Přehled a vývoj soutěží v roce 2019 + novinky na Stoupáku

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: čtvrtek 7. březen 2019 21:38 Napsal Aleš Krátký

Je čas probrat Stoupák z hlubokého zimního spánku, a zase to tu trošku rozjet. Čím začít ? Třeba tím, že ta zima byla letos taková nějaká krátká z pracovního pohledu (nestihl jsem udělat ani polovinu věcí co jsem plánoval) a na druhou stranu děsně dlouhá, co se týče soutěžního půstu. My (soutěžící) se již těšíme jak to opět vše vypukne, a našé drahé polovičky až si od nás odpočinou :-D. Co se ale týče tohoto webu, tak jsem se snažil proplácat SORG do nové verze, tentokráte s názvem SORG AIR, a s tím i nutnost změnit systém registrací, přihlášek, žebříčku a dalších věcí. A aby bylo co přihlašovat, bylo třeba doplnit do kalendáře všechny letecké akce v naších oblíbených kategoriích, a při tom vždy páchám vývoj soutěží v letech. Co tedy bude ?

Začneme kalendářem.

Ten běží na stejném systému jako minulé roky, a tudíž asi žádné velké překvapení nebude. Co je ale jiné, tak to jsou samozřejmě nové akce v něm. Pro rok 2019 je jich přepsáno (pro ČR) celkem 67 ve kategorích F5J, RCEV, RCEP, RCEO, RCEJ. Další kategorie a mimostátní soutěže se tam ještě dodají, tak si myslím, že k stovce se dostaneme.  

Díky přepisu souteží do již roky vedené evidenci nám vypadne graf vývoje počtu soutěží v kategorích. Co říká ? Stoupá obliba termických kategorií, klesá ochota pořádat monster akce F5J. Jde vidět, že se z "velkých" stala opravdu světová kategorie a musí se cestovat. Více asi nemá smysl komentovat. 

souteze2018

Toliko asi ke kalendáři.

Další novikou jsou ale přihlášky. Nově běží na jiném systému, který spolupracuje s novým sorgem, a tak muselo vše projít změnou. Cílem je to, že a) registrace budou přehlednější a nabídnou více informací b) budou nám na konci roku pasovat žebříčky díky vedením národní licence, NAC FAI licence a FAI ID čísla. Minulý rok byly zmatky, když každý psal něco jiného. Nově jsou také u registrací povinné licence ve správném tvaru CZE-123-456, CZ-1234 a 123456 tak, jak vyžadují pravidla.

Další novinkou je nutnost vyplnit email. Je to kvůli toho, že po přihlášení vám příjde email, kde jsou veškeré informace KDO KDY a KAM se přihlásil, v emailu jsou i informace o soutěži a navíc je tam link na editaci a odhlášení. Nově se to tak nedá dělat ze stránek, takže si emaily nemazejte :-D Seznam emailů u přihlášek také slouží k tomu, že vám může organizátor napsat všem o  změně v soutěži, nebo odeslat výsledky, a to je fajn ne ?

Další novinkou je to, že pokud je u soutěže překročen počet soutěžících, je možno se stále registrovat, ale budete jako náhradnící. Pokud se  tedy někdo odhlásí, všichni se posunou o jedno místo pořadím. 

Rozhraní seznamu otevřených přihlášek (zde) je jednoduché jako facka.

otevreneprihlasky


Název a kategorie + místo

2019 FAI World Cup, Eurotour - F5J Sázava u Lanškrouna

Stav registrací
Registrace povoleny

Datum soutěže a za jak dlouho bude
Soutěž dne : 25-05-2019 tj. za 78 dny(ů) 02 hod. 17 min. 41 sekund

Do kdy jsou registrace a jak dlouho
Registrace do : 20-05-2019 23:59:59
Přihlášky otevřeny ještě : 74 dny(ů) 02 hod. 17 min. 40 sekund

Informace o počtu přihlášených a odkud jsou
Počet soutěžících : 108 z 112 možných - [ 62x CZE  25x SVK  9x AUT  6x GER 5x POL  1x SLO ]


Je to v podstatě jen vylepšená obdoba původní verze, žádné pasti bych v tom nehledal :)

Co je logicky také jiné, je samotné přihlašování do soutěže, resp její detail. Obsahuje kompletní výpis všech dostupných informací a stejné informace o obsazenosti, datech, lhůtách atd. jako viz výše + možnost zobrazit mapu s lokací soutěže. Následuje seznam přihlášených uživatelu. Vidíte vlajku, stát jméno, příjmení, 3 licence, tým, a věkovou kategorii. Ostaní údaje (zda chce tričko nebo jídlo, email) jsou pouze pro organizátory, a nikdo se k nim nedostane. Následuje sekce, kde se vyplňuji registrační informace. Jak jsem psal výše, jsou některé položky povinné a licence vyžadují přesné zadání v požadovaných tvarech. Přihlásit a bum, už k vám letí email, který zní takto cca

Potvrzení registrace soutěžícímu: Krátký Aleš do soutěže Dino 1 na stoupáku

Ahoj, pravděpodobně ty jsi registroval na stoupak.cz soutěžícího Krátký Aleš do soutěže Dino 1.

Níže ti posílám informace, které by se mohly hodit.

SMČR ID : 21113

Soutěž : Dino 1

Popis : Číslo přihlášky: 211/13

Název akce: Dino #1

Kategorie: RCEV

Datum: 27. 4. 2019

Místo pořádání: Dinoletiště - Orlová

Pořádající klub: MK RCMania.cz

Kontaktní osoba: Aleš Krátký

Adresa: Kosmonautů 468, 78365 Hlubočky

Telefon: 603488579

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Místo soutěže : Orlová

Organizátor : Aleš Krátký

Kontakt : Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Registrovaný jsi jako 2 soutěžící z celkového počtu 30 možných

Pokud by ses přece jen chtěl odregistrovat, tak prosím klikni na tento odkaz : Odregistrovat

Pokud chceš upravit nějaké údaje, tak prosím klikni na tento odkaz : Editovat

 

 prihlaska

EDIT:

Žebříčky - Aby mohly být žebříčky, je třeba mít seznam soutěžících a jejích licencí. K tomu slouží stránka https://stoupak.cz/sorgair/competitors.php. na ní se registrujte. Pokud bude odeslaná výsledovka z nového sorgu, a soutěžící nebude v této databázi, tak se automaticky založí s údaji, které jste uvedli do přihlášky soutěže. Není tedy nutné se tam hlásit ALE je to lepší.

 

 No, a to je tak asi vše :)

Nejsem ještě pořádně rozepsaný, a za ty měsíce jsem nějak otupěl. Záhy se ale do toho dostanu, a doufám, že mě v tom nenecháte ! Minulý rok jsem byl docela potěšen spoluúčastí v psaní článků a informací ! Díky vám za to, moc si toho cením. Stoupák je pořádný žrout času, ale věřím, že má práce za to stojí, a že občas vám něco přinese :)

Díky, a brzo na letišti.

Zobrazeno: 1736

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám