- Obdržená poděkování: 0
RCEV/FXJ - výškový spínač
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- jan kadlec
- Odborník
-
Jan Kubica napsal: Ještě zajímavější je, že 3. pilot létal s Easy Gliderem www.esoaring.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=816 .
H.
To není zajímavé, to jen potvrzuje fakt, že dobrý pilot zalétá s čímkoli !!!
Vojta s Easy Starem také proháněl "mazáky" s "profi" letadly !!!
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
jan kadlec napsal:
Jan Kubica napsal: Ještě zajímavější je, že 3. pilot létal s Easy Gliderem www.esoaring.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=816 .
H.
To není zajímavé, to jen potvrzuje fakt, že dobrý pilot zalétá s čímkoli !!!
Vojta s Easy Starem také proháněl "mazáky" s "profi" letadly !!!
Obávám se, že to spíš naznačuje, že to tam byla pořádná loterie (ostatně zprávy o počasí od Slováků to potvrzují) a dotyčný měl hlavně mimořádné štěstí. Prohánět mazáky s EasyStarem jde v RCEN (taky doma jeden kus máme a je s ním docela sranda), ale v klidu ze 150-200m podle FXJ prostě EasyStar ani EasyGlider 10 minut nenaletí, zrovna tak ve větru s ním jen těžko budeš kroužit za stoupákem dál po větru, v tom ti žádné pilotní umění nepomůže...
Píšu to proto, že pokládám v debatě o pravidlech za docela nebezpečné uvádět příklady typu "on byl na bedně s EG" - mohlo by to v někom vzbudit dojem, že je ta kategorie nějak snadná či nenáročná na model. Jenže zrovna tohle u FXJ neplatí, co jsem si mohl vyzkoušet osobně, tak je naopak FXJ z kategorií, se kterými se teď laboruje, asi vůbec nejnáročnější na výkony modelu v kluzu. Sníží se nároky na pohon, to ano, ale v kluzu je to přesně naopak...
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Po letošní vlastní zkušenosti mohu tohle podepsat. V Holíči jsem to odlétal s dvoumetrovkou (káčkem) a bylo to naprosto trapné vystoupení. Kombinace káčko + moje ruce se fakt nepovedla. V tom počasí, které tam panovalo, měly jednoznačně navrch eroplány s akčním rádiusem po celém nebi a k tomu ruce a hlava "Made in Luděk N.". Nakonec i on létal s modelem, kterému chybělo jen málo do 4 metrů.Tomas Hruby napsal: Jenže zrovna tohle u FXJ neplatí, co jsem si mohl vyzkoušet osobně, tak je naopak FXJ z kategorií, se kterými se teď laboruje, asi vůbec nejnáročnější na výkony modelu v kluzu. Sníží se nároky na pohon, to ano, ale v kluzu je to přesně naopak...
Pokud by tam někdo vystoupil s kuličkama v jakékoli podobě, tak by to byla jen estrádní vložka (máme doma se švárou dvoumetrovku Juniora a OK).
Nechci otevírat další výbušné téma, ale v této souvislosti by mě zajímalo, kdo zaručí, že po koupi spínače se jeho nastavené parametry nehnou (samozřejmě do +), dále kdo umožní (třeba po havárii) opětné nastavení a u programovatelných spínačů jejich neamatérské nastavení.
- Petr Dušek
- Autor
- Malý bůh
-
Odpověď na Jirkův dotaz. Nikdo nezaručí, že se nenajde podvodník, který se bude snažit něco obejít. Ale pořád to bude podvod, a při odhalení se na to bude takto nahlížet. Tak to myslím platí i v ostatních kategoriích.
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
S nim spinace vysky stoji a padaji. Opet: Viz obecnou cast pravidel o moznostech kontroly pred soutezi a behem souteze.