- Obdržená poděkování: 2
Stopalcovka
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Sepsali jsme pravidla, podle kterých se bez problému odlétaly zkušební soutěže a takřka všichni, kteří si to ZKUSILI byli nadšení.
Text pravidel byl odeslán na svaz ke schválení. Tyto pravidla dostala "štábní kulturu" a došlo k malým úpravám. Potud je to v pořádku.
Proč se nám ale snažíte od stolu předkládat něco, co dle vašeho názoru, bude pro nás to nejlepší, jen my troubové o tom nevíme.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Zbyněk Smola
- Expert
-
- Obdržená poděkování: 0
Radim Barč napsal: Už mi začínají docházet síly.
Nápodobně
Zbyněk Smola napsal: dvoumetrovka nebude v žádném případě stačit,
Ale bude.... někdy bude lepší těžké a velké letadlo, to nepopírám, ale ne vždy. To je taky důvod, proč vozím stále na soutěže RCE1 dvě naprosto odlišné letadla, jak váhou, tak rozpětím a letovým projevem. Je to o aktuálních podmínkách.
Zbyněk Smola napsal: No alespoň se bude létat nízko a to éro uvidím.
O tohle šlo především... i když..... ono vytočit komín z 50 metrů do 500 taky jde, viď, Alešku?
V RCEK se každý snaží nalétat za každou cenu maximum i když nejsou ideální podmínky pro termické létání tím, že vylétne do startosféry. V RCE1 se stratosféry nelítají.... ano, přistává se pak třeba hromadně v 5 minutě.... no a co? Když termiku nikdo nenajde, protože není, tak není potřeba zírat 10 minut na padající letadla.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
To co jsem teď naposledy napsal je jen varování před zádrhelem, který by MOHL nastat, osobně tomu ale dávám pravděpodobnost dost pod 50% a nejspíš to celé skončí přijetím pravidel v té podobě, která vznikla na Moravě a doladil ji Petr Cejnar.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Pokud by to byla reakce na mne, tak odpovím. Je fajn že jste si to na několika soutěžích zkusili, ale já nepředkládám nic od stolu, ale pravidla F5j ověřená v praxi dvěma sezónami létání a letos navíc výrazně přepracovaná. Předpokládám že nikdo z vás ještě nový text platný od 1.1.2014 ani neviděl.Radim Barč napsal: Proč se nám ale snažíte od stolu předkládat něco, co dle vašeho názoru, bude pro nás to nejlepší, jen my troubové o tom nevíme.
Proto mi je trochu líto, že se tady pracně tvoří něco, co v mezinárodním měřítku již existuje. Nechápu proč se jako základ bere regionální text pravidel ze Sovenska, když se dalo vyjít z textu FAI, který je již od dubna na světě...
Petr Dušek napsal: Nechápu proč se jako základ bere regionální text pravidel ze Sovenska, když se dalo vyjít z textu FAI, který je již od dubna na světě...
![]()
![]()
1) Protože RCE1 jsou regionální, nikoliv mezinárodní kategorie, stejně jako RCEK.
2) Protože F5J ALTI byla pravidla, která byla zamýšlenému záměru nejblíže a zároveň se v praxi létala a tudíž byl určitý předpoklad, že se jedná o text, který v praxi funguje.
3) A v neposlední řadě proto, že když se vezme text pravidel F5J a začne se škrtat, upravovat a dopisovat, skončíme stejně u dokumentu, který bude obsahově stejný s tím, u kterého skončíme teď.... Ano, taky by to samozřejmě šlo, ale na sáhodlouhých postupech úprav podle "přání všech" a výsledné schvalovací mašinérii by to nic nezměnilo.