Zase motory pro RCEK
Kóta D dle obrázků na HK.
[attachment=0:3teboe1z]<!-- ia0 -->motordata.gif<!-- ia0 -->[/attachment:3teboe1z]
Podle mě je to včetně válcové části čela rotoru, resp. oni tomu říkají "flux ring", tj. část, v níž se uzavírá magnetický tok. Už jsme se o tom bavili tady - <!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.stoupak.cz/viewtopic.php?f=8&t=86 ">viewtopic.php?f=8&t=86.
Zřejmou výhodou tohoto přístupu je to, že se ověření motoru obejde bez jeho rozebírání, přitom tyto rozměry nějaký vztah k výkonu motoru mají, zdá se že délka magnetů je délka prstence minus 3-5 mm. No jo, pro TR2826 je to 13 mm, máš pravdu. H.
[attachment=0:3teboe1z]<!-- ia0 -->motordata.gif<!-- ia0 -->[/attachment:3teboe1z]
Podle mě je to včetně válcové části čela rotoru, resp. oni tomu říkají "flux ring", tj. část, v níž se uzavírá magnetický tok. Už jsme se o tom bavili tady - <!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.stoupak.cz/viewtopic.php?f=8&t=86 ">viewtopic.php?f=8&t=86.
Zřejmou výhodou tohoto přístupu je to, že se ověření motoru obejde bez jeho rozebírání, přitom tyto rozměry nějaký vztah k výkonu motoru mají, zdá se že délka magnetů je délka prstence minus 3-5 mm. No jo, pro TR2826 je to 13 mm, máš pravdu. H.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1435
napsal Petr Dušek
Pokud je tam "flux ring", tak by to měl být jen ten jednolitý prstenec kryjící magnety, tzn. bez čela. Obrázek z HK není zcela korektně nakreslen, ale kóta D=13 kupodivu souhlasí s mým měřením, ale je to jen ten lesklý prstenec.
- Juraj Bačiak
- Začátečník
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět - 16 roky 3 měsíce nazpět #1437
napsal Juraj Bačiak
Odpověď od Juraj Bačiak na téma Zase motory pro RCEK
Samozrejme sme tuto možnosť (širka prstenca) dávnejšie skúšali napasovať na pravidlá... uvažovalo sa tušim s tymi pôvodnými 16mm, ale vybrané motory mali aj 300W...
Tých 13mm je zaujímavé, ale je to zase len rozmer nič nehovoriaci o vnútornej štruktúre motoru.
Obávam sa, že by sa do tých 13mm zmestil výkon vyšší ako je dosahovaný teraz.
...
Je tu nakoniec 200W/min, možno pri tom nakoniec skončíme. A na tieto naše reči budeme spomínať pri dymiacich limiteroch.
...
p.s.: Honzo, nebeží ti čas vo fóre o hodinu dopredu ?
Tých 13mm je zaujímavé, ale je to zase len rozmer nič nehovoriaci o vnútornej štruktúre motoru.
Obávam sa, že by sa do tých 13mm zmestil výkon vyšší ako je dosahovaný teraz.
...
Je tu nakoniec 200W/min, možno pri tom nakoniec skončíme. A na tieto naše reči budeme spomínať pri dymiacich limiteroch.
...
p.s.: Honzo, nebeží ti čas vo fóre o hodinu dopredu ?
Poslední úprava: 16 roky 3 měsíce nazpět
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět - 16 roky 3 měsíce nazpět #1438
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Zase motory pro RCEK
Ajajaj, další nejednoznačná definice. To mají ty TR plášť ze dvou materiálů? Koukám na ty fotky od Zbyňka - u KDA je to zvlášť výrazné. Mám tu Raye - taky dva materiály, Axíky (řada 28) a Megy (RC400) jsou ale z jednoho kusu. Tam "flux ring" od "bell depth" (další anglická definice) rozlišit nejde. Resp. jeden uvádí "bell depth" 17 mm, v druhé definici je "flux ring" 16 mm. Podle mě, pokud by se taková nějaká definice přijala, muselo by to být "přes všechno" - od hrany rotoru v mezeře mezi rotorem až statorem až dozadu po přechod do kuželové části nebo žeber atd. Myslím si. H.
Poslední úprava: 16 roky 3 měsíce nazpět
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1439
napsal Petr Dušek
Všechny motory*** které mám mají jasně rozlišené čelo (většinou eloxovaná Al slitina) a plášť, a to i motor AXI. Třeba v téhle tabulce motorů
f5j.eu/w/index.php?title=List_of_allowed_outrunner_motoros
je to jasně vidět.
K tomu co píše Juraj, pravděpodobně by to vedlo k růstu výkonu, protože by byla snaha namačkat do určeného pláště co nejdelší stator, ale mělo by to technicky jasně daný strop (pokud se tedy shodneme co je ten plášť ..
)
*** doplněno - přeci jen jsem našel výjimku, motory PJS mají celý rotor z jednoho kusu, ale zase PJS nedělá motor s průměrem 28mm...
K tomu co píše Juraj, pravděpodobně by to vedlo k růstu výkonu, protože by byla snaha namačkat do určeného pláště co nejdelší stator, ale mělo by to technicky jasně daný strop (pokud se tedy shodneme co je ten plášť ..
)*** doplněno - přeci jen jsem našel výjimku, motory PJS mají celý rotor z jednoho kusu, ale zase PJS nedělá motor s průměrem 28mm...
Vygenerováno za 0.218 sekund