Ostravská jarní F5J

Kategorie: F5J Zveřejněno: pondělí 20. květen 2019 17:40 Napsal Aleš Krátký

Opět zdravím všechny modeláře, a ostatní čtenáře, manželky, přítelkyně, rodinné příslušníky, prostě všechny co nás podporují, tolerují nám to, fandí nám, nebo aspoň výhružně mlčí, když zase jedeme na soutěž.

Tak jak jsem psal minule, tak zase za týden, tak to uteklo jako voda. Týden nervozity, sledování všech dostupných předpovědí, a víra v to, že to vyjde. Vyšlo, ráno mne probouzí slunečná obloha, na plochu přijíždíme sice v mlze, ale ta se během přípravy zázemí, organizace a testovacích letů, zcela rozpadla, a můžeme na skupinovou fotku a rychlý nástup. Není prostor pro zdržování, protože odpoledne mají být bouřky. Sice na obloze není ani mráček, ale co kdyby.

Ovládání nového Sorgu se opět ujal Jarda Osoba, a musím říct, že i přes ladění celého programu v průběhu jednotlivých závodů, to zvládl bravurně, a se svým typickým klidem. Za což mu patří velký dík.

Celým depem se nese Radimova hláška, že jede na hattrick, tak mu všichni držíme palce a mohutně ho podporujeme. Jsme přece kamarádi, a jsme na závodech. ? No nebojte se, nevyšlo mu to, ani ve finále nebyl. Ale zase natočil určitě krásné video, které brzy zveřejní.

Počasí opravdu vyšlo, termika sice byla nevyzpytatelná, bylo skoro bezvětří, ale podmínky měli všichni stejné. Účast 26 pilotů z původně přihlášených 27 je krásná. I Aleš si přijel zapouštět, a vyslechnout další náměty na vyladění Sorgu.

Výkony popisovat nebudu, ty jsou patrné z výsledků, jen zmíním, že nedošlo k žádné kolizi, ani větším škodám na majetku. Postupně jsme se prolítali šesti základními koly, a kdy všichni zúčastnění měli možnost se dosyta občerstvit klobáskami, nebo kávou. Poslední dvě skupiny už startují směrem k zatahující se obloze. Beskydy dle Meteoradaru většinu srážek zachytily, ale něco se asi blíží, předpověď opět nelhala. Přistáváme po posledním základním kole, a máme co dělat, abychom vše schovali před deštěm. No před deštěm, přišla krásná jarní bouřka, se silným větrem. Vše ukázkově umyla, včetně nás, a našeho vybavení. Půlhodinová průtrž krásně vyčistila vzduch, a otočila směr větru.

Kontrolujeme techniku, dopisujeme výsledky, a vyhlašujeme účastníky finále.

  1. Slezák Petr
  2. Krátký Aleš
  3. Matula Ondra
  4. Kamil Kičmer
  5. Horník Vladimír
  6. Loutocký Petr
  7. Malčík Zdeněk
  8. Malčík Petr.

Startujeme ještě pod zataženou oblohu, vzduch se změnil, takže jdou všichni na jistotu, termika nikde, takže pracovní čas 15 minut je zcela zbytečný. Druhé kolo je podobné, až ve třetím kole se daří nalítat plný čas. Vypínací výšky jsou ale opět blížící se 200m.

Zpracováváme výsledky, sušíme vybavení, diskutujeme.

A můžeme to vyhlásit. Poděkování patří opět klukům z Trnávky za skvěle připravenou plochu, trpělivost a ochotu nám zapůjčit letiště, Jardovi za obsluhu PC, a Martinovi s Mirkem za pomoc při přípravách a organizaci. Klukům z Polanky za spolupráci na původně dvoudenní akci, která byla nakonec třídenní. Posunutí termínu se ale nakonec vyplatilo.

Výsledky:

  1. Matula Ondra
  2. Malčík Zdeněk
  3. Malčík Petr
  4. Kičmer Kamil
  5. Krátký Aleš
  6. Slezák Petr
  7. Horník Vladimír
  8. Loutocký Petr

 

Ještě jednou díky všem zúčastněným, díky všem co nás podporují, a těšíme se zase na příště.

Za tým organizátorů Kamil Kičmer

Fotky LMKIkarus Noga Miroslav

výsledky

 

Zobrazeno: 1451

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám