Stopalcovka

Více
12 roky 11 měsíce nazpět - 12 roky 11 měsíce nazpět #9923 napsal draceq

Tomas Hruby napsal: A víš že je zrovna tohle dost jasně definováno ve sportovním řádu i FAI? Konkrétně minimální poloměr... Takže to přirozeně bude platit i pro RCE100 :P

Ano, Tome, o definici minimálního poloměru špičky (nosu, čumáku, "té části, co letí úplně jako první") modelu samozřejmě vím, já chtěl jen poukázat na to, že se tady dohadujeme o pitominách... / Perlička mimo soutěž: Udělal jsem jen tak ze srandy test a včera jsem pětiletému synovi našich sousedů řekl, jestli ví, kde je špička toho letadla, co držím.... co myslíte, kam ukázal? (s pohledem a-la "ty jsi ale blbec, to ví každé mimino" :cheer: ) Jen my z toho musíme dělat problém..... nedovedu si představit, jak by na mě koukal, kdybych se ho zeptal, kde má to letadlo nos...... Ale to jen tak na okraj...../

Ad ty klapky - no, je fakt: když se vezme styl, jakým se v těchhle kategoriích přistává, asi je tohle ustanovení trochu fosilie.... jenže otázka je, zda je lépe ho vyhodit, a nebo ho právě z těch důvodů zubů, hrotů a podobných excesů (které pravda ještě více zku...ví aerodynamiku letadla) ponechat... O tom, že klapky nejsou zařízení sloužící primárně k tomuto účelu se snad nemusíme přít,takže myslím, že protest proti normálním, běžně konstruovaným klapkám coby mechanizmu zastavujícímu letadlo v kluzu po zemi by byly asi snadno vydělané peníze pro pořadatele (jestli tedy bude mít jury alespoň trochu zdravého rozumu). Opět říkám - je to tam proto, aby se na letadlech nezačaly objevovat podivnosti, které tam evidentně nemají co dělat a je jasné, že slouží právě k tomu, aby to ledadlo zabrzdily při kluzu po zemi...

Petr Dušek napsal: Tady si myslím trochu pleteš dvě věci.

Je to možné, neomylný nejsem :) Pokud tedy není nutnost, aby soutěžící odlétal určitý počet kol, dobrá tedy.... sice když bych to bral do opačného extrému, tak se může stát, že naprosto všichni odletí jedno kolo a pak půjdou na kafe, a soutěž se bude muset započítat (jen si napíšou všichni nuly za let 2 a 3), ale to je asi stejná utopie, jako že by se někdo čertil, že přijel na soutěž a podle pravidel MUSÍ lítat, zatímco on jen CHTĚL na základě práva....

A víte co je zajímavé - že na spustu DŮLEŽITÝCH nesrovnalostí jsme v těch pravidlech přišli v praxi, do té doby nikoho netrkly..... ale od stolu se řeší většinou jen hovadiny co by, kdyby, jestliby - a ve finále stejně je problém úplně někde jinde..... takže dobrá rada zní:
Zatím o nic nejde, soutěž není prozatím oficiálně zapsána, takže se lítá letos pro radost, na odzkoušení (třeba i pravidel) a max. do stoupákovského žebříčku (je to divný, ale i tak nás to baví :) ). Takže vezměte pravidla, jak jsou teď, uspořádejte soutěž a pokud přijdete při soutěži na podstatný zádrhel, probereme to. Že ty pravidla jsou životaschopné a je možno podle nich létat, je myslím už dokázáno odlétanými soutěžemi.
Poslední úprava: 12 roky 11 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 11 měsíce nazpět #9996 napsal Bohumil Belan
Vážení kolegovia, dovolím si rýpnuť. Vy diskutujete o nepodstaných maličkostiach, my lietame. Na Slovensku sa v tomto roku odlietali 3 súťaže F5J400-ALTI. Zúčastnil som sa dvoch, na žiadnej neboli problémy. Jediná vec o ktorej sa diskutuje je či lietať finále, alebo nie, zatiaľ sa finále lietajú. Môj osobný názor je finále nelietať a namiesto neho prípadne zaradiť ďaľšie kolo, ale to sa časom uvidí.

Více
12 roky 11 měsíce nazpět #9998 napsal sgames
my ale nediskutuje.
konkretne ja jsem uz usporadal 2 souteze, a dalsi byla v olomuci.
jeste minimalne dve dalsi budu tento rok delat a ja jsem proti finale,ale bohuzel ostatni jsou pro finale,takze smula :)

tento rok nebudeme pozadu nebojte se :)

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10522 napsal Martin Falticko
Pánové mám dotaz - jestliže budu mít zařízení, co mi změří FAI výšku, a tuto výšku okamžitě zobrazí na displeji vysílače (nebo jakéhokoli jiného zařízení v rámci přenosu telemetrie) - bude toto chování v rámci pravidel, nebo to je zakázané? Zobrazena by byla samozřejmě pouze FAI výška, veškeré ostatní informace by byly zablokované. Díky

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10523 napsal Tomas Hruby

Martin Falticko napsal: Pánové mám dotaz - jestliže budu mít zařízení, co mi změří FAI výšku, a tuto výšku okamžitě zobrazí na displeji vysílače (nebo jakéhokoli jiného zařízení v rámci přenosu telemetrie) - bude toto chování v rámci pravidel, nebo to je zakázané? Zobrazena by byla samozřejmě pouze FAI výška, veškeré ostatní informace by byly zablokované. Díky

Je to zakázané - v pravidlech FAI jsou prostě podobné přenosy zakázány a pokud by se do pravidel nedostala výslovná výjimka pro F5J, tak by to bylo porušení. Navíc si ale myslím, že by to byla i neférová výhoda proti ostatním - vědět FAI výšku už za letu se může hodit a zejména právě u stopalcovek s možností opakování by to za jistého počasí mohlo být i docela významné.

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10524 napsal sgames
tak tak, cteni az na zemi.
za letu zadne prenosy krom povolenych

Vygenerováno za 0.293 sekund