Klubová RCEP jde do finále sezóny 2020

Kategorie: RCEP Zveřejněno: úterý 1. září 2020 8:37 Napsal Aleš Krátký

Zdravím přátelé modeláři. Pokusím se sepsat krátkou zprávu (zuměj chvalozpěv) o aktuálním dění v naší oblíbené klubové kategorii.

Letos k nám z Číny krom balíčků s modelářskými díly dorazil také sviňa vir, kvůli kterému se neodlétaly tři jarní soutěže v Louce, Třebíči a Náměšti. To ale nebylo všechno. Spustilo to také lavinu přesunů termínů akcí snad všech kategorií, což zase způsobilo nižší účast na soutěžích. Sezónu jsme tím pádem zahájili až koncem května v Trnávce, kde se nás sešlo 21. V červnu se létalo v Č. Třebové (19 soutěžících), v červenci byla Litovel (23) a druhá Trnávka (13). V srpnu pak Uničov (16), Č. Třebová (13), Třebíč (13) a Náměšť nad Oslavou (13). V tuto chvíli zbývají poslední dvě - Svatováclavská Náměšť a říjnové Slatinice. Při pohledu na mapu by stejné kolečko slušelo třeba Táboru nebo okolí H. Brodu, že?

S čím se letos létá? Jednoznačně přibylo větších modelů určených pro kat. F5J. Převážně olétané výběhové typy, které se daly pořídit v hojném počtu. To zase dle mého zavinili u Vostřelů, když vypustili svoji Prestige 2PK :)mapka RCEP Samozřejmě i ta už se v RCEP nejednou objevila. V menšině se ocitly stopalcovky Tilia, Django a Daidalos. Objevila se i nějaká ta omotorovaná Védvojka. Vlastních konstrukcí, jako je třeba ta Zdeňka Nespěchala nebo Radka Hapala, je bohužel jako šafránu. Pravidelně tak létá cca 5 pilotů.

1 1 DSC 0126 31 DSCN8733

Čekal sem, jestli se třeba neobjeví někdo s omotorovanou RESkou, ale prozatím se tak pokud vím nestalo.

Výkony….létáme bez přepočtů a losování skupin. Maximálně občas vylosujeme, která skupina začne. Když si projdete výsledkovky a srovnáte si vzájemná umístění jednotlivých soutěžících tak zjistíte, že se mění spíš přiměřeně momentální formě pilota, než kvůli zlomyslnému počasí. Jistě, jsou soutěže, kde se dá výsledek do žebříčku udělat jen stěží, ale pořadí v jednotlivých soutěžích je myslím spravedlivé dostatečně. O tom svědčí i to, že když se mezi námi náhodou objeví někdo z vyšší ligy, tak věřte nebo né, jeho umístění tomu odpovídá. Že Radku :) Mimochodem, velkou zásluhu na výsledku mívá pomocník a tady musím prásknout, že do ďábelské formy se dostala nápověda Pavla Maňáka z Louky. Ten díky ní předvedl na posledních soutěžích precizní výkony a v průběžném žebříčku se usadil na prvním místě. Létá převážně s Tílií. 

11 P1037799

Posun v žebříčku udělal i Jirka Kadlec, který se dotáhl na Ondru Matulu. No a potom já a Vláďa Horník. Jsme my to taková nerozlučná žebříčková dvojice. A tak se spolu budeme, stejně jako v létech minulých, přetahovat až do poslední soutěže. Tedy ještě zbývají soutěže dvě a je pár dalších favoritů, kteří lítají výborně a chybí jim jeden výsledek. Do čela tak může vyskočit třeba Peťa Šnyrych, Pavel Höfer ale i další. Tož uvidíme.

Již pátá sezóna této relaxační kategorie tedy pomalu spěje ke svému zdárnému konci a vypadá to, že se z ní budeme moct těšit i v letech budoucích. V aktuálním žebříčku figuruje cca 50 pilotů. Objevují se nové tváře a spousta tradičních pevnovýškařů začala létat i F5Jčka a stopalcovky. Proč né, když už si pořídili ten výškoměr, že. A to bylo strachu.

1 P1050195

 

Zobrazeno: 1060

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám