Stopalcovka

Více
12 roky 9 měsíce nazpět - 12 roky 9 měsíce nazpět #10563 napsal draceq
Moment - proto, že něco telemetrii má, ji musíme povolit???? Třeba výškoměry už teď taky mají (některé) zastavení motoru v závislosti na výšce - tak že bychom to povolili? Abychom zbytečně nepřelítávali nad 200m? :woohoo: Jo, jen tak dál.... ;)

Já netvrdím, že telemetrie nikdy nepřijde ke slovu v plachtařských kategoriích - nejsem jasnovidec. Co ale vím 100%, že v RCE1 v současné době nic takového nechci. Nevidím v tom jediný přínos pro tento typ soutěže, který má ukázat, jak dobrý je pilot v hledání, udržení a využití termiky z co nejmenší výšky.
Poslední úprava: 12 roky 9 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10564 napsal Radek Novotny
Souhlas, souhlas, souhlas s PK... To bychom to za chvíli řešili i stabilizátory letu, gyroskop, atd, atd... jen protože to někdo má... :silly:

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10565 napsal Petr Dušek
Za prvé, zvýraznil jsem slova "do budoucna", tím jsem snad jasně naznačil, že v tomto momentě na to ještě ten pravý okamžik není... ale podle mě to dlouho trvat nebude.

Za druhé, nepleťte funkce výškoměru a telemetrii RC soupravy. Výškoměr je přesně popsán pravidly a pravděpodobně bude i seznam schválených (alespoň v F5J), fw i další nastavení snadno zkontroluji po připojení k počítači. Proti tomu RC souprava s telemetrií je v podstatě "open" wifi zařízení, jehož funkce jsou jen těžko omezené a systémů a výrobců je spousta a budou přibývat...

Za třetí, zkuste si zalítat s váriem jestli je to taková konkurenční výhoda, vário za mě bublinu v 50m neustředí ani nevytočí a 500m proti větru taky nepřiletí...

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10567 napsal Tomas Hruby

Petr Dušek napsal: Za třetí, zkuste si zalítat s váriem jestli je to taková konkurenční výhoda, vário za mě bublinu v 50m neustředí ani nevytočí a 500m proti větru taky nepřiletí...

Jen pro zajímavost, opravdu jsi to důkladně zkusil? Já totiž ano (SkyAssistant ve Storku) a výhoda je to podle mě naprosto brutální. Musel jsem to rychle odložit, protože během pár letů se mi úplně změnil styl letu - člověk přestane koukat a spíš poslouchá atd. V některých situacích je točení s variem fakt pro naprostého blbečka a soutěž by šla úplně do kytek. Přirozeně v jiných situacích to tak výrazné není a navíc by to asi vedlo k dalšímu poklesu výšek, ale každopádně by soutěž s variem vypadala z hlediska taktiky letu úplně jinak než současná.

Přenos FAI výšky je sice výhoda mnohem menší, ale občas by se to taky hodilo. Ne vždy odhadneš, jak jsi vysoko a vědět, zda jsi se od "středu" někde u 150m odchýlil dolů na 120m anebo jsi uletěl na 190m, může v některých případech ovlivnit taktiku a znalost této věci by tě docela zvýhodnila.

Umím si představit, že by někdy v budoucnu byla tato data přenesena přímo na tabuli od všech a hned za letu by se s tím muselo počítat, to by bylo zajímavé, ale prostě by to museli mít všichni, jinak by to nebylo korektní. A problém je v tom, že aktuálně tohle opravdu zaručit (a vlastně ani umožnit) nejde, takže by opravdu bylo lépe se prozatím držet zpátky.

Více
12 roky 9 měsíce nazpět - 12 roky 9 měsíce nazpět #10569 napsal draceq
No, já to s dovolením shrnu a zároveň odpovím tazateli Martinovi jasně, zřetelně a bez nějakých coby kdyby na jeho otázku:

V národních pravidlech RCE1 to stojí jasně takto: Použití jakéhokoli zařízení pro přenos informací z modelu k pilotovi, které by ho mohly zvýhodnit vůči ostatním soutěžícím se zakazuje; informace zvyšující bezpečnost, jako je napětí palubního zdroje, problém s dosahem vysílačky a podobně jsou povoleny;

Na tomto se nic měnit nebude a tudíž z toho vyplývá:

V RCE1 jsou jakékoliv telemetrické přenosy dat, vyjma těch zvyšujících bezpečnost letu, (napětí palubní baterie a síla řídícího signálu apod.) ZAKÁZÁNY.

Zobrazení F5J FAI výšky ještě za letu, použití varia a zobrazení aktuální výšky modelu během letu je proti pravidlům.

Tečka, konec, hotovo
Poslední úprava: 12 roky 9 měsíce nazpět

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10632 napsal sgames
Úplně v prvním příspěvku jsem udělal takový přehled "o co jde" aby bylo jasno.

stoupak.cz/forum/pravidla/8595-stopalcovka#8595

Vygenerováno za 0.264 sekund