Jak jsme si zalétali v Plzni

Kategorie: Reportáže Zveřejněno: úterý 12. říjen 2010 17:14 Napsal admin

Soutěž RCEK byla v plánována v  kaledáři  na sobotu 25.9. – pořadatel Plzeň-jižní sekce. Předpověď  předpovídala hustý déšť, šířící se od sobotního rána zrovna z našeho konce republiky. Některé slabší povahy proto soutěže předem odvolávaly,  dokonce i ty,  co měly být až v neděli.

 

V sobotu ráno skutečně pršelo ale když jsem to slíbil, tak jsem po ránu nic  neřešil. Vstal jsem, jel do firmy pro vercajk a pro stan. Když jsem (už) v půl deváté dojel na letiště, ukázalo se, že:

- dorazili skoro všichni

- soutěž je odpískaná, Novotňáci na cestě zastaveni a obráceni zpět do postele

- přestalo pršet

 

Protože na letiště se nechodí jenom koukat, dal jsem si start s Q11 a ověřil, že mraky zas tak nízko nejsou. Následoval druhý start Supry v jejím životě.

To už nevydrželi ani ostatní a začali zvolna fungovat.

 

Pravděpodobně náš náčelník Bob Jícha dostal nápad přece jenom si zalítat – pochopitelně ne v rámci odvolané soutěže. Pravidla Formule Radobyčice máme vymyšlena z předchozích sranda-akcí, v konečné úpravě pro 25.9.:

 

- společný start všech (bylo nás osm)

- 20 sekund motoru

- 10 minut max

- kdo nepřistane na posekané, je v kole poslední

- kdo přelétá maxe, je v kole poslední

- hodnotí se pořadí při přistání, pořadí z jednotlivých kol se pro definitivní hodnocení sečte

- lítá se tak dlouho, dokud nezačne pršet

 

Co povídat: Všem se to moc líbilo. Ani to přistání do posekaného nebylo snadné, nebudeme jmenovat. Naše letiště ve svahu je na to pěkná sviňa.
Tu a tam velmi mírně stříkalo, foukalo velmi málo, a od severu.

Odlétali jsme 5 kol, s krátkými přestávkami na dobití.  Na všechno stačily cca 2 hodiny. Jen jediná srážka, bez následků. V téměř klidném vzduchu bylo hezky poznat, kdo umí létat ekonomicky a kdo umí rozeznat i nepatrnou termiku.

Následovala hromadná konzumace párků a vyhlášení výsledků. Teprve poté se dostavil i  déšť,  který pak opravdu trval dost dlouho a jeho následky se dostaly až do zpráv. Zase měli pravdu.

 

Výsledky: Mlejnek, Váňa, Hořejší

Poznámka: S pravidly rozhodně nepůjdeme vejš, neděláme si ambice dělat rodiče dalším RCE* kategoriím. Na vážnou soutěž to není, ale na příjemné pobavení nebo na divácky docela atraktivní ukázku na modelářském leteckém dni rozhodně ano.

 

 

Zobrazeno: 10953

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám